Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta video jenkeille operaattorivapaudesta

10
Matti Vähäkainu

Nokialta video jenkeille operaattorivapaudesta
Nokia Conversations on julkistanut YouTubessa videon, jolla Nokia USA puhuu operaattorilukistsemattomien puhelimien puolesta. Panokset operaattorivapaiden ja -lukittujen puhelimien välillä ovat erittäin kovat, sillä Nokia on huomattavasti kilpailijoitaan jäljessä Yhdysvalloissa suosituissa operaattoridiileissä. Tällä kolmen minuutin videolla Nokia haluaakin tiedottaa yhdysvaltalaisia operaattorilukitsemattomien puhelimien hyvistä puolista.

Operaattorit ovat Yhdysvalloissa huomattavasti suuremmassa roolissa puhelimien myynnissä kuin Suomessa. Valtavan suuri osa puhelimista myydään kytkykauppana, kustomoituna ja operaattorilukittuna. Tästä kertoo myös se, että kolmeminuuttisessa mainosvideossa on kolmenkymmenen sekunnin osio SIM-kortin vaihtamisesta puhelimesta toiseen.
Vaikka Nokialla on luonnollisesti oma lehmä ojassa, niin videosta on varmasti myös paljon hyötyä ihmisille, jotka eivät tunne operaattorilukituksen heikkoja puolia tai -vapauden hyviä puolia. Ehkä Suomessa Nokian pitäisi tehdä vastaava mainos operaattorilukkoa vastaan -- ennen kuin on liian myöhäistä?

Kommentit (10)

Johtaja (vahvistamaton)

1

Hyvä takoa vähän järkeä for the stupid americans.

Vastaa
juupajuu (vahvistamaton)

2

yritin etsiä prepaid sim-kortteja jenkeistä kuukauden.. on muuten vaikeaa. kun tarjontaa ei ole, miten voisi syntyä kysyntää

Vastaa
xbax (vahvistamaton)

3

Aika surkea yritys. Kuin opettaisi apinalle tietokoneen käyttöä.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

4

Ei tällä videolla ehkä Amerikkalaisten kuluttajien ja operaattoreiden päätä käännetä. No olipahan jollekin kesäharjoittelijalle hyvä videoprojekti.

Vastaa
hape
hape

5

""Suomessa Nokian pitäisi tehdä vastaava mainos operaattorilukkoa vastaan -- ennen kuin on liian myöhäistä?""

Liian myöhäistä mihin? Suomessahan Nokia porskuttaa myös lukituissa puhelimissa hyvin.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hape:

""Suomessa Nokian pitäisi tehdä vastaava mainos operaattorilukkoa vastaan -- ennen kuin on liian myöhäistä?""

Liian myöhäistä mihin? Suomessahan Nokia porskuttaa myös lukituissa puhelimissa hyvin.

Tuossa tarkoitettiin sitä, että kytkyjen määrä on suomessa lisääntynyt huolestuttvasti viimeaikoina. Ettei mentäs amerikan malliin. Itse en ostaisi mitään kytkyllä.

Vastaa
hape
hape

7

Mitäs se Nokiaa haittaa, vaikka uutisen kirjoittajan mielestä kytkykauppa onkin huono asia, ei Nokian asia ole vapaiden puhelimien mainosvideoita tehdä. Taas hieman arveluttava kommentti uutisen lopussa. Eihän lähdetä Digitodayn tasolle, jookos?

Vastaa
Phiideer
Phiideer

8

@Hape

Jos Nokia haluaa julkisesti kritisoida tuota asiaa, niin noin se melkein on paras tehdä kuin esimerksi, että alkaisi suoraan julkisesti kritisoimaan operaattoreita - ja näin suututtamalla ne ajaisi itseään Pohjois-Amerikassa vielä ahtaammalle. Tämä lähestymistyyli kuitenkin voidaan diplomaattisesti lukea omien tuotteiden ja yhden tietyn yhteisen ominaisuuden markkinointina. Ja eihän sitä tiedä, mitkä voimat tämäkin voisi pistää liikkeelle, kun jenkit ne innostuu milloin mistäkin - tosin siihen kyllä tarttetaan enemmän monotonista toistoa jokaisesta tuutista...

Vastaa
Phiideer
Phiideer

10

@hape

Meinasin vaan tuota, "-- ei Nokian asia ole vapaiden puhelimien mainosvideoita tehdä".

...saatoin ymmärtää hieman väärin, mitä ajoit takaa tuolla kohdalla...?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja