Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian odotettu Maemo-laite FCC:n testissä, julkistus luultavasti lokakuussa

10
Markus Lehtiniitty

Nokian odotettu Maemo-laite FCC:n testissä, julkistus luultavasti lokakuussa
Nokian pitkään odotettu, paljon puhuttu seuraavan sukupolven uusi Maemo-laite on käynyt Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testeissä.

FCC on julkaissut sivuillaan testidokumentit ja vasemmalta löytyvän kuvan, jotka eivät kuitenkaan paljasta tulevasta laitteesta juurikaan mitään uutta. Lähinnä dokumentit kertovat, että laitteen julkistus on lähenemässä.
Nokia on pyytänyt 15. heinäkuuta FCC:n pitämään (PDF-linkki) laitteesta otetut ulkoiset ja sisäiset kuvat, kuvat testauksesta sekä käyttöohjekirjan salaisena 90 päivän ajan eli noin lokakuun puolenväliin asti. Tämä sopii hyvin aiempiin arvailuihin siitä, että Nokia tulisi julkistamaan uuden Maemo-laitteensa 9. lokakuuta Maemo Summit -tapahtumassa.

Uudesta Maemo-laitteesta erittäin mielenkiintoisen tekee se, että siitä pitäisi löytyä aiemmista poiketen myös puhelinominaisuudet. Näin Nokia ottaisi käyttöön puhelimissaan toisen älypuhelinkäyttöjärjestelmän Symbianin rinnalle.

Aiempien tarkkojen tietojen mukaan tulevan laitteen ominaisuuksiin tulevat kuulumaan Maemo 5 -käyttöjärjestelmä, 3,5 tuuman tarkkuudeltaan 800x480 pikselin kosketusnäyttö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, 3G-, HSPA- ja WLAN-yhteydet, OMAP3-prosessori 500 tai 600 megahertsin kellotaajuudella, 256 megatavua fyysistä RAM-muistia ja 768 megatavua virtuaalimuistia, 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti ja muistikorttipaikka. Rakenteeltaan uutuus muistuttaisi aiempaa N810 Internet Tabletia, eli siitä löytyisi myös esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö.

Koodinimellä RX-51 ja kehitysnimellä Rover tunnetun laitteen lopullisesta mallinimestä ei vielä toistaiseksi ole tietoa. Aiemmin laitteen mallinimeksi on veikkailtu N900:aa. Aiemmat Nokian Maemo-laitteet ovat olleet nimiltään 770 Internet Tablet, N800 Internet Tablet sekä N810 Internet Tablet. Uusi laite kuitenkin pudottanee nimestään Internet Tablet -lisämääreen pois, koska laitteesta pitäisi löytyä myös puhelinominaisuudet.

Kommentit (10)

xbax (vahvistamaton)

1

Jos saan arvata niin ulkomuodoltaan puhelin on Nokia tyyliin lelumainen ja natiseva kuten 5800 xm. Monikosketusta tuskin osataan hyödyntää kovin intuitiivisesti. Oma mielipide.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

2

Eiköhän se ole kaikkien muidenkin mielipide jotka ovat muitakin puhelimia testannut kuin nokiaa. Kuten Htc:ta

Vastaa
Rottamies83
Rottamies83

3

on se kumma että aina Nokian uutuuksista kertovissa uutisissa "anti-Nokialaiset" innostuvat kommentoimaan kuinka surkea Nokia on. Itse olen testannut monia valmistajia, ja mielestäni Nokia on kirkkaasti parhain yhdessä Applen iPhonen kanssa. Nokialla vielä tuo hinta-laatu -suhde on todellakin kohdallaan. Symbian toki on aikansa elänyttä, mutta toinen käyttis sen rinnalle kuulostaa todellakin mainiolta.

Vastaa
nka34 (vahvistamaton)

4

"...OPAP3-prosessori 500 tai 600 megahertsin kellotaajuudella..."

Taitaa olla kuitenkin OMAP3-prosessori kyseessä eikä OPAP3 :)

Vastaa
Abexi
Abexi

5

Vaikuttaa pätevältä vehkeeltä tuo uusi, sikäli mikäli huhut pitävät paikkansa.

@3
Kyllä anti-apple (iphone) -porukat huutelevat taas aina apple uutisissa. Se vain on joku ihme trendi täällä ollut, että nokialaisia täytyy haukkua ja muiden tarvitsee antaa takaisin iphone porukoille.


Tämän takia ei paljoa kiinnosta kommentteja lukea kyseisissä uutisissa.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

6

Kyllä tuo on laadukkaan oloinen luuri kädessä ja sen voi sanoa, että ei varmasti natise vaikkakin on aika muovinen, mutta muovinen tyliin E63.

Vastaa
muranziel
muranziel

9

"Jos saan arvata niin ulkomuodoltaan puhelin on Nokia tyyliin lelumainen ja natiseva kuten 5800 xm. Monikosketusta tuskin osataan hyödyntää kovin intuitiivisesti. Oma mielipide."

Eiköhän kaikki puhelimet nitise, natise ja rutise kun tarpeeksi puristaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja