Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä on ensimmäinen Suomeenkin saapuva Google Android -puhelin

4
Markus Lehtiniitty

Tässä on ensimmäinen Suomeenkin saapuva Google Android -puhelin
Taiwanilaisen, maailman neljänneksi suurimman älypuhelinvalmistajan, HTC:n kosketusnäytöllinen Hero-malli on ensimmäinen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin, joka saapuu markkinoille virallisesti myös Suomessa. Ensimmäisiä Android-puhelimia on odotettu Suomeen jo pitkään.

HTC Hero löytyy tällä hetkellä esimerkiksi jo Verkkokauppa.comin valikoimista, jossa sillä on hintaa 599,90 euroa. Toistaiseksi saataville on tullut vasta Heron kahdesta värivaihtoehdosta ensimmäinen erä valkoista, joita Verkkokauppa.comin päävarastosta löytyy 14 kappaletta ja maahantuojalta yli 25 kappaletta. Kirjoitushetkellä valkoisten Herojen tilauksia on Verkkokauppa.comilla toimittamatta 21 kappaletta ja mustan väriversion tilauksia 16 kappaletta.
Myös Saunalahti on saanut tietojen mukaan oman rajoitetun erän Hero-puhelimia, joiden myynti alkaa tällä viikolla ja varsinaiset toimitukset ensi viikolla, kun suomenkielinen pikaopas saadaan valmiiksi.

HTC Herossa on 3,2 tuuman HVGA-tarkkuuksellinen (320x480 pikseliä), kapasitiivinen TFT-kosketusnäyttö ja lisäksi sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, internetselain, mediasoitin, GPS-paikannus, digitaalinen kompassi, kiihtyvyysanturi, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, tuki kahdelle 3G-taajuudelle (WCDMA 900/2100 MHz) sekä HSDPA-, HSUPA-, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet. Heroa pyörittää Qualcommin MSM7200A-prosessori 528 megahertsin kellotaajuudella.

HTC Heron mitat ovat 112x56,2x14,35 millimetriä ja painoa sillä on 135 grammaa. Heron näytön alapuolelta löytyy myös ns. ohjauspallo (engl. "trackball"). Heron akun kapasiteetti on 1350 milliampeerituntia, joka riittää 3G-verkossa 7 tunnin puheaikaan ja 750 tunnin valmiusaikaan.

HTC on rakentanut Android-käyttöjärjestelmän päälle oman laajasti personoitavissa olevan Sense-käyttöliittymänsä, joka nähdään ensimmäistä kertaa Herossa. Sense-käyttöliittymää on kehuttu onnistuneeksi ja intuitiiviseksi käyttää. Siitä löytyy muun muassa Scenes-toiminto, joka mahdollistaa useiden erilaisilla sisällöillä ja asetuksilla varustettujen tilojen luomisen. Lisäksi se muun muassa yhdistää viesintätiedot puheluista, tekstiviesteistä, sähköposteista, Facebook-päivityksistä ja Flickr-kuvista yhteen. Sense-käyttöliittymän hakutoiminto puolestaan käsittää puhelimen sisällön lisäksi myös Twitter-mikroblogipalvelun.

HTC Hero on saapumassa myös jo Puhelinvertailu.comin testipenkkiin. Ensikokemuksemme HTC Herosta kerromme luultavasti jo lähipäivien aikana ja myöhemmin on luvassa totuttuun tyyliimme erittäin laaja testiartikkeli.

Lisätietoa HTC Herosta löytyy aiemmasta julkistusuutisestamme sekä HTC:n omilta Hero-tuotesivuilta.

Aiemmin HTC:n Magic-mallin odotettiin ehtivän ensimmäisenä Android-puhelimena Suomeen Saunalahden kautta. Jostain syystä Magic-puhelimen tuloaikataulu kuitenkin venyi niin paljon, että nyt Hero pääsi nappaamaan Suomen ensimmäisen Android-puhelimen valtikan. Saunalahti on sittemmin luopunut Magic-aikeistaan.

Android-käyttöjärjestelmä on saavuttamassa merkittävän aseman puhelinmarkkinoilla. Suurista puhelinvalmistajista muun muassa niin Motorolan, Sony Ericssonin, LG:n kuin myös Samsungin odotetaan panostavan alustaan jatkossa vahvasti. Samsungin ensimmäistä Android-puhelinmallia, i7500 Galaxya, odotetaan saapuvaksi Suomeen vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä.

Alta löytyy YouTube-palvelusta liitettynä Phone Scoopin video, jolla esitellään HTC Heroa ja sen Sense-käyttöliittymää:

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Jere Hakala (vahvistamaton)

3

Jes, HTC Hero Suomeen.. Ainut Android puhelin mitä olen tähän mennessä tahtonut (Eniten ainakin.)

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

4

Sama juttu. Toi on juuri se Android luuri joka sopisi minunkin taskuun. Se on aika tyylikäs ja tuo Sense UI on erittäin siistin oloinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja