Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola kustomoi Googlen Androidin omalla Blurilla

2
Markus Lehtiniitty

Motorola kustomoi Googlen Androidin omalla Blurilla
Motorola on laittanut tulevaisuutensa puhelinvalmistajana Googlen Androidin varaan. Suuri osa Motorolan mallistosta tulee jatkossa olemaan varustettu Android-alustalla ja Motorola tulee käyttämään Androidia myös edullisemman hintaluokan malleissaan.

Tuoreiden tietojen mukaan Motorola tulee käyttämään vahvasti kustomoimaansa versiota Android-alustasta. Motorolan kustomointi tunnetaan ainakin toistaiseksi nimellä Blur.
Motorolan kustomoimassa Android-käyttöliittymässä tiedot monista sosiaalisista verkostopalveluista, kuten esimerkiksi Facebookista, ovat tiiviisti mukana ja integroitu kautta linjan - muun muassa osoitekirjaan. Käyttöliittymän kerrotaan olevan selkeä ja helppokäyttöinen. Tietojen mukaan käyttöliittymä olisi myös hyvin vahvasti muutenkin kytköksissä internetiin ja erilaiset päivitykset alustan eri osiin latautuisivatkin automaattisesti.

Myös HTC on kustomoinut Androidia omalla Sense-käyttöliittymällään. Sosiaalisten verkostopalveluiden painottamisen osalta Sense vastaa hieman Motorolan tulevaa Bluria. Erilaisten kustomointien myötä valmistajat pyrkivät erottautumaan toisistaan, sillä Android-alustalla varustettuja puhelimia on tulossa erittäin useilta puhelinvalmistajilta. HTC:n ja Motorolan ohella myös Samsung, LG ja Sony Ericsson ovat suurista puhelinvalmistajista tuomassa Android-puhelimia markkinoille.

Ensimmäisiä Motorolan Android-puhelimia odotetaan markkinoille vielä tämän vuoden puolella ainakin Yhdysvaltain markkinoilla ja mahdollisesti myös Euroopassa.

Juttumme kuvassa on Motorola kehitysnimeltään Sholes, joka tulee olemaan yksi yhtiön ensimmäisiä Android-puhelimia. Lisäksi julkisuuteen on vuotanut aiemmin myös Morrison-kehitysnimellinen Android-Motorola.

Kommentit (2)

Samsunki (vahvistamaton)

2

Onpa ruma lätyskä. Tuolle pitää varmaan hommata olkalaukku, että se pysyy mukana..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja