Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft ja Nokia julkistivat merkittävän yhteistyön mobiileissa toimisto- ja tuottavuussovelluksissa

9
Markus Lehtiniitty

Microsoft ja Nokia julkistivat merkittävän yhteistyön mobiileissa toimisto- ja tuottavuussovelluksissa
Ohjelmistoyhtiö Microsoft ja maailman suurin (äly)puhelinvalmistaja Nokia ovat julkistaneet virallisesti tiedot tulevasta yhteistyöstään, josta kerroimme aiemmin tänään. Tarkoituksena on parantaa laitteista löytyviä toimisto- ja tuottavuussovelluksia ja -palveluja.

Yhteistyön myötä Microsoft ja Nokia aloittavat välittömästi yhteistyön mobiilien tuottavuussovellusten suunnittelussa, kehityksessä ja markkinoinnissa.
Ensi vuonna Nokia aikoo aloittaa Microsoftin Office Communicator Mobilen tarjoamisen Symbian-älypuhelimissa ja myöhemmin perässä seuraavat myös muut Office-sovellukset sekä muita ohjelmistoja ja palveluja liittyen viestintään ja yhteistyösovelluksiin. Näihin kuuluvat myös Microsoft SharePoint Server, jonka kautta avautuu pääsy yritysten intranet- ja extranet-palveluihin sekä Microsoft System Center, joka on yrityksille tarkoitettu laitteidenhallintaohjelmisto.

Tulevaisuudessa Nokian puhelimiin on tulossa myös mahdollisuus katsella, muokata ja luoda Office-dokumentteja mobiilioptimoiduilla, natiivisovellusversioilla Wordista, Excelistä, PowerPointista sekä OneNotesta. Microsoftin sovellusten tuki tulee ensimmäisenä mukana Nokian hyöty- ja yrityspuhelinten mallistoon eli Eseriesiin. Myöhemmin Microsoftin ratkaisujen tuki laajenee myös muihin Nokian älypuhelimiin. Nokia ja Microsoft aikovat yhdessä markkinoida ratkaisujaan yrityksille, operaattoreille sekä yksittäisille käyttäjille.

"Yli 200 miljoonan älypuhelinkäyttäjän myötä Nokia on maailman suurin älypuhelinvalmistaja ja luonnollinen partneri meille. Tämän päivän julkistukset mahdollistavat meille Microsoft Office Mobilen laajentamisen Nokian älypuhelinkäyttäjille maailmanlaajuisesti ja mahdollistamme heille työskentelyn Office-dokumenttien parissa mistä tahansa. Tämä on osa strategiaamme tuoda paras tuottavuuskokemus sekä tietokoneelle, puhelimeen että selaimeen", sanoi Microsoftin Business-divisioonan johtaja Stephen Elop.

"Jos tavoitteena on toimittaa saumaton ja integroitu tuottavuuskokemus mobiililaitteessa, Microsoft on ideaali partneri. Yhdessä Microsoftin kanssa tulemme kehittämään uusia ja innovatiivisia käyttäjäkokemuksia sekä pienten että suurten yritysten työntekijöille varmistaen, että Nokian älypuhelimet ovat tärkeä osa toimisto- ja kotitoimistoympäristöä ja hyödyntäen merkittävän mahdollisuuden mobiilin yritystuottavuuden saralla", sanoi puolestaan Nokian Devices-yksikön johtaja Kai Öistämö.

Nokian yhtenä tavoitteena on yhteistyön avulla kilpailla vahvemmin erityisesti yrityksissä suosittujen RIM:n BlackBerry-laitteiden kanssa.

Kommentit (9)

msly
msly

1

En tiedä, mutta aika naurettavaa julkistaa NYT, että Office Communicator Mobile on tulossa E-sarjalaisille vuonna 2010 ja muut softat perässä. Onko siitä mitään hyötyä tiedottaa näin aikaisin?

Sinällään melko laimea maku tästä Nokian ja Microsoftin yhteistyöstä jää. :)

Mielenkiintoista on, että mitä tekee jatkossa Quickoffice? Tuote tuhoutuu melko pitkälti tämän julkistuksen ansiosta.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

2

no lollerzon.. eihän tähän voi muuta sanoa.

symbian on vain niin paska softa-alusta, että turha sille on mitään enään kehittää...

katotaan kuhan saavat qt:n vesille uusiksi...

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Tämä on kyllä jännä juttu. Jos minä sanon symbiaa paskaksi niin heti sanotaan i faniksi. Symbian yksinkertaisesti on paska! Eikä vain minun mielestäni.

Vastaa
Ville (vahvistamaton)

4

Symbian on varsin heikko, mutta ei yhtä heikko kun Windows Mobile. Nokian olisi kyllä kannattanut siirtyä jo aikoja sitten siihen Linux-pohjaiseen, josta jossain vaiheessa jo hehkutettiinkin. Nyt ollaan kuitenkin sitouduttu liikaa Symbianiin, ja siitä ei helpolla enää irti päästäkään. Nokialla softat kyllä toimii päivitysten jälkeen erittäin hyvin, mutta hitaasti, jos softaa käyttää enemmän kerrallaan.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

5

"symbian on vain niin paska softa-alusta, että turha sille on mitään enään kehittää...

katotaan kuhan saavat qt:n vesille uusiksi..."

Heh, Qt ei ole pohjasofta. Symbian (tai Maemo) tulee pyörimään aina alla. Qt on vain wrapperi pohjasoftan päällä, että lapsetkin osaisivat koodata.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

6

@msly

Noh, 2010 on aika nurkan takana. Mutta voi olla, että asialla on tekemistä myös jollain tasolla Symbian kehitystyön kanssa?
Tärkeää on mainostaa näitä, koska tällaisella asialla voi olla kauaskantoisia vaikutuksia firmojen IT-osastojen strategisissa päätöksissä...pelkkää spekulointia, tiedän.

@Ville
Kai se useimmilla valmistajilla softa hidastuu, jos on useampia sovelluksia pyörimässä?

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

7

@6 Phiideer

Jep, osuu yksiin Symbian^2 valmistumisen kanssa. Lisäksi Maemo julkistukset ja Microsoftin Word hässäkät varman aikaistivat aikataulua. (Hauskaahan tässä on että jokutaho jatkuvasti yrittää suoltaa näitä Nokia luopuu Symbianista huhuja)

Ja eiköhän varsinkin operaattorelle (myös USA:n) haluttu antaa viesti mihinsuuntaan ollaan menossa. Laitteethan myydään eteenpäin ennenkun ne edes menevät tuotantoon.

Tässä esityksessä niitä on mainittu samassa yhteydessä muutama. Orange, T Mobile, Vodafone, at&t, O2 ja Telefonica.

http://www.nokiaport.de/temp/nokia_microsoft_05.jpg


Lisäksi tällä varmasti haluttiin vaimentaa roskanpuhumista siitä että Nokia luopuisi Symbianista. Nokiahan maksaa jotain 90% kehityskuluista mutta tuon pitäisi laskea huomattavasti lähitulevaisuudessa...

Symbian^5 näköjään tulossa jo vuoden 2011 alussa.


http://developer.symbian.org/main/source...plan_090717.pdf

Vastaa
Phiideer
Phiideer

8

@Joo

Jep, tosin en usko, että kyseessä olisi mikään ihan tuore versio symbianista - E-sarjassa kun yleensä on käytetty sitä vanhempaa ja vakaampaa versiota. Itse veikkaisin Symbian^1, mutta voisihan se olla 2010 loppupuolella jo Symbian^2...

Vastaa
KylyOne
KylyOne

9

en tajua symbiania. en voi ymmärtää miten se on väsätty, ikonien päälle ei voi tehdä grafiikkaa ja valittaa varmenteista, et voi käyttää edes freeware ohjelmia, jotka ovat vanhoja, mikä oikeus nokialla on päättää mitä MAKSAVA asentaa puhelimeensa, käsittämätöntä ihmisten holhousta, naurettavaa, hyvästi nokia ja vedän mukaan kaikki joita kykenen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja