Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässäkö on Nokian N97:n pienempi versio?

10
Markus Lehtiniitty

Tässäkö on Nokian N97:n pienempi versio?
Nokian nykyinen lippulaivamalli N97 saattaa saada seuraa Nokian mallistossa ulkonäöltään lähes vastaavasta, mutta hieman pienikokoisemmasta ja ohuemmasta Nseries-sarjan puhelimesta. Uudet kuvat laitteesta julkisuuteen toi Engadget Mobile.

Huhuja ns. N97 ministä on liikkunut jo aiemmin, mutta nyt laitteesta on saatettu saada ensimmäiset kunnolliset kuvat. Kuvissa on mukana myös suurempi, markkinoilla jo oleva N97-malli. Kuvien perusteella pienempi versio N97:stä vastaisi rakenneratkaisuiltaan hyvin pitkälle N97:ää.
N97 minin lopullista mallinimeä ei vielä toistaiseksi tiedetä. On toki mahdollista, mutta epätodennäköistä, että N97 mini tulee olemaan myös lopullinen mallinimi. Myös tiedot N97 minin ominaisuuksista ovat toistaisesksi melko heikkoja. Kuvien perusteella on nähtävissä, että N97:een verrattuna uutuudessa olisi pienempi näyttö, pienempään tilaan ahdettu QWERTY-täysnäppäimistö eikä kameralla olisi linssinsuojusta. N97:een verrattuna myös muita ominaisuusheikonnuksia on varmasti tehty.

Aiemmin N97 mini on nähty Nokian omalla, N97:n suunnittelusta kertovalla videolla. Nokia kertoi kuitenkin tuolloin, että kyseessä olisi ollut yksi N97:n kehittelyyn liittynyt rakennevaihtoehto, josta päätettiin luopua. N97 Minin markkinoilletuloon kuitenkin viittaisi aiemmat Vodafonen edustajan lausunnot, joiden mukaan N97 Mini olisi tulossa heidän valikoimiinsa.

Lisäksi Symbian-Freak.com-sivusto kertoo saaneensa haltuunsa Nokian Euroopan ja Euraasian mallistosuunnitelmadokumentin, jolta N97 mini myös löytyy. Symbian-Freakin mukaan laite julkaistaisiin vielä tänä vuonna.

N97 minin tarkasta julkistus- tai myyntiintuloajankohdasta ei kuitenkaan vielä ole tietoa. Yksi mahdollinen julkistusajankohta on 2. syyskuuta Nokia World -tapahtuman ensimmäisenä päivänä.


Vasemmalla N97, oikealla "N97 mini"

Kommentit (10)

Joo (vahvistamaton)

1

Hmm. metallinen takakansi? Nsarjan (Explore) laitteiden laatua on alettu nostamaan?

Asiasta toiseen saman vuodon yhteydessä ilmaantui Nokian Euroopan ja Aasian roadmappi....

Senmukaan 2009 julkaistaisiin vielä kaksi uuden Entry sarjan laitetta.

Eli seuraavat juklaisut olisi tulossa...

Entry 2 kpl
Connect (Cseries)? 7 kpl
Arhieve (Eseries) 1 kpl
Live (Xseries) 3 kpl
Explore (Nseries) 1 kpl N97 mini vai mikä sitten on..


http://www.symbian-freak.com/images/news/09/07/n97mini_01.jpg

Vastaa
pain83
pain83

2

Olisivat vaan suoraan tuoneet tuon pinemmän mallin. Tuo isompi kamala molo, ei voi millään pitää taskussa. Vielä kun ymmärtäisivät pistää käyttikseks Maemon, niin voisin ehkä siirtyä Nokialaiseen takaisin.

Vastaa
msly
msly

3

@1. Joo

Noin pitkälle menevien johtopäätösten tekemistä vaikeuttavat:

-malleja saattaa peruuntua
-tekstin mukaan kuvassa on vain osa roadmapista
-en ainakaan löytänyt mainintaa, että kyseessä olisi vain tämän vuoden roadmap
-osa näkyvissä olevista peitetyistä malleista on saatettu jo julkistaa (toki miksi ne olisi sitten pitänyt peittää)

---

Aika pelottavaa muuten olisi, jos julkaistaisiin vain yksi N-sarjalainen enää tänä vuonna (eli N97 mini). Myynti luultavasti jatkaisi tällöin laskuaan pitkälti ensi vuoden puolelle - toki riippuen, miten N97 ja mahdollinen N97 mini pärjäävät. Enemmän uutuuksia N-sarjaan kuitenkin mielestäni kaivattaisiin kuin yksi.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

4

@2

Nokia ei tasan ala tuomaan Maemo kännyköitä, koska se ei tajua omaa parastaan. Jos niitä tulee, ne tulee joskus tulevaisuudessa ja Nokialle omninaisesti vanhaa tekniikkaa käyttäen. Nokia on vaan niin lätkässä siihen p*skaan symbianiin, että ne on ihan sokeita ympäröivälle maailmalle ja ennen kaikkea sille, mitä ihmiset oikeasti haluaa.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

5

@ msly

Aivan osa roadmapista ja selitystä ei ole ovatko ruudut (16) kuukausia viikkoja vai mitä. Vaikuttaa siis ihan "vuodetulta" joten kuten sanoit johtopäätöksiin tarvitaan lisää tietoa.

Tuohon luokitukseen ei näytä sisällyvän mahdolliset Maemo tuotteet eikä Nokia ole entisestäkään roadmapista julkaissut kaikkia puhelimia. (jotain siitä tietysti on peruttukin)

Huhujen mukaan kuitenkin Nokia Worldissa julkaistaan ainakin yksi mielenkiintoinen laite.

Voi kuitenkin olla että tehokkaita puhelimia on enemmän tulossa vasta vuodenvaihteen jälkeen...

Vastaa
trevil
trevil

6

Nintendohan käyttää tätä tekniikkaa onnistuneesti hyväksen käsikonsoleissaan, jokainen ominaisuuss tulee udelleen pakattuna ja vähän kalliimmalla.

Vastaa
DeeGeeFi
DeeGeeFi

8

Minusta tuo näyttää ihan samalta kuin aikaisemmin vuodetut Roverin eli N900 tabletin piirrokset? Ei D-padia, muuten aikalailla N97:n näköinen.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

10

@4

Oletko nähnyt/kokeillut Maemoa, vai mistä tiedä että se on parempi?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja