Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian^4 tulee rikkomaan sovellusten yhteensopivuuden

4
Markus Lehtiniitty

Symbian^4 tulee rikkomaan sovellusten yhteensopivuuden
Vuosien 2010 ja 2011 vaihteessa odotettavissa oleva Symbian^4-käyttöjärjestelmä tulee rikkomaan takaisinpäin yhteensopivuuden Symbianille kehitetyissä sovelluksissa.

Asiasta kertoo TamsS60-blogi perustaen tietonsa Symbian Foundationin edustajan David Woodin haastatteluun. David Wood työskentelee säätiössä tittelillä "Catalyst and Futurist".
Woodin mukaan Symbian^3 tulee olemaan viimeinen versio käyttöjärjestelmästä, jossa nykyiseltä pohjalta kehitetyt sovellukset tulevat toimimaan. Tämän jälkeen tullaan siirtymään nykyisistä Avkon-käyttöliittymämäärittelyistä käyttämään paljon puhuttua Qt-tekniikkaa ja siihen liittyviä Orbit-käyttöliittymäkomponentteja, mikä tulee rikkomaan yhteensopivuuden. Kehittäjien tulee näin ollen koodata kaikkien nykyisten sovellustensa käyttöliittymäkomponentit uudestaan.

Symbian-käyttöjärjestelmää käytetään muun muassa Nokian kaikissa älypuhelimissa sekä useissa Samsungin ja Sony Ericssonin älypuhelimissa. Nykyinen Symbian OS 9.3:n ja S60 5th Editionin yhdistävä versio tunnetaan uudessa nimeämisjärjestelmässä nimellä Symbian^1. Symbian^2-laitteita odotellaan markkinoille ensi vuoden alussa, Symbian^3-laitteita syksyllä/loppuvuodesta ja Symbian^4-laitteita joskus tämän jälkeen, luultavasti kunnolla vasta vuoden 2011 puolella.

Symbian^4-käyttöjärjestelmäversioon asti Symbianin käyttöliittymä tullee pysymään melko pitkälti nykyisenkaltaisena. Symbian^4:n myötä koko käyttöliittymä kuitenkin tulee muuttumaan David Woodin mukaan "vallankumouksellisesti".

Qt-tekniikan myötä Nokia odottaa myös kehittäjien innostuvan enemmän Symbian-alustasta, sillä sen odotetaan merkittävästi helpottavan sovelluskehitystä. Qt:n käyttöönoton myötä samojen sovellusten pitäisi käytännössä toimia myös sekä Symbian-laitteissa että Nokian Linuxiin perustuvan maemo-alustan laitteissa.

Kommentit (4)

LNu
LNu

3

Jotenkin pöljän tuntuinen tuo nimeämiskäytäntö. Olisivat nimenneet sen uuden mahtavan Qt-pohjaisen järjestelmän aikanaan nimellä Symbian^2. Olisi ollut markkinoinnin kannalta taatusti parempi lanseerata uusi nimeämiskäytäntö uuden käyttöliittymän mukana. Olisi yhtä aikaa karistettu jaloista paskat ja vanha nimi :-)

Lienee paniikki päällä lyhyen tähtäimen myynnistä, kun ei malteta odottaa merkittävää muutosta itse järjestelmään. Menee vähän hukkaan, kun itse tuote ei muutu mihinkään.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

4

No onnea matkaan tämän käyttöliittymäuudistuksen kans. Olis vain saanu tulla paljon aikasemmin.

Sillä aikaa iPhonen ja android pohjaset älypuhelimet jatkavat rellestystä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja