Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian 5530 XpressMusicista jo ensikokemuksia ja videota

14
Markus Lehtiniitty

Nokian 5530 XpressMusicista jo ensikokemuksia ja videota
Nokian toistaiseksi edullisin kosketusnäytöllinen puhelin, 5530 XpressMusic, on jo saapumaisillaan markkinoille Isossa-Britanniassa. 5530 XpressMusic tulee asettumaan Suomenkin markkinoilla alle 250 euron hintaluokkaan.

Myyntiintulon myötä 5530 XpressMusicista on myös saatu ensimmäisiä myyntiversioon perustuvia käyttökokemuksia sekä videoesittelyjä. Tämän jutun lopusta löytyy liitettynä Mobiles.co.ukin ns. unboxing-video 5530 XpressMusicista.
DailyMobile.se-sivusto on puolestaan julkaissut 5530 XpressMusicista melkoisen kasan käyttäjän ottamia kuvia, joihin pääsee tutustumaan klikkaamalla tästä.

Ensikokemusten perusteella 5530 XpressMusicia pidetään jopa isoveljeään 5800 XpressMusicia miellyttävämpänä kokonaisuutena: 5530 XpressMusic on tyylikkäämpi, kompaktimpi ja sen S60-käyttöliittymässä on 5800 XpressMusiciin verrattuna muutamia uudistuksia, muun muassa liittyen kotinäyttöön. Ominaisuuksiensa osalta 5530 XpressMusic eroaa isoveljestään 3G-yhteyksien ja GPS-paikannuksen puutteella sekä pienempikokoisella näytöllään (2,9 vs. 3,2 tuumaa).

5530 XpressMusicistakin löytyy kuitenkin S60 5th Edition -alusta, 3,2 megapikselin kamera kuvausvalolla, internetselain, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, microSD-muistikorttipaikka, musiikkisoitin, FM-radio, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitin ja stereokaiuttimet. Tarkemmin 5530 XpressMusiciin ominaisuuksiin voi tutustua Puhelinvertailu-osiomme kautta!

Myös Puhelinvertailu.com tulee ottamaan 5530 XpressMusicin testattavaksi heti, kun meille siihen mahdollisuus avautuu.

Alta löytyvällä, YouTube-palvelusta liitetyllä Mobiles.co.ukin videolla esitellään 5530 XpressMusicia:

Kommentit (14)

Matsomppi
Matsomppi

1

Olikos se täällä puhelivertailussa vai muualla, kun jossain epäiltiin että 5800XM:kin saisi paremman kotinäytön kun 5530XM ilmestyy?

Kuvien perusteella jokatapauksessa mielestäni 5800XM on hienomman näköinen. Näyttää myös oudoilta nuo vihreä luuri, valikkonappia ja punainen luuri. Ovatko ihan fyysisiä nappeja? En sitten tiedä, miltä näyttää ja tuntuu tuo uusi kapula kädessä.

Vastaa
kikuu
kikuu

2

Eipä ole tämän ja 5800:an hinnassa paljoa eroa. ja jos Nokia vielä uudessa päivityksessä tuo samanlaisen kotinäytön, niin empä kyllä keksi, kuka tämän ostaisi.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

4

Ihmettelenpä vain kuka näitä oikein ostaa? Suomalaiset vain sen takia että lukee nokia? Markkinoilla on parempiakin kosketusnäyttö puhelimia htc:ltä sekä applelta ja tietysti halvemmassa luokassa lg:ltä.

Vastaa
kikuu
kikuu

5

Ibanez90


Mikä V*ttu sinulla on Nokiaa vastaan. Joka viestissä haukut Nokiaa etkä edes perustele mitenkään. Aina pitää tulla vinkumaan: "nokia on ihan huono merkki kun ei ole kapasitiivistä kosketusnäyttöä. Ostakaa apple kun siinä on hyvä kosketusnäyttö"


Ihme 10v porukkaa tulee tänne monkumaan

Vastaa
asd (vahvistamaton)

6

Niin, kuka näitä ostaa. Miljoona kappaletta per kuukausi kuitenkin menee kaupaksi, vaikka on ihan paska ja käyttökelvoton näyttö.

Vastaa
juuh (vahvistamaton)

7

Eiköhän se myy sen takia että nokian luurissa on samat ominaisuudet kuin iPhonessa mutta puoleen hintaan. Kääntöpuolena vain käyttöliittymän kankeus.

Vastaa
kikuu
kikuu

8

Itse tarkoitin siis, että jos pitää valitan nokia 5800 ja tämän väliltä. Hintaeroa parikymppi, ja 5800 on kuitenkin teknisesti parempi.

Vastaa
Rasse (vahvistamaton)

10

Nokia näyttää siis jatkavan valitsemallaan tiellä: mahdollisimman paljon eri malleja, joissa vain pieniä eroavaisuuksia. Tekisivät joskus jotain mullistavaa. Tällä menolla Nokia ei ole enää maailman suurin puhelinvalmistaja ensi vuonna.

Vastaa
msly
msly

11

@10.

Nyt oli aika kova julistus. :D Asiat kannattaa aina laittaa oikeisiin mittasuhteisiin: vaikka Nokian ongelmista on viime aikoina puhuttu taas paljon, myi Nokia toisella neljänneksellä jälleen kerran yksin lähes yhtä paljon puhelimia kuin sen neljä suurinta kilpailijaa (Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson) yhteensä.

Vastaa
AnonyymiKerpiili (vahvistamaton)

12

@11.

Ihan sama mitä nokia NYT myy jos heidän mallinsa tahkoavat samaa tylsää latua ja OVI storen itsemurha strategia jatkuu niin kyllä ne myynnit alas tulevat. Ei ehkä ensivuonna mutta jos nokia ei ala tehdä asian eteen jotain niin parin kolmen vuoden päästä voi markkinaosuus olla jotain ihan muuta kuin mitä se nyt on.

Älypuhelinten hinnan tippuessa ne tulevat yhä yleisemmiksi kapineiksi ja ohjelmisto kaupat nousevat merkittävään asemaan, myös kehittyvillä halpamarkkinoilla kun ihmiset ymmärtävät ja näkevät että puhelimella voi tehdä muutakin kuin soittaa. Tällä saralla nokia on yrittämässä toistaiseksi itsemurhaa OVI storen strategiallaan. Ohjelmistovalikoima on naurettavaa luokkaa koska nokia "suuressa viisaudessaan" vaatii java verified signeerausta joka maksaa maltaita. Tämän takia etenkin ilmaispuolen ohjelmistot kärsivät ja lisäksi moinen järjetön vaatimus on ajanut massoittain pieniä ohjelmien kehittelijöitä Android ja iPhone alustoille ja ohjelmisto tarjonta onkin ihan eri luokkaa.

Mitä kauemmin nokia vetkuttelee ja munailee itseään OVI storensa kanssa sitä suuremmalla todennäköisyydellä lähivuosina kuluttajat siirtyvät puhelimiin joissa on parempi lisäohjelmien tarjonta... Ehkä nokian pitäisi rebrändätä koko storensa EVO storeksi, kun eivät vaan osaa...

Nokialla ei ole kuin yksi tie ja se vie alaspäin. Jos he aikovat edes pitää nykyisen markkina-aseman pitäisi jotain tapahtua ja pian. Nyt nokia on kuin yksijalkainen elefantti, iso möhkö jonka liikkuminen on aivan muiden varassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja