Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Miltä puhelimet näyttävätkään tulevaisuudessa?

15
Markus Lehtiniitty

Miltä puhelimet näyttävätkään tulevaisuudessa?
Emme yleensä tartu Puhelinvertailu.comissa monen moniin puhelinvalmistajien jättämiin patenttihakemuksiin, koska ne ovat yleensä niin turhia lopulta markkinoille tulevien puhelinten näkökulmasta.

BlackBerry-laitteistaan tunnettu RIM on kuitenkin jättänyt pari vuotta sitten nyt julkisuuteen tulleen patenttihakemuksen, jossa esitellään monenlaisia ennennäkemättömiä rakennevaihtoehtoja puhelimille. Myös suurin osa näistä erilaisista rakenteista edustavat kaukaista tulevaisuutta, tai jos edes sitä. Ne antavat kuitenkin osviittaa siitä, mitä tulevaisuuden puhelinmuotoilulta voi mahdollisesti odottaa.
Kaikissa alla olevissakin näkyvä trendi, joka jo nykyään valtaa alaa, on rakenteiden monimutkaistuminen. Perinteisistä patukkapuhelimista siirrytään yhä enemmän puhelimiin, joissa on ainakin jotain liikkuvia rakenteita. Useat tuoreet, sivusta esiin liukuvalla täysnäppäimistöllä varustetut puhelimet kuuluvat muun muassa tähän sarjaan. Toisaalta näppäimistöttömissä kosketuspuhelimissa tarvetta erikoisrakenteille ei ole, mikä saattaa hidastaa puhelinten rakenteiden jakautumista.

Alla käydään läpi RIM:n patenttihakemuksessa esittelemiä puhelinten rakenneratkaisuja. Kommenteissa olisi mielenkiintoista kuulla, onko lukijoidemme mielestä alla näkyvillä rakenteilla tulevaisuudessa mitään mahdollisuuksia.Yllä olevan tyyppinen rakenneratkaisu on toimiva ja myös realistinen. Se mahdollistaa suuren kosketusnäytön ja näppäimistön yhdistämiseen samaan laitteeseen kätevästi. Itse asiassa tämän tyylisiä ratkaisuja on jo markkinoillakin.Yllä olevassa kuvassa rakenteessa puhelimessa on tavallinen puhelintila sekä täysnäppäimistötila. Sinällään idea on hyvä, mutta täysnäppäimistön tuomiseksi kompaktiin puhelimeen on keksitty jo yksinkertaisempiakin rakenteita.Edellisen kuvan kommentit koskevat myös tätä yllä olevaa, tosin tässä on kyse vielä jopa hieman monimutkaisemmasta ratkaisusta.Myöskään yllä oleva ei välttämättä ole kätevin ratkaisu rakenteeksi, mutta jollain erikoisella tavalla se on melko kiehtova. Kyseessähän on hieman Motorolan legendaarista V70:ää ja AURA-luksuspuhelinta muistuttava rakenne, jossa kuitenkin on mukana avattuna QWERTY-täysnäppäimistö.Yllä oleva rakenne on mielestäni näistä tässä jutussa esitellyistä kaikista oudoin. Onko siinä mitään järkeä?Ja viimeisenä, yllä olevassa rakenteessa mukana on myös QWERTY-täysnäppäimistö ja suljettuna näyttö on suojassa. Mutta miten on käytettävyyden kanssa - miten puhelimeen vastataan ja kuinka mukavaa on joka kerta puhelinta käyttääkseen joutua avaamaan vähintään näppäimistön toinen puoli?

---

Teidän mielipiteitänne odotellessa. Millaisia puhelimet tulevat olemaan tulevaisuudessa? Samanlaisia kuin nykyään vaiko aivan erilaisia? Yksi kehityssuunta toki myös voi olla puhelimen liittäminen kiinteäksi osaksi ihmisen kehoa, mutta se tuskin on aivan lähivuosien asia...

Kommentit (15)

Quiote
Quiote

2

Miksi näppäimistöä pitää olla näppäimistön jatkeeksi? Itse kuvittelen tulevaisuuden puhelimet hyvinkin nokian konseptien tyylisenä, tai hieman epävirallisemman Nokialaisen 888:n näköisinä.

Ja nykyinen suunta eli näppäimistöstä luopuminen on erittäin hyvä, sillä fyysinen näppäimistö vie tilaa näytöltä eikä ole niin monikäyttöinen kuin sama ala näyttöä.

Vastaa
Kapula (vahvistamaton)

3

Näppäimistö joutaa viimeistään siinä vaiheessa romukoppaan kun toimiva puheentunnistus on saatu aikaan. Eikä tuota ole kaivannut kosketusnäytön kanssakaan.

Vastaa
msly
msly

4

Offtopic:

Toivottavasti tämä tällä hetkellä ainakin itselläni näkyvä sivu ei vastaa Puhelinvertailu.comin tulevaisuuden ulkoasua. :D

Jostain syystä CSS-tyylit puuttuu eli koko sivun muotoilu ja suurin osa kuvista myös. Jännä ongelma. Pahoittelemme.

Vastaa
Kohkaaja (vahvistamaton)

7

jos applen puhelimien muotoilusta puhutaan, niin mitä muotoilua siinä neliskanttisessa kapulassa on, jonka reunat on pyöristetty??

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

8

Ei mitään :D Sehän sen desingin tekee ;) Ei kyllä applea ja nokiaa pitäisi verrata sillä applella on vain yksi puhelin. Mutta esim htc:n puhelimet ovat todella hienoja verrattuna nokian puhelimiin. Monet nokioista on naurettavan näköisiä ja kokoisia. Mielestäni iphone on kyllä ihan hienon näköinen juuri noin kun se on. Mitään en varmastikkaan muuttaisi. Jos joku haukkuu sitä niin kerro mikä siinä on rumaa? Ympyräkö sen pitäisi olla? Että osaa olla hölmöä porukkaa...

Vastaa
Quiote
Quiote

9

Siinä on sitä simppeliä ja toimivaa "disainia" ;) Applen muotoilua on kehuttu mutta on unohdettu samalla yksi asia, Applen puhelimien suunnittelu keskittyy yhteen "high-end" malliin kun Nokia suunnittelee ja valmistaa puhelimia aina 30e maksavista peruskapuloista lähtien.

Apple lisäksi apinoi iPhonen muotoilun melkein suoraan iTouchiin ja muutenkin pitää saman "pyöristetyt reunat_mahdollisimman yksinkertainen" muotoilunsa yllä kaikessa. NOkia sentään uudistaa muotoiluaan jatkuvasti, pitäen siinä kumminkin sen nokia_ilmeen joka välillä onnistuu ja välillä ei.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

10

Onhan noita vaikka minkälaisia patentteja esim. Samsungilla. Noita muuten löytää kätevästi Googlella, kun laittaa kuvahakuun "viivapiirrokset" -kohtaan ruksin. :D

Vastaa
Teemu (vahvistamaton)

11

N97 tyyliin qwerty ja vielä näytön alta liukuva numeronäppis, niin avót! Ja kaikki tämä pitäisi vielä saaha mahollisimman ohueksi.

Vastaa
tkkaisla
tkkaisla

13

Kyllä nokian parhainten muoltoillut mallit on N86 8800 ja 8600 siihen ne tyylikkäät mallit jääkin. Applella on kyllä omasta mielestä paras design kosketusnäyttöpuhelimista, mutta niinkuin joku sano ois kiinnostavaa nähä minkälainen on Applen 40-50€ maksava puhelin. Ja ihan vaan tiedoksi että moni puhelivalmistaja myös nokia on ulkoistanut suunnittelunsa noissa aivan halvimmissa malleissa komponenttivalmistajille sillä näin kuulemma saadan entistä halvempia puhelimia ja parempia katteita aikaiseksi.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

14

Mutta kyllä esim jos katsot htc:n puhelimia niin et tarvitse edes miettiä ottaako touch pro2 vai n97. Molemmat ovat melkein samanlaisia mutta touch pro2 on tehoiltansa ja käytettävyydeltänsä parempi. Nokian halvat puhelimet on mielestäni hyviä. symbian 40 puhelimet ovat mielestäni nokian parhaimmistoa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja