Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin Office valtaa Nokiankin puhelimet

22
Markus Lehtiniitty

Microsoftin Office valtaa Nokiankin puhelimet
Microsoft ja Nokia tulevat julkistamaan tänään Suomen aikaa kello 18 tietoja koskien uutta yhteistyötä. Ennakkotietojen mukaan kyse on Microsoftin Office-toimisto-ohjelmien ja -tiedostojen tulemisesta Nokian puhelimiin.

Tulevan Office 2010:n myötä Microsoft on tuomassa perinteisen tietokoneelle asennettavan paketin lisäksi toimisto-ohjelmistaan saataville myös verkossa käytettävät versiot. Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa siitä, millä tavalla - erillisinä asennettavina sovelluksina vai verkkoperusteisina - Microsoft aikoo Officen Nokian puhelimiin tuoda. Toistaiseksi natiivit Office-sovellukset ovat olleet saatavilla vain Microsoftin omalle Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle.
Nokian ja Microsoftin mahdollinen yhteistyö Officen suhteen on jopa myös hieman yllättävää, sillä Nokia kertoi vähän aikaa sitten yhdessä Quickofficen kanssa tuovansa jatkossakin ilmaisia Quickoffice-päivityksiä laitteisiinsa. Monista Nokian puhelimista esiasennettuna löytyvä Quickoffice on toimistosovelluspaketti, jonka tärkein ominaisuus on tuki Microsoftin Office-dokumenteilla.

Microsoft ja Nokia aikovat järjestää yhteisen puhelinkonferenssin tänään New Yorkista kello 11 paikallista aikaa. Mukana tilaisuudessa pitäisi olla Microsoftilta Business-divisioonan johtaja Stephen Elop ja Nokialta Devices-yksikön johtaja Kai Öistämö.

Aiemmin Nokia ja Microsoft ovat tehneet yhteistyötä puhelimissa muun muassa tarjoamalla Windows Live Messenger -pikaviestipalvelua. Lisäksi monista Nokian puhelimista on löytynyt tuki Microsoftin Exchangelle (Nokia Mail for Exchange).

Tulemme seuraamaan tänään illalla Microsoftin ja Nokian lehdistötilaisuutta ja kertomaan viralliset tiedot yhteistyöstä.

Kommentit (22)

Pena (vahvistamaton)

1

Microsoftia boikotoivana pitää jättää Nokian puhelimet kauppaan!
<br/>Lyhyesti sanottuna Microsoft käyttää hallitsevaa markkina-asemaansa väärin ja koittaa estää parhaansa mukaan kilpailijoidensa pääsyn sen päätoiminta-alueille lobbauksella ja olemalla tukematta avoimia standardeja. En halua olla tuollaisen yrityksen tuotteiden kanssa missään tekemisissä!
<br/>
<br/>Onneksi nykyään on hyviä vaihtoehtoja kuten iPhone ja Android.

Vastaa
Xaboom
Xaboom

2

Miten Applen toimintatapa eroaa tuosta jos se niin hyvä vaihtoehto on? Mistä lähtien Microsofilla on ollut määräävä markkina-asema toimisto-ohjelmissa? Ja onhan Microsoft nykyään suht hyvin tukenut avoimia stadardeja. Ehkä kannattaisi päivittää tietämys 2000 luvulle.

Vastaa
jehu80
jehu80

3

Apple ja avoin :D

Nyt ei osunut ihan kohdilleen.

Tämähän on Nokialle hyvä juttu, koska varsinkin firmoille täysi tai mahdollisimman hyvä yhteensopivuus Officeen on tärkeää.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

4

> Miten Applen toimintatapa eroaa tuosta

En pidä Applen toimintapaa mitenkään erityisen hyvänä, eikä se kauheasti eroa, paitsi siten että sillä ei ole määräävää markkina-asemaa.

Sellaiset merkittävät erot toki on, että Apple on täysillä modernin standardin HTML:n takana ja esimerkiksi mediakentässä se on tukenut standardeja mp3 ja AAC audiomuotoja sekä 3gp, mpeg4 ja h.264 videomuotoja jo yli puoli vuosikymmentä. Toki nuo standardit eivät ole ilmaisia, vaativat lisensoinnin.

Microsoft vastaavasti on ollut suurin jarru HTML:n kehityksessä tämän vuosituhannen ajan ja tuntuu tekevän kaikkensa mediakentän pirstaloimiseen. Sen erinäiset WMA ja WMV eivät ole avointa nähneetkään (tiedän että VC-1:n purku on SMPTE standardi, mutta se on aivan liian vähän ja liian myöhään)ja ainoa etu kuluttajille niistä on ollut se että ne toimivat (joissakin) Windowseissa ilman lisäasennuksia.


> Mistä lähtien Microsofilla on ollut määräävä markkina-asema toimisto-ohjelmissa?

Noin vuodesta 1996 tai 1997.


> Ja onhan Microsoft nykyään suht hyvin tukenut avoimia stadardeja

Kaikki on suhteellista. Antaisitko esimerkkejä? Itse muistan monta aivan päinvastaista tapausta.

Vastaa
Pena (vahvistamaton)

6

Kun kerran Xaboom pyysi tarkempia tietoja firmojen toimista, niin tässä tulee. Etenkin 2000-luvulla Microsoft on harjoittanut paljon ikävää politiikkaa:

- Microsoft Corp lahjoitti 2,4 miljoonaa dollaria Bushin vaalikampanjaan vuonna 2000.

- Microsoft oli Greenpeacen ympäristöystävällisyysvertailun toiseksi huonoin elektroniikkavalmistaja (Greenpeace, 7/2008).

- Shadowrun, yksi Microsoftin hehkuttamista Vista only -peleistä, murrettiin Razor 1911 -ryhmän toimesta toimimaan myös Windows XP -käyttöjärjestelmällä. Ryhmän mukaan Vista only -ominaisuuden kiertäminen vaatii ainoastaan muutaman tiedoston korvaamisen, jonka jälkeen peli toimii XP:ssä. Aika törkeä tempaus Microsoftilta Vistan pönkittämiseksi...

- Keväällä 2007 Microsoft väitti, että avoimet ohjelmat rikkovat 235 sen patenttia. Kun Microsoftilta pyydettiin listaa näistä patenttirikkomuksista, sitä ei ole saatu. Syyksi Microsoft ilmoitti että olisi liian iso työ saada patentit selville. Eli siis heillä on tarkka tieto siitä miten montaa patenttia on rikottu, mutta he eivät tiedä mitkä patentit ovat kyseessä. Mitään todisteita patenttirikkomuksista ei ole myöskään esitetty, joten suurin osa ihmisistä epäileekin sitä vain Microsoftin markkinointistrategiaksi jonka tarkoituksena on saattaa Linux huonoon valoon.

- Windows Vistasta on löytynyt parisenkymmentä käyttäjätietoja Microsoftille raportoivaa sovellusta. Softpedia-julkaisun mukaan tällaisia toimintoja ovat Windows Update, Web Content, digitaaliset varmenteet (seritikaatit), Auto Root Update -päivitystoiminto, Windows Media digitaalinen sisällönhallinta ja varsinainen Windows Media Player -soitin. Myös Haittaohjelmien poistotyökalu ja IPv6 Network Address Translation -palvelu eli Teredo lähettävät käyttäjätietoja Microsoftille, julkaisu kertoo.

- Microsoft lahjoi eri maiden edustajia äänestämään ”Kyllä” Open XML-standardin puolesta.

- IE:n uusin 8 versiokin häviää yhteensopivuudessa muille selaimille. Acid 3 -testin tuloksia Wikipediasta:
Safari (4.0.1) 100
Chrome (2.0.172.33) 100 (Linktest failed)
Mozilla Firefox (3.5) 93
Konqueror (4.2.4) 87
Opera (9.64) 85
Internet Explorer (8.0) 20

- Vähän väliä Microsoft on joutunut oikeuteen syytettynä monopoliaseman väärinkäytöstä. Ahneudella ei näy olevan mitään rajaa.

- Microsoft vaatii Windows-lisenssistä lisää hintaa jos laitevalmistaja haluaa tarjota muuta kuin Microsoftin käyttöjärjestelmää tai vaihtoehtoisesti ei myy koko Windowsia. Jos Windows -lisenssin hinta olisi vakio kaikilla laitevalmistajilla ja koneilla ja jokaisessa maassa eikä sen saatavuutta rajoiteta mitenkään, markkinatalous toimisi.

- Helmikuussa 2009 Microsoft ilmoittaa maksavansa 250 000 dollaria tiedoista, jotka johtavat erittäin laajalle levinneen Conficker-verkkomadon tekijöiden pidätykseen ja tuomioon. Laittaisivat madontekijän jahtaamisen sijasta Windowsin tietoturvan kuntoon.

- Yhdysvaltalainen kansalaisten oikeuksia internetissä puolustava Electronic Frontier Foundation on julkaissut ohjeita haittaohjelmilta ja internethyökkäyksiltä puolustautumiseen osana Surveillance Self-Defence projektia. EFF suosittelee neljän kohdan reseptissä voimakkaasti Microsoftin tuotteiden välttämistä.

- Windows Vistalle on näyttänyt ovea myös Teksasin osavaltio, jossa valmistellaan virallista Vistan hankkimisen kieltävää asetusta. Senaattorin pöydän jo läpäissyt ehdotus kieltää viranomaisia tuhlaamasta rahaa Windows Vistaan. "Älä osta sitä, koska se ei ole sen arvoinen", totesi senaattori Juan Hinojosa Houston Chroniclen mukaan.

Tässä nyt vain muutama esimerkki Microsoftin negatiivisesta toiminnasta tällä vuosikymmenellä, mutta lisää löytyisi varmasti. Totta on, että ei se Applekaan mikään puhdas pulmunen ole, mutta paljon vähemmän siitä löytyy kuitenkin moitittavaa.

Vastaa
Sysi
Sysi

7

Joo...oli tossa Penan kommeentissa pari otetta, joita ihmetteln, että miten ne ny voi voi olla niin äärimmäisen pahasta.

"- Shadowrun, yksi Microsoftin hehkuttamista Vista only -peleistä, murrettiin Razor 1911 -ryhmän toimesta toimimaan myös Windows XP -käyttöjärjestelmällä. Ryhmän mukaan Vista only -ominaisuuden kiertäminen vaatii ainoastaan muutaman tiedoston korvaamisen, jonka jälkeen peli toimii XP:ssä. Aika törkeä tempaus Microsoftilta Vistan pönkittämiseksi..."

- Samaa ideaa on harrastettu konsolipuolella iät ja ajat, niin miksei nyt pc puolellakin. Ja tuskin Microsoft on ensimmäinen joka on samaantyylistä toimintaa harrastanu tietokoneiden puolella.


"- Helmikuussa 2009 Microsoft ilmoittaa maksavansa 250 000 dollaria tiedoista, jotka johtavat erittäin laajalle levinneen Conficker-verkkomadon tekijöiden pidätykseen ja tuomioon. Laittaisivat madontekijän jahtaamisen sijasta Windowsin tietoturvan kuntoon."

- Eli sinusta on väärin jahdata haittaohjelmien ja muun roskan levittäjiä?


Ja viimesenä toi Applen kommentti, mistä sitä tietää mitä luurankoja löytyy Applenki komerosta, joita ei ole tullu vielä julki.

Vastaa
Xaboom
Xaboom

8

Lainaus:

> Mistä lähtien Microsofilla on ollut määräävä markkina-asema toimisto-ohjelmissa?

Noin vuodesta 1996 tai 1997.


Oisko lähdettä. Kyllä tiedän että käyttöjärjestelmissä mikkisoftalla on, mutta en ole toistaiseksi kuullut että toimisto-ohjelmissa.

Lainaus:

- Vähän väliä Microsoft on joutunut oikeuteen syytettynä monopoliaseman väärinkäytöstä. Ahneudella ei näy olevan mitään rajaa.


Microsoftilla ei ole monopoliasemaa missään suhteessa. Määräävän markkina-aseman käytöstä syytteet on tullut.

edit: No näyttää noita monopoli syytöksiäkin olevan. 1999 on jopa joku tuomari todennut että olisi monopoliasema.

Lainaus:


- Microsoft vaatii Windows-lisenssistä lisää hintaa jos laitevalmistaja haluaa tarjota muuta kuin Microsoftin käyttöjärjestelmää tai vaihtoehtoisesti ei myy koko Windowsia. Jos Windows -lisenssin hinta olisi vakio kaikilla laitevalmistajilla ja koneilla ja jokaisessa maassa eikä sen saatavuutta rajoiteta mitenkään, markkinatalous toimisi.


Miksi Microsoftin pitäisi sahata omaan jalkaansa ja toimia erillä tavalla kuin suurin osa muistakin yrityksistä. Tuohan olisi ihan järjetöntä jos jokaisessa maassa olisi sama hinta.

Lainaus:

- Microsoft Corp lahjoitti 2,4 miljoonaa dollaria Bushin vaalikampanjaan vuonna 2000.


