Applelta korjaus iPhonen vakavaan tekstiviestihaavoittuvuuteen

Markus Lehtiniitty

Applelta korjaus iPhonen vakavaan tekstiviestihaavoittuvuuteen
Apple on julkaissut korjauksen iPhone-käyttöjärjestelmän vakavana pidettyyn tekstiviestihaavoittuvuuteen, josta kerroimme aiemmin tällä viikolla kahteen otteeseen. Korjaus tapahtuu iPhone OS 3.0.1 -ohjelmistopäivityksen muodossa. Päivittäminen on äärimmäisen suositeltavaa kaikille iPhone-käyttäjille.

Päivittäminen onnistuu tuttuun tapaan kytkemällä iPhone tietokoneeseen ja hakemalla päivityksiä iTunesin kautta, jollei se sitä automaattisesti tee. Tämän jälkeen tulee vain seurata ohjelman antamia ohjeita. Päivityksellä on muutokseen nähden kokoa hurjat 280 megatavua.

Nyt korjattu haavoittuvuus mahdollisti hyökkääjälle iPhonen tärkeimpien toimintojen kaappaamisen lähettämällä puhelimeen useita, oikealla tavalla muotoiltuja tekstiviestejä. Käyttäjälle näkyi vain ensimmäinen hyökkäyksessä käytetty tekstiviesti, joka sisälsi yhden neliönmuotoisen merkin. Hyökkäyksen on kerrottu olleen yllättävän yksinkertainen toteuttaa.



Haavoittuvuuden löytänyt Charlie Miller on kertonut ilmoittaneensa haavoittuvuudesta Applelle jo useita viikkoja sitten. Kuluvan viikon aikana Miller toi kuitenkin haavoittuvuudesta lisätietoja julkisuuteen ja esitteli sitä torstaina Black Hat -tietoturvakonferenssissa. Apple julkaisi tämän jälkeen korjauksen tuovan päivityksensä Suomen aikaa myöhään eilisiltana.

Haavoittuvuudelle alttiita olivat kaikki iPhonet ja kaikki aiemmat iPhone-käyttöjärjestelmäversiot. iPhone-käyttöjärjestelmän 3.0.1-päivitys ei tiettävästi tuo muita muutoksia kuin korjauksen tekstiviestihaavoittuvuuteen. Apple työskentelee parhaillaan myös suuremman, uusia ominaisuuksiakin tuovan iPhone OS 3.1 -päivityksen kanssa.

iPhonensa ohjelmistolukituksista murtaneille (jailbreak) ja operaattorista vapauttaneille tiedoksi, että iPhone OS 3.0.1 -päivitys ei aiheuta suurempia ongelmia. Lisätietoa asiasta ja toiminnasta päivityksen yhteydestä löytyy murto-ohjelmien takana olevan iPhone Dev-Teamin blogimerkinnästä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.