Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta tulossa 6750-simpukkapuhelin AT&T:lle

1
Markus Lehtiniitty

Nokialta tulossa 6750-simpukkapuhelin AT&T:lle
Nokialta on tulossa jälleen uusi puhelinmalli, joka on räätälöity jenkkioperaattori AT&T:lle. Tuleva simpukkarakenteinen puhelinmalli tunnetaan 6750-nimellä. On mahdollista, että Yhdysvaltain markkinoiden lisäksi 6750 tulee pienin muutoksin markkinoille myös Yhdysvaltain markkinoiden ulkopuolella.

6750 on jatkoa Nokian AT&T-räätälöidyissä puhelimissa vähän aikaa sitten julkistetulle Surge-nimiselle, esiin liukuvalla täysnäppäimistöllä varustetulle nuorisomallille. Nokia on pitkään pärjännyt heikosti Yhdysvaltain markkinoilla ja kertonut panostavansa vahvasti asemiensa parantamiseen. Uudet mallit saattavat olla viite pikku hiljaa paranevasta kehityksestä.
Tärkeimpiin 6750:n ominaisuuksiin kuuluvat kahden megapikselin kamera kuvausvalolla, microSD-muistikorttipaikka, kannen kakkosnäyttö, pikayhteys (Push-to-talk), internetselain, mediasoitin, 3G-, HSDPA- ja Bluetooth-yhteydet sekä tuki muutamille AT&T-perustaisille palveluille. Kannesta löytyvät lisäksi erilliset musiikkinäppäimet. 6750:ssa käytetään mitä luultavimmin Nokian omaa, suljettua Series 40 -alustaa, joten kyseessä ei ole älypuhelinmalli.

6750:n tarkkaa julkistus- tai myyntiintuloajankohtaa ei toistaiseksi tiedetä. Myöskään puhelimen hinnoittelusta ei ole tietoa. 6750 tunnetaan myös kehitysnimellä Mural.

6750 on itse asiassa vuotanut julkisuuteen jo aiemminkin, mutta tuolloin puhelimen päätymisestä AT&T:n valikoimiin ei vielä ollut täyttä varmuutta. Uusimmat tiedot puhelimesta perustuvat Bluetooth SIG -järjestön hyväksyntään. Bluetooth SIGin sivuilta löytyvässä kuvassa 6750:n kannesta löytyy AT&T:n logo. Aiemmat tiedot puhelimesta perustuivat puolestaan Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n hyväksyntään. FCC:n hyväksymä versio sisälsi tuen 3G/WCDMA-taajuuksille 850/1900 MHz, eli taajuuksille, joita AT&T käyttää mutta jotka eivät ole käytössä Euroopassa.

AT&T:n mallistossa 6750 seuraa aiempaa Nokian 6650-mallia. 6650 on Symbian S60 -alustalla varustettu älypuhelin, mutta rakenteeltaan simpukkamallinen kuten 6750:kin.


Bluetooth SIGin kuva Nokia 6750:sta

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja