Onko tässä Motorolan kaksi ensimmäistä Google-puhelinta?

5
Markus Lehtiniitty

Onko tässä Motorolan kaksi ensimmäistä Google-puhelinta?
Motorolan puhelinliiketoiminnasta vastaava johtaja Sanjay Jha kertoi eilen Motorolan osavuosikatsauksen yhteydessä yhtiöltä olevan tulossa markkinoille vielä tämän vuoden puolella kaksi Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettua älypuhelinta. Toistaiseksi julkisuuteen on vuotanut tietoja kahdesta Motorolan Android-puhelimesta, joiden kehitysnimet ovat Sholes ja Morrison. Kaksikosta Sholes vaikuttaisi olevan kehittyneempi malli.

Sholes (kuva vasemmalla) on varustettu 3,7 tuuman kosketusnäytöllä (tarkkuus 480x854 pikseliä), QWERTY-täysnäppäimistöllä, 512 megatavun sisäisellä tallennusmuistilla ja microSD-muistikorttipaikalla, viiden megapikselin automaattitarkenteisella kameralla, GPS-paikannuksella, internetselaimella, 3,5 mm:n standardilla kuulokeliitännällä sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteyksillä. Sholesin mitat ovat 115,8x60x13,7 millimetriä ja painoa sillä on 169 grammaa.



Valitettavasti Sholes tulee kuitenkin olemaan CDMA-verkkojen puhelin, eli se ei edes teoriassa toimi Euroopassa, jossa käytetään kauttaaltaan GSM- ja WCDMA-verkkoja. Renderöidyt kuvat julkisuuteen tuoneen venäläisen MOTOFAN.ru-sivuston mukaan Sholesin julkistuksen pitäisi tapahtua tämän vuoden lokakuussa. Sholes on tulossa myyntiin Yhdysvalloissa Verizon-operaattorin kautta.

Motorolan toinen tuleva Android-puhelin, kehitysnimeltään Morrison, on vuotanut julkisuuteen jo aiemmin.

Myös Morrisonista löytyy kannen alta liu'uttamalla paljastuva QWERTY-täysnäppäimistö. Tiedot Morrisonin ominaisuuksista ovat toistaiseksi rajatummat. Morrisonista tulee löytymään kamera videokuvaustuella, internetselain sekä Bluetooth-yhteys stereotuella. Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n hyväksynnän mukaan Morrison tukee GSM-taajuuksia 850, 900, 1800 ja 1900 MHz ja 3G/WCDMA-taajuuksia 850/1700/2100 MHz.

Morrison tulossa saataville Yhdysvalloissa T-Mobile-operaattorin kautta. Morrison tulee olemaan Sholesia edullisempi ja on suunnattu enemmän nuoremmille puhelimen käyttäjille.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, koska Motorola tuo ensimmäisen Android-puhelimensa Eurooppaan. Luultavasti se tulee tapahtumaan ensi vuoden alkupuoliskon aikana.


Motorola Morrison


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Jere Hakala (vahvistamaton)

1

Yllätys että noi on rumia :E Kuten muutkin Motorolan puhelimet..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.