Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia luopuu Sports Tracker -suosikkipalvelustaan

10
Markus Lehtiniitty

Nokia luopuu Sports Tracker -suosikkipalvelustaan
Nokia on luopumassa innovatiivisesta ja verrattain suuren suosion saavuttaneesta Sports Tracker -palvelusta. Sports Tracker -sovellus mahdollistaa urheilusuoritusten seurannan Nokian S60-alustan älypuhelimissa ja tietojen jakamisen Sports Tracker -verkkopalvelussa. Sports Tracker on ollut pitkään beta-testivaiheessa.

Nokia luovuttaa Sports Trackerin uudelle yhtiölle, jonka nimi tulee olemaan Sports Tracking Technologies. Kyseisen yhtiön takana tulevat olemaan Sports Trackerin luojat Ykä Huhtala ja Jussi Kaasinen. Nokia lopettaa Sports Tracker betan vuoden 2009 loppuun mennessä ja siirtää sen edellä mainitulle yhtiölle. Tieto tästä löytyy Nokian oman Nokia Conversations -blogin monia asioita käsittelevän merkinnän loppupuolelta. Toistaiseksi ei ole tietoa, tuleeko Nokia olemaan mukana jollain omistusosuudella Sports Tracking Technologies -yhtiössä.
Sports Tracker -palvelu on ollut yksi Nokian harvoja onnistumisia sovellusten ja palvelujen saralla. Se muun muassa voitti GSMA-järjestön vuoden 2009 parhaan mobiili-internetpalvelun palkinnon. Lisäksi muilla puhelinvalmistajilla ei ole ollut tarjota mitään vastaavaa. Nokia ei kuitenkaan ole onnistunut kehittämään Sports Trackerin ympärille erillistä ansaintalogiikkaa, mikä lienee ollut myös osasyy palvelusta luopumiseen.

Nokian luopuminen Sports Trackeristä juuri nyt on viimeisimpien kehitysvaiheiden jälkeen kuitenkin jopa hieman yllättävää. Nokia julkaisi aiemmin tänä vuonna Nokia N79:stä Active-erikoismallin, jossa Sports Tracker on keskeisessä osassa. N79:ssä on sovelluksesta erikoisversio, joka tukee myös Polarin sykemittarivyötä ja vie näin sovelluksen täysin uudelle tasolle. Monet ovat kaivanneet Polarin Nokian puhelinten kanssa yhteensopivaa sykemittarivyötä myös erillismyyntiin, mutta sekä Polarin että Nokian mukaan sykemittarivyö tulee jäämään vain N79 Activen yksinoikeudeksi.

Sports Tracker -sovelluksen ja -palvelun tulevaisuuden kehityslinjoista ei toistaiseksi ole tietoa.

Kommentit (10)

MaveZ
MaveZ

2

Samoin, pelästyin jo että koko palvelu lopetetaan! Onneksi näin ei ollut...

Nyt kyllä Nokia päästi sellaisen kultamunan irralleen, että ei voi kuin ihmetellä syvästi... Mutta miksi ihmeessä, vastaavaa kun ei ole kenelläkään muulla? Kyseessä oli vielä Nokian paras palvelu, siis omasta mielestäni tietenkin.

Vastaa
lasseva
lasseva

3

Kyllä hieman otsikko pelästytti, mutta ilmeisesti vielä on toivoa että sport trackeria kehitetään tulevaisuudessakin. Toivottavasti.

Vastaa
jannee_
jannee_

4

Vai olisko niin, että nyt uusi firma tekee uudet versiot esim. iPhoneen ja Androidille ja alkaa ottamaan rahaa ohjelmista? Toivottavasti S60 alustalle oleva ei muutu maksulliseksi..

Vastaa
keke (vahvistamaton)

5

No huhhu. Onpas Nokialla taas strategia: Jos Nokian ehkä onnistunein sovellus ei lyö itseään läpi huonon markkinoinnin takia, dumpataan se johonkin muualle.

Esimerkki edellisestä: Itsehän en urheile, mutta ystäväni on urheilfriikki. Sillä on kaikki sykemittarit, yms. aina mukana. Näytin sille Sports Trackerin eikä hän ollut koskaan kuullutkaan koko kikkareesta, mutta olisi ollut moisesta pienen esittelyn jälkeen maksamaan helposti 100-200€. Tai vaihtoehtoisesti hän olisi ollut valmis ostamaan kännykän joka ominaisuudella olisi varustettu. Missä vika, kun himourheilijoiden märkä uni ei ole saavuttanut asiakaskuntaansa? Tuskin ainakaan sovelluksessa..

Vastaa
Mika (vahvistamaton)

6

"Missä vika, kun himourheilijoiden märkä uni ei ole saavuttanut asiakaskuntaansa?"


Eihän nyt ole alkuunkaan kyse siitä, etteikö Sportstrackerillä olii käyttjiä, onhan sillä ihan helvetisti. Kyse on nyt siitä ettei Nokia ole saanut päätetyksi kuinka muuttaa suosittu palvelu rahaksi. Ilmeisesti nokia ei ole halunnut muuttaa itse ohjelmaa maksulliseksi ja sitten on liikaa jääty pähkäilemään mitä muita vaihtoehtoja olisi.

Vastaa
msly
msly

7

Kyllä, täytyy vielä kommenteissa yhtyä muihin ja todeta, että olipa Nokialta käsittämättömän typerä veto.

Vastaa
investori
investori

8

Ainoa positiivinen asia voisi olla, että uusi yhtiä tekee ST kaikille alustoille tai ainakin kaikille symbian alustoille. Nyt esim. Omnia HD:ssä ei toimi ST ollenkaan vaikka identtinen käyttis kuin N97:ssa

Vastaa
keke (vahvistamaton)

9

@6

Nokia olisi aivan hyvin voinut muuttaa palvelun rahaksi palvelulle optimoiduilla laitteilla ja kohdistetulla markkinoinnilla. Olihan nokialla jokin(kuvassakin näkyvä) puhelin mutta sekin oli käsittääkseni vain Nokian normiluuri, jonka perään oli ympätty sana sport. Tuskin kukaan tavis edes oletti, että siinä olisi askelmittaria, suorituksen seurantaa tai mitään muutakaan kuin joku onneton "Olen kävellyt tänään x kilometriä, paljonko kaloreita kulutin?" -sovellus.

Luulisi, että Nokia osaisi (edelleenkin) tehdä laitteita eri käyttäjäryhmille, mutta ilmeiisesti sekin taito on nykyään ko. yhtiössä rapistunut.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

10

Kyllähän kanssa säikähin itte tuota otsikkoa. Tuolla sovelluksella ja palvelulla tosiaan voi olla hankalaa tehdä hynää enää sen jälkeen kun palvelu on täysimittaisena ollut ilmaiseksi käytettävissä.

Oikeastihan tässä olisi pitänyt tehdä niin, että softan/palvelun ydintoiminnot olis ilmasia, mutta täysi versio olisi esimerkiksi jonkin tilauspalvelun takana. Esimerkiksi juuri tuo sykemittari-integrointi on sellanen ominaisuus että Pekka Peruskuntoilija ei siitä ole juuri kiinnostunut, mutta innokkaampi asianharrastaja varmaan mielellään siitä jotain maksaisikin. Itse ainakin.


Tuntuu kyllä vähän siltä, että tässä Nokia vain jatkaa viimeaikaista pallonpudotteluaan. Ehkä putoaminen haastaja-asemaan voisi väliin viedä firmaa eteenpäinkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja