Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian erikoisella näppiksellä varustettu E55 kaupoissa

16
Markus Lehtiniitty

Nokian erikoisella näppiksellä varustettu E55 kaupoissa
Nokian E55-puhelin on tullut saataville ja saapunut kauppojen hyllyille Suomessa pikku hiljaa viimeisen viikon aikana. Hinnaltaan E55 asettuu tällä hetkellä hieman yli 350 euron hintaluokkaan. Muun muassa Verkkokauppa.comissa sillä on hintaa 359,90 euroa ja Puhelinkioskissa tasan 359 euroa.

E55 on varustettu Nokian puhelimissa ennen näkemättömällä näppäimistörakenteella, niin sanotulla puoli-QWERTY:llä. Tavalliseen 12 näppäimen puhelinnäppäimistöä vastaavaan tilaan on E55:ssä ahdettu 20 näppäintä, joista kirjaimet löytyvät kaksin kappalein per näppäin. E55:llä on myös sisarmalli E52, joka eroaa E55:stä ainoastaan sisältämällään tavallisella puhelinnäppäimistöllään.
E55:n muihin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 2,4 tuuman näyttö 240x320 pikselin tarkkuudella, 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka (mukana kahden gigan kortti), WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, sekä datasiirtoa 3G-verkoissa nopeuttavat HSDPA- ja HSUPA-tekniikat. Kyseessä on Symbian-käyttöjärjestelmällä ja S60-alustan 3rd Edition Feature Pack 2 -versiolla varustettu älypuhelin. Muiden Eseries-sarjan puhelinten tapana E55:ssä on panostettu myös yritysominaisuuksiin: siitä löytyy muun muassa VPN-tuki ja Mail for Exchange -toiminnallisuus. Mukana tulee myös Nokia Messaging -viestintäsovellus, joka on huomattavasti kehittyneempi kuin tavallinen S60-alustan sähköpostisovellus.

Älypuhelimeksi E55 on erittäin kompakti: painoa sillä on vain 98 grammaa ja paksuutta 9,9 millimetriä.

E55 on myös jo All About Symbian -sivuston testattavana. AAS:n E55-ensikokemukset ovat luettavissa täältä. Me tuskin Puhelinvertailu.comissa tulemme ottamaan E55:ää testattavaksi, joten alle on koottu nopeat pointit E55:stä perustuen AAS:n artikkeliin:
  • nopean prosessorin ansiosta E55 on nopea käyttää, myös RAM-muistia on tarpeeksi vaativampaankin käyttöön
  • näppäimistö on hyvin suunniteltu, ennustava tekstinsyöttö toimii useimmiten melko hyvin, loppupeleissä tyytyväisyys näppäimistöön on makuasia
  • E55:n sähköpostiominaisuudet ovat kiitettävät Nokia Messagingin myötä
  • pieni koko hämmästyttää varsinkin, kun E55:n sisältä löytyy 1500 mAh:n BP-4L-akku
  • olemassa oleva valintamahdollisuus E52:n ja E55:n välillä on plussaa
  • ei-kosketusnäyttöpuhelimissa tuorein versio Symbian + S60 -paketista tarjoaa ehkäpä parhaan tarjolla olevan käyttökokemuksen
Lisää E55:stä voi lukea jo edellä mainitusta All About Symbianin ensikokemusartikkelista.

Kommentit (16)

jehu80
jehu80

1

En ole puhelinta (vielä) kokeillut, mutta mielestäni kuvasta voi jo päätellä miten hyvin (huonosti) tuo voi toimia.

Vastaa
Asentaja (vahvistamaton)

2

Oppiiko tuollaisella koskaan kirjoittamaan. ½Qwerty on tuhoon tuomittu idea.

Vastaa
Teemu (vahvistamaton)

4

Miksei sitä oppisi samalla tavalla kuin "perinteistä" numeronäppäimistön kautta tapahtuvaa kirjottamista?

Vastaa
kurzheck
kurzheck

5

"En ole puhelinta (vielä) kokeillut, mutta mielestäni kuvasta voi jo päätellä miten hyvin (huonosti) tuo voi toimia."

"Oppiiko tuollaisella koskaan kirjoittamaan. ½Qwerty on tuhoon tuomittu idea."

Oikeasti kannattaisiko tällainen postaaminen lopettaa. Ette ole kokeillut ko. laitetta ja haukutte sen, että sillä ei voi millään oppia kirjoittamaan.... HUOMENTA!

Kumma kyllä ko. laite normaalinäppiksellä e52 on saanut monella sivustolla todella positiivista palautetta. Mielestäni Todella tyylikäs puhelin ja paperillakin ominaisuudet näyttävät todella hyviltä! Ainiin mutta helkkari se ei olekaan Åpple