Nokian N97:n kameran linssinsuojus naarmuttaa linssiä?

12
Markus Lehtiniitty

Nokian N97:n kameran linssinsuojus naarmuttaa linssiä?
Nokian N97-lippulaivamallin kameran linssinsuojuksen epäillään naarmuttavan kameran linssiä. Asiasta on keskusteltu muun muassa NokiaUsers.net-sivustolla, joka on kertonut asiasta myös artikkelissaan.

Vasemmalla olevassa kuvassa näkyvä sininen osa, joka löytyy N97:n linssinsuojuksen alta, on syypää linssin naarmuuntumiseen. Tahmaisen, kovan muovipalan tarkoitus olisi pitää linssi puhtaana, mutta osa on samaan aikaan sekä liian lähellä että liian kaukana linssistä, sillä lika ja muut pienet hiukkaset pääsevät sen ja linssin väliin, minkä seurauksena linssi naarmuuntuu. Sininen osa sisältää lisäksi pienen neliönmuotoisen magneetin, jonka ansiosta N97 tietää koska kameran linssinsuojus avataan.

Linssin naarmuuntumisen myötä hämärässä N97:n kamera ei enää välttämättä toimi oikein yhdessä kuvausvalon kanssa, ja kuvista saattaa tulla osaltaan pelkästään valkoisia. Sama vika saattaa erinäisten tietojen mukaan vaivata myös Nokian kamerapuhelinten lippulaivaa, kahdeksan megapikselin kameralla varustettua N86 8MP:tä.NokiaUsersin sivuilta löytyy lisäkuvia ja -tietoa tästä pienestä sinisestä osasta, joka N97:n kameraa vaivaa. NokiaUsersin sivuilta löytyvät myös keskusteluketju ja kysely asiasta. Kyselyyn on toistaiseksi osallistunut 103 käyttäjää, joista 78 käyttäjää on kertonut N97:nsä linssin naarmuntuneen.

Myös Twitterissä asia on noussut keskusteluun, kuten myös suomen kielellä Suomessa muun muassa Qaiku-yhteisössä.

N97 on Nokian tämän hetken lippulaivamalli, joka saapui Suomessa myyntiin heinäkuun alkupuolella. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman kosketusnäyttö, QWERTY-täysnäppäimistö, 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti, viiden megapikselin kamera ja GPS-paikannus. Olemme aiemmin julkaisseet N97:stä myös testiartikkelin.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (12)

Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

1

Tälläiset mokat on outoja Nokialta. Siellä on kuitenkin noita laitteita suunniteltu niin paljon(Myyntiversiot ja prototkin mukaan luettuna), että luulisi tälläisten olevan hanskassa. Myös kun n katsonut Nokian testilaboratorion videoita, voisin kuvitella ettei tälläinen pääsisi sn tarkastuksista läpi

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

2

Nokia olikin täynnä mokia. Vaikka nokia onkin suomalainen niin ei sitä sillä perusteella pidä täydelliseksi luulla. Nokialla on muitakin pahoja vikoja tuon lisäksi.

Vastaa
Ddarud
Ddarud

3

Eipä taida olla takuuseen menevä vika, eli ei syö Nokian rahoja muuten kuin kuluttajien luottamuksen katona. Ja sehän se juuri kaikesta eniten vituttaa jos tuotteesta löytyy vika joka ei mene etes takuuseen. Toivottavasti saa etes tuon sunnitellut samantien potkut ja palkataan tilalle joku nuori ja innovatiivinen osaaja.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

7

Mielestäni iphonea on periaatteessa hölmö verrata jokaiseen muuhun puhelimeen sillä Apple on tehnyt yhden hyvän puhelimen mikä on mielestäni fiksua eikä 100 huonoa puhelinta. Kyllä applessakin vikoja on mutta eiköhän nekin korjata päivityksien avulla :)

Vastaa
hostige
hostige

8

^ Näin juuri. Eipä ole kovin vaikea asia tehdä hyvää puhelinta jos se on ainoa jota valmistaa. Tuskin Applella olisi yhtä tiukka laadunvalvonta jos malleja olisi 90.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

9

@3 Oma luottamukseni Nokiaan meni jo 5800:n kanssa. Sen verran p*skalaatuinen luuri osui itselleni. Ja kun teki 4 reissua huoltoon ja mikään vika ei korjaantunut. :D Se vaan, että kun Suomessa ollaan, Nokia saa melkein mitä vain anteeksi.

@8 Kukaan ei pakota Nokiaa kehittelemään miljoonaa puhelinmallia, joissa minimaaliset erot. Nokialla voisi ihan hyvin olla esim. 3-4 halpamallia, muutama keskiluokan malli ja muutama kalliimpi älypuhelin kerrallaan markkinoilla. Olisi varmaan laatukin parempi, kun ei tarvitsisi miettiä, miten myydä samaa vanhaa rojua uudestaan ja uudestaan. Vieläkin vähemmällä varmasti pärjäisi jo hyvin.

Vastaa
valimta
valimta

10

Olen aikeissa hankkia uuden puhelimen, näyttää siltä, että N97 se ei ainakaan ole. Eli iPhone 3GS vai Omnia HD? Nykyinen puhelin on N95, johon olen tyytyväinen.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

11

Luulen, että nyt insinöörit lyövät kovat päänsä yhteen ja korjaavat asian. Kohta tulee tehtaalta n97:koja joissa vika on korjattu.

Vastaa
hostige
hostige

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti valimta:

Olen aikeissa hankkia uuden puhelimen, näyttää siltä, että N97 se ei ainakaan ole. Eli iPhone 3GS vai Omnia HD? Nykyinen puhelin on N95, johon olen tyytyväinen.

Riippuu jos haluat simppelin vai monimutkaisen puhelimen, molemmilla vahvuutensa. On muuten todella vaikea valinta :(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.