Yhtä tyhjänpäiväistä valitusta kuin tällä hetkellä oleva vaalirahakohu.

Lainaus:

Internet Explorer (8.0) 20


Tuo on surkea tulos.

Lainaus:

- Windows Vistasta on löytynyt parisenkymmentä käyttäjätietoja Microsoftille raportoivaa sovellusta


Mitä näistä on haittaa? Ongelmahan oli lähinnä silloin aikaa sitten, että nuo raportointityökalut oli oletuksena päällä, eikä ne kovin ihmeellisiä tietoja lähetä. Nykyään ne on edelleen, mutta ovat oletuksena pois päältä ja asennuksessa kysytään että hyväksyykö käyttäjä tietojen lähetyksen.

Lainaus:

Laittaisivat madontekijän jahtaamisen sijasta Windowsin tietoturvan kuntoon.


Tuskin ne koodarit, suunnittelijat yms. sitä virusten tekijää jahtasivat =). Firmalla on varoja, joten voi laittaa myös tuollaiseen rahaa.

Lainaus:

Kaikki on suhteellista. Antaisitko esimerkkejä? Itse muistan monta aivan päinvastaista tapausta


Tarkoitin tuolla toimisto-ohjelmia joista uutisessakin oli kyse.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

9

Mutta, kun se Office on paras. :)

Joo, itsekään en oikein suosi Microsoftia(liekö vielä vanhat angstit taustalla), mutta kyllä mä käytän heidän softaansa, jos se on hyvä - tosin windowsia voikin perustella sitten vanhalla tottumuksella...ei jaksais opetella Linuxia ja sen tapoja.

Muutama muu jo laittokin tuosta Penan listasta pari kommenttia, mutta tässä lisää:

<quote>IE:n uusin 8 versiokin häviää yhteensopivuudessa muille selaimille. Acid 3 -testin tuloksia Wikipediasta:</quote>

Entäs sitten? Valitsen muun tuotteen...Microsoftin häpeä.


<quote>Microsoft oli Greenpeacen ympäristöystävällisyysvertailun toiseksi huonoin elektroniikkavalmistaja (Greenpeace, 7/2008).</quote>

Joten siis jättäkää ostamatta se Xbox...Zunea tuskin nyt moni ostaakaan Suomessa :)


<quote>Windows Vistalle on näyttänyt ovea myös Teksasin osavaltio, jossa valmistellaan virallista Vistan hankkimisen kieltävää asetusta</quote>

Joo, Vistaa ei mielestäni kannata missään nimessä hankkia virastoon. XP on vakaampi alusta, ja kuitenkin sen tukikin vissiin jatkuu vielä kohtuu pitkään. Huomattavasti lupaavamman(ainakin ennakkotestien perusteella) Windows 7 julkaisukaan ei ole hirveän kaukana - mutta nuo on taas niitä lupauksia :P

@Xaboom

Vaalirahakohu tyhjänpäiväistä???? :)

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

11

> Samaa ideaa on harrastettu konsolipuolella iät ja ajat

Millä tavalla tätä on harrastettu konsolipuolella?

Ihan aikusten oikeasti Microsoftin määräävä markkina-asema käyttöjärjstelmissä on suuri ongelma. Ja sitä pahentaa se, että samalla firmalla on määräävä markkina-asema toimisto-ohjelmissa ja selaimissa. Kilpailu on *todella* vaikeaa ja tilanne mahdollistaa Microsoftille hyvin arveluttavat keinot kampittaa kilpailijaa, ja sitä se on varsin tehokkaasti myös tehnyt. Kilpailun vähyys taas tarkoittaa pitkällä aikavälillä huonompia tuotteita kuluttajille ja liian korkeita hintoja.

Määräävässä markkina-asemassa, tai monopoliasemassa olevaa firmaa tulisi rajoittaa, valitettavasti USA:ssa MS:n pilkkominen ei onnistunut kun siihen oli mahdollisuus (ja syytä)

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

12

> Oisko lähdettä. Kyllä tiedän että käyttöjärjestelmissä mikkisoftalla on, mutta en ole toistaiseksi kuullut että toimisto-ohjelmissa.

Hyvin hämmentävää. Ehkä syynä on se ett toimisto-ohjelmien kohdalla käytetty sana ei ole yleensä määräävä markkina-asema vaan monopoli?

Jonkinlaisia vanhoja lähteitä alla, mutta oikeasti jos avaa silmänsä ei asiasta pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Muita kaupallisia toimisto-ohjelmia saa etsimällä etsiä ja niidenkin pitää vertaispaineen takia osata Microsoftin formaatit, joita mikään ei "yllättäen" täydellisesti osaa ja monopoli senkun jatkuu ja jatkuu. Uudet XML-pohjaiset formaatit eivät ongelmaa poista. Se että kotikäyttäjille on olemassa kohtuullinen OpenOffice ei kauheasti lämmitä.

"1996-1997 MS Office market share 89-100%"
http://lists.essential.org/random-bits/msg00166.html (1996, 1997)

"Microsoft's revenue share is still at 90 percent" (Q4/95-Q1/96)
http://www.thefreelibrary.com/Microsoft+...g...-a018489166

"Microsoft Office dominates the market with over 90% market share." (2002-2003)
http://ericzander.com/Publications/Movin...SuiteMarket.pdf

> Mutta, kun se Office on paras

Mutta kun, ei ole oikein vaihtoehtoja. Ja niin pitkään kun ehtona on että on oltava kuten Microsoft Office (siis osattava formaatit täydellisesti) mutta parempi ja kun Microsoftin markkinanäkökulmata erittäin arveluttava Officen tai sen osien bundlaaminen Windowsin mukana jatkuu on markkinalle *jumalattoman* vaikea tulla.

Ja kyllä, esimerkiksi Adobella on samankaltainen asema graafisen alan softissa (ei aivan yhtä vahva), mutta siitä tekee paljon vähemmän kuluttajalle vaarallisen se että Adobella on paljon heikommat mahdollisuudet käyttää tuota asemaansa ja laajentamaan sitä johonkin aivan muuhun, kuten Microsoft on kieltämättä aika onnistuneesti tehnyt.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

13

> Miksi Microsoftin pitäisi sahata omaan jalkaansa ja toimia erillä tavalla kuin suurin osa muistakin yrityksistä.

Samasta syystä miksi Valio ei saanut ollessaan määräävässä markkina-asemassa antaa paljousalennuksia sillä ehdolla että kilpailijan tuotteita vähennetään kaupoissa (tästä on Suomessa tuomio)

Määräävässä markkina-asemassa oleva yritys ei saa toimia kuten "suurin osa muista yrityksistä". Miksi ihmeessä tämä on niin vaikeata käsittää? Ai miksi ei saa? No siksi että se on markkinavirhe, joka rajoittamattomana johtaa monopoliin joka on varmaan ihan kaikkien mielestä huono asia (paitsi tietenkin sen monopolifirman ja sen omistajien)

Microsoftin lisensointipolitiikka oli varsinkin 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa hyvin häikäilemätöntä. Esimerkiksi oppilaitokset joutuivat maksamaan unix ja linuxkoneistaankin lisenssiä, varsin pientä tosin, Microsoftille.

Vastaa
Sysi
Sysi

14

12. jonathan
"> Samaa ideaa on harrastettu konsolipuolella iät ja ajat

Millä tavalla tätä on harrastettu konsolipuolella?"

- Noh...ohan niitä pelejä ja sun muuta väänetty yksioikeudella tietylle alustalle iät ja ajat ja yms. Tässäki tapauksessa Vista toimi uutena alustana ja peli "yksinoikeuspelinä".

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

15

> ohan niitä pelejä ja sun muuta väänetty yksioikeudella tietylle alustalle iät ja ajat

Totta, mutta niissä alustoissa on ollut ihan oikeitakin eroja. Tässä tapauksessa pelifirma-Microsoft katsoi että on hyvä rajata peli aivan syyttä pelkkään Vistaan jotta käyttisfirma-Microsoft saisi uusinta käyttistään myytyä enemmän.

Ei nyt ihan heti tule mieleen tapausta jossa peli toimisi vain tietyllä softaversiolla Pleikkarissa tai Wii:ssä, ja tuo päivitys olisi ollut maksullinen.

Tämä on varsin hyvä esimerkki siitä mitä potentiaalisia ongelmia Microsoftin nykyiseen asemaan liittyy.

Vastaa
Sysi
Sysi

16

Mut ei se ole kylläkään mikään kaksinen ongalma ole, että se pitäis listata jonnekki ja alkaa itkee asiasta :D

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

17

Näyttää siltä, että olet päättänyt että määräävän markkina-aseman väärinkäyttö ei ole ongelma. Onneksi kilpailuvirasto ei ole yleisessä tapauksessa kanssasi samaa mieltä. Ja ei, en pidä monen muunkaan firman toimista (Apple, Adobe), mutta ehdottomasti Microsoft on tällä hetkellä suurin ongelma, joka tulee kuluttajalle sekä kalliiksi että hitaan kehityksen myötä kuluttaja saa huonompia tuotteita.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

18

@jonathan

Kyllä, mutta Officen suhteen (niin kuin Adoben tuotteidenkin) menestyksessä on myös se, että ei ole oikeasti aivan niin hyviä vaihtoehtoja. Ja noidenkin ohjelmistojen ongelmana, kuten hyvin monen muunkin, on ne yksityiset tiedostomuodot, mutta tämä on myös siltä osin kuluttajan ratkaisu, mihin halutaan investoida;
ollaanko valmiita sitoutumaan jonkun firman tuotteisiin tästä x vuoden päähän.
Mutta, joo, tuo OOXML-juttu oli hyvinkin nihkeä asia.
Toisaalta, Adoben pdf-tiedostomuoto on jo tuonut kohtuu hyvän väylän päästä eroon Officesta...


Mutta, mielestäni, Officen kohdalla Microsoft ei ole käyttänyt mitenkään merkittävästi asemaansa väärin - käyttöjärjestelmä puolella hyvinkin paljon sitä vastoin!

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

19

@ 17

Jonkun yrityksen vastaisuus voi levitä ylättävilekin taholle.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

21

Sensuroitu mitä sen suroitu.

Jutun jatko...

Nyt sivustojemme ulkopuolelta download.fi -palveluun saapuvat IE6-käyttäjät ohjataan tiedotesivulle, joka kertoo selaimen ongelmista ja tarjoaa suoria latauslinkkejä nykyaikaisiin selaimiin (Google Chrome, Firefox, Opera sekä IE8). Tiedotesivun katsominen jälkeen käyttäjä voi luonnollisesti jatkaa sivuston käyttöä myös nykyisellä selaimellaan ja tiedotesivua ei enää näytetä uudelleen (keksien ollessa voimassa selaimessa). Käytäntö johtuu siitä, että tietyissä yrityksissä IE6 on edelleen yrityksen "virallinen" selain ja haluamme mahdollistaa sivustojemme käyttämisen myös näiden käyttäjien osalta. Emme kuitenkaan tule enää jatkossa testaamaan sivujamme IE6:lla emmekä tule tekemään erillisiä "häckejä" saadaksemme sivustomme toimimaan kyseisellä selaimella, joten myös yrityksistä sivujamme käyttäviltä toivomme palautetta oman mikrotukensa suuntaan selaimen päivitysmahdollisuuksista (esim. toivomus toisen selaimen asentaminen IE6:n rinnalle, jos jokin yrityksen intranetin palveluista vaatii IE6:n käyttöä eikä selainta voida tämän vuoksi lopullisesti vaihtaa uudempaan versioon).

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

22

Sensuroitu mitä sen suroitu.

Jutun jatko...

Nyt sivustojemme ulkopuolelta download.fi -palveluun saapuvat IE6-käyttäjät ohjataan tiedotesivulle, joka kertoo selaimen ongelmista ja tarjoaa suoria latauslinkkejä nykyaikaisiin selaimiin (Google Chrome, Firefox, Opera sekä IE8). Tiedotesivun katsominen jälkeen käyttäjä voi luonnollisesti jatkaa sivuston käyttöä myös nykyisellä selaimellaan ja tiedotesivua ei enää näytetä uudelleen (keksien ollessa voimassa selaimessa). Käytäntö johtuu siitä, että tietyissä yrityksissä IE6 on edelleen yrityksen "virallinen" selain ja haluamme mahdollistaa sivustojemme käyttämisen myös näiden käyttäjien osalta. Emme kuitenkaan tule enää jatkossa testaamaan sivujamme IE6:lla emmekä tule tekemään erillisiä "häckejä" saadaksemme sivustomme toimimaan kyseisellä selaimella, joten myös yrityksistä sivujamme käyttäviltä toivomme palautetta oman mikrotukensa suuntaan selaimen päivitysmahdollisuuksista (esim. toivomus toisen selaimen asentaminen IE6:n rinnalle, jos jokin yrityksen intranetin palveluista vaatii IE6:n käyttöä eikä selainta voida tämän vuoksi lopullisesti vaihtaa uudempaan versioon).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja