Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

YouTube-video paljastaa Nokian tulevan kosketuspuhelimen - 5800 XpressMusicin seuraaja?

7
Markus Lehtiniitty

YouTube-video paljastaa Nokian tulevan kosketuspuhelimen - 5800 XpressMusicin seuraaja?
Videopalvelu YouTubeen on jo jonkin aikaa sitten ladattu video nimeltään "New Nokia Commercial for Nokia 5800!". Nokian markkinoilla jo olevaa 5800 XpressMusic -kosketuspuhelinta videolla ei kuitenkaan näy vaan sillä esitellään toistaiseksi tuntematonta mallia, joka mahdollisesti onkin 5800 XpressMusicin tuleva seuraaja.

Tämän juttumme kuvat ovat kuvankaappauksia edellä mainitusta videosta. Videon perusteella sillä nähdyn mallin eroista verrattuna esimerkiksi 5800 XpressMusiciin ei voida kuitenkaan vielä tehdä kovin tarkkoja arvioita. Ulkoisesti malli vaikuttaisi olevan muotoilultaan hieman 5800 XpressMusicia hienostuneempi, mutta jatkavan kuitenkin pääasiassa samalla muotoilulinjalla.
Uudessa mallissa tulee videon perusteella olemaan kosketusnäyttö, kaksi kameraa (toinen edessä videopuheluja silmällä pitäen), GPS-paikannus ja Kartat-sovellus, Bluetooth-yhteys, TV-ulostulotuki sekä internet-selain. Tarkemmat tiedot tulevan mallin ominaisuuksista jäävät toistaiseksi pimentoon.

Mielenkiintoista on myös videon loppupuolella esiintyvä maininta Nokian musiikki- ja videokaupasta ("Nokia Music and Video Store", katso kuva jutun lopusta). Nokia ei ole toistaiseksi virallisesti julkistanut videokauppapalvelua, vaikka huhuja sellaisesta on kuulunut jo pitkään.

Toistaiseksi videolla nähdyn puhelimen julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei ole minkäänlaista tietoa. Myöskään sen mallinimestä ei ole mitään varmoja tietoja.

Nokian odotetaan julkistavan syyskuun alussa Nokia World -tapahtumassa nimeämisjärjestelmänsä muutoksen, jonka myötä nelinumeroiset mallinimet jäänevät historiaan. Videolla nähdyn kaltainen malli kuuluisi uudessa jaottelussa luultavasti Xseries-sarjaan. Myös videon perusteella tätä voidaan spekuloida: näytön yläpuolella oikealla lukee jotakin, mahdollisesti Xseries. Tekstistä ei kuitenkaan saa videolta selvää. 5800 XpressMusicissa samassa kohdassa lukee XpressMusic, mutta videolla näkyvässä puhelimessa teksti on tätä lyhyempi.

Olemme viime aikoina kertoneet myös vuotaneesta 5800i XpressMusic -mallista, mutta se lienee vain Kiinaan suunnattu malli. Nokia World -tapahtumassa 2. syyskuuta Nokian odotetaan toistaiseksi julkistavan ainakin N97 minin, pienemmän version N97-lippulaivamallistaan.

Tästä löytyy YouTube-palvelusta liitettynä edellä mainittu video:Kommentit (7)

Pekka (vahvistamaton)

1

Eiköt tuo ole samainen puhelin, joka ensimmäisen kerran nähtiin jo Batman - The Dark Knight elokuvassa, kohtauksessa jolloin Freeman meni japaniin asti kertomaan ettei sopimusta synny, jonka jälkeen antoi tuon puhelimen Bale:lle...

Vastaa
failmail
failmail

4

Videolla ei näköjään kertaakaan käytetä stylusta tai plektraa ja pyöräytyskuvassa kynän paikkaa ei näy, mikä nyt voi mennä heikon kuvanlaadun piikkiin. Saapa nähdä onko noksu lähtemässä kapasitiivisten näyttöjen kelkkaan. Tuo vuodettu 5800i voisi paikata käsialatunnistuksen puutteen aasiassa, missä se tuntuu olevan suht tärkeä ominaisuus.

Vastaa
Arrapaa
Arrapaa

5

Tossa videolla toimii toi nokian kartat sovellus myös vaaka-asennossa, mikä ei onnistu tämänhetkisessä versiossa?

Vastaa
msly
msly

6

@5.

N97 + Maps 3.1 -yhdistelmä ainakin tukee myös jo vaaka-asentoa. Muistaakseni Maps 2.0 ei tuota tukenut, eli kokeilepas päivittää Kartat... :)

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

7

Joo hyvältähäntuo aianakin edestä näyttää. Elegantilta. Jäädään odottamaan, nokialla on nyt tulossa aika monta koskestusluuria markkinoille luultavasti loppuvuodesta ja tulevasta alkuvuodesta. hyvä. Ja itselläni ei toiminut kääntö mapsissa viimeisimmässä betaversiossa, mutta nyt 3.1 versiossa toimii. Tämä 3.1 versiohan on erityisversio n97 ja n86 8mp malleille, itsellänäi n86 8mp.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja