Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta erikoinen vuoto: 5800i XpressMusic

7
Markus Lehtiniitty

Nokialta erikoinen vuoto: 5800i XpressMusic
Nokialta on vuotanut julkisuuteen kosketusnäytöllinen 5800i XpressMusic -nimellinen malli. Vuodon takana on Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC, jonka testeissä 5800i on käynyt. Erikoisen vuodosta tekee se, että 5800i XpressMusic on itse asiassa heikompi versio erittäin suositusta 5800 XpressMusicista, vaikka sen nimi antaisi aluksi olettaa muuta.

5800i XpressMusic eroaa tämän hetken tietojen mukaan 5800 XpressMusicista kahdella tavalla: siitä puuttuu WLAN-yhteys, mutta kameraa on marginaalisesti parannettu. Kameran polttoväli on FCC:n kuvien perusteella 5800i XpressMusicissa 4,6 millimetriä, kun 5800 XpressMusicissa se on 3,7 millimetriä. Tämä viittaisi, että puhelimesta löytyisi suurempi kameran kenno, minkä pitäisi parantaa kameran tuottamien kuvien laatua. Muilta osin 5800i XpressMusic on yhtenevä 5800 XpressMusicin kanssa.
Kokonaisuutena 5800i XpressMusic vaikuttaakin melko erikoiselta. Mutta kuten niin moniin muihinkin asioihin, löytyy 5800i XpressMusicillekin selityksensä. Virallista tietoa asiasta ei ole, mutta mitä luultavimmin 5800i XpressMusic tulee saapumaan markkinoille vain Kiinassa. Tähän viittaavat WLAN-tuen, jota Kiinan viranomaiset eivät hyväksy, puute sekä kuvissa näkyvän tietotarran kiinankieliset merkinnät.

Myös 5800i XpressMusicin mallinimi on järkevämpi kiinalaisesta näkökulmasta. 5800 XpressMusicin Kiinassa nykyisin myynnissä oleva versio poikkeaa täällä myynnissä olevasta WLAN-tuen uupumisen ohella myös 3G-yhteyksien puuttumisella. 5800i XpressMusicista 3G-tuki kuitenkin löytyy, joten se edustaa merkittävää parannusta kiinalaiseen 5800 XpressMusiciin verrattuna.

Toistaiseksi 5800i XpressMusicin julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei ole mitään tietoa. Erittäin luultavasti se on kuitenkin tarkoitettu vain Kiinan markkinoille ja tulee siellä myyntiin ainakin China Unicom -operaattorin kautta, joka rakentaa 3G-verkkonsa Euroopassakin käytössä olevalla WCDMA-tekniikalla. Myös Apple on tuomassa Kiinaan omaa WLAN-karsittua versiotaan iPhonesta.

Aiemmin tällä viikolla kerroimme myös julkisuuteen vuotanesta N97 mini -älypuhelimesta. Nokia järjestää noin kuukauden kuluttua ehkäpä vuoden merkittävimmän uusien tuotteiden julkistustapahtumansa, Nokia Worldin.

Kommentit (7)

Abexi
Abexi

1

Mikä tuossa wlan hommassa on, mielestäni sellainen pitäisi olla joka luurissa nykyisin, itse en ainakaan enää vaihtaisi puhelimeen mistä ei wlania löydy. Ja mikä tämä juttu nyt on että nokian oman kyselyn mukaan kameran megapikselit ja laatu eivät ole ykkösasia puhelinta ostettaessa, ni nyt ominaisuuksia karsimaan ja kameraa parantamaan, miksi? Luin kyllä että on suunnattu kiinan markkinoille, mutta tällaista on omasta mielestä näkynyt muutenkin, eikä välttämättä nokialla pelkästään.

Vastaa
msly
msly

2

On kuitenki varmaan parempi myydä 5800 XpressMusicia kiinassa ilman WLAN:ia, kuin että ei myisi sitä ollenkaan. :)

Ja toinen pointti jäi hieman epäselväksi. Aiemmin tällä viikollahan kerroimme tuosta kyselystä, missä aiheena oli kamerapuhelimen tärkein ominaisuus. Ei itse kameran tai sen ominaisuuksien tärkeys puhelimessa. Ja kai nyt aina on hyvä, että edes jotain parannetaan.

Vastaa
xbax (vahvistamaton)

3

Jos tuote on Kiinan markkinoille, mitä FCC:llä on tekemistä asian kanssa?

Vastaa
msly
msly

4

@3.

Ainakin käsittääkseni täytyy laitteella olla FCC:n hyväksyntä, jotta sitä saa edes KÄYTTÄÄ Yhdysvalloissa. Lupa ei ole siis ns. myyntilupa.

Vastaa
VepaS
VepaS

7

mitä tarkoitatte kameran parannuksella? mitä hyötyä on siitä että kamera on vaikka 5mpx koska kuvaahan pystyy vain venyttämään isommalle alueelle. 3mpix (2048x1548) kamera on tarpeeksi hyvä ja kameran kennolla on väliä. jos kohisee niin kuva on paska ja toisinpäin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja