Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ja LG myyvät lähes puolet Pohjois-Amerikan puhelimista, Nokia pieni tekijä

8
Markus Lehtiniitty

Samsung ja LG myyvät lähes puolet Pohjois-Amerikan puhelimista, Nokia pieni tekijä
Strategy Analytics -tutkimusyhtiö on julkaissut tänään raporttinsa puhelinvalmistajien alueellisista markkinaosuuksista vuoden 2009 toisella neljänneksellä (huhti-kesäkuu). Raportin ehkäpä mielenkiintoisimmat tiedot liittyvät Pohjois-Amerikan markkinoihin. Niistä ovat kertoneet muun muassa Yonhap-uutistoimisto ja Unwired View -sivusto.

Raportin mukaan toisella neljänneksellä Samsung myi Pohjois-Amerikassa 11,7 miljoonaa puhelinta ja sen markkinaosuus oli 24,7 prosenttia toisen korealaisvalmistajan LG:n myydessä 10,7 miljoonaa puhelinta, joka johti 22,6 prosentin osuuteen markkinoista. Yhteensä nämä kaksi korealaisvalmistajaa hallitsevat siis 47,3 prosenttia, eli lähes puolta, koko Pohjois-Amerikan puhelinmarkkinoista. Valmistajien yhteenlaskettu osuus nousi 1,4 prosenttia vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä.
Samaan aikaan maailman puhelinmarkkinoita kokonaisuudessaan ylivoimaisesti hallitsevan Nokian osuus Pohjois-Amerikan markkinoilla ylsi vain 6,8 prosenttiin. Laskua tuli vuoden ensimmäisen neljänneksen 7,9 prosentista 1,1 prosenttiyksikköä. Nokian osuus koko maailman puhelinmarkkinoista on liikkunut viime aikoina hieman 40 prosentin alapuolella.

Aikoinaan Nokia oli melko vahva myös Pohjois-Amerikassa: kahdeksan vuotta sitten sen osuus siellä oli 25 prosenttia, mutta sen jälkeen suunta on ollut käytännössä koko 2000-luvun jatkuvasti alaspäin.

Ehdottomasti suurimpana syynä Nokian nykyiseen heikkouteen Pohjois-Amerikassa on yleisesti pidetty sitä, että sen puhelimia ei löydy tarpeeksi Yhdysvaltain suurten operaattoreiden valikoimista. Tämä on suuri ongelma, sillä Yhdysvalloissa yhdeksän kymmenestä puhelimesta myydään operaattoreiden kautta. Nokia ei ole ollut valmis räätälöimään omia puhelimiaan ja tuomaan täysin yksilöllisiä puhelimia jenkkioperaattoreille samassa mittakaavassa kuin kilpailijat. Vasta aivan viime aikoina Nokian operaattorisuhteissa on nähty mahdollisia, pieniä parantumisen merkkejä.

Toinen yleisesti mainittu syy Nokian Pohjois-Amerikan heikkouteen on yhtiön hitaus uusien trendien seuraamisessa. Nokia on tullut kilpailijoitaan paljon perässä niin simpukkamuotoilun, ohuiden puhelinten kuin myös nykyiseen kosketuspuhelinten trendiin.

Parin vuoden kuluttua on nähtävissä, onko Nokian uusimmillakaan Pohjois-Amerikan strategiamuutoksilla merkittävää vaikutusta saavutettuun menestykseen. Nokia on viime aikoina panostanut Pohjois-Amerikan markkinoille operaattorisuhteiden parantamisen ohella myös tuomalla uusista puhelinmalleistaan Pohjois-Amerikkassa käytetyillä verkkotaajuuksilla varustetut versiot aiempaa huomattavasti nopeammin markkinoille.

Kommentit (8)

AnonyymiKerpiili (vahvistamaton)

1

Sama suunta, alas, tulee olemaan nokialla edessä muuallaki jos eivät jotain tee ja kiireellä. Pari kolme vuotta ja nokian ykkös asema alkaa olla hyvin vaarassa.

Nokian pitää tarttua trendeihin nopeammin ja ymmärtää heikkoutensa etenkin siellä softapuolella.

Vastaa
AnonyymiKerpiili (vahvistamaton)

2

Sama suunta, alas, tulee olemaan nokialla edessä muuallaki jos eivät jotain tee ja kiireellä. Pari kolme vuotta ja nokian ykkös asema alkaa olla hyvin vaarassa.

Nokian pitää tarttua trendeihin nopeammin ja ymmärtää heikkoutensa etenkin siellä softapuolella.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

3

Nokia onnistui ensimmäisenä optimoimaan komponenttihankinnan ja olemaan näin aikoinaan kannattavin ja virtaviivaisin puhelimia _kokoava_ yritys. Nytkin näyttöpaneelit tulevat mm. Samsungilta. Nokian omaa osaamista lienee vain ohjelmistot, mutta ne ovat ehkä siksi heikommalla kantimilla, koska Nokian toimintaidea on ollut sumputtaa puhelimia markkinoille, koska suuruus on mitattu myytyjen puhelinten määrässä. Monta mallia --> vaikea tukea kaikkia ohjelmilla. Ns. Linux distro -syndrooma. Ziljoonaa versiota --> hyvyys hukkuu menetettyyn yhteensopivuuteen ja hallintaan.

Kentältä saa nopeasti kuvan mitä ihmiset taas haluavat puhelimiltaan tai mitä mallia jaksetaan jonottaa kuukausi tolkulla. N97 lienee ollut sellainen, mutta sittemmin useammalle suuri pettymys.

Pohjois-Amerikan markkinoita ohjaa teleoperaattorit ja kytkysopimukset. Väärät softat sisässä ei Nokialla ole tuonne asiaa. Sumputus ei skulaa jenkkipojalle.

Vastaa
Yesse
Yesse

4

Kuka ostaisi Samsung tai LG?Säteilyä tuottavia ja akkua vieviä.Ei nokiankaan kaikissa uusissa puhelimissa akku kestä niinkuin ennen, mutta roskaahan nuo merkit on.Kai se joku amerikka villitys on.Pitäisi varmaan vähä symbiania säätää tai sitten uusi järjestelmä niin amerikka innostuisi.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

5

Eipä Samsung tai lg paljoa enemmän säteile kuin nokia. Ainakin muutamissa samsungeissa ja lg:ssä mitä olen käyttänyt akku on kestänyt ihan hyvin. Akun kestoa on vaikea vertailla sillä sehän riippuu ihan puhelimen käytöstä. Jos on esim nokiassa wlan sun muut päällä koko ajan niin kai siitä nyt akku loppuu nopeammin kuin jostain samsungin vanhasta simpukasta jossa ei edes ole wlania. Mielestäni nokialla joissa puhelimissa akku kestää hyvin kuten n95 8gb joka minulla on vara puhelimena mutta vanhassa n73 akku kesti vähän jo uutena. Nykysin kestää noin 2 päivää puhelin kuin puhelin käytössäni.

Vastaa
Yesse
Yesse

6

@ Ibanez90, Siis sehän on vähän epäreilua verrata vanhaa ja uutta puhelinta.Omal vanhal Nokial akku kesti noin 2viikkoo.

Vastaa
NHMQPEMB (vahvistamaton)

8

Lo2x4M <a href="http://ocrsudxodmgz.com/">ocrsudxodmgz</a>

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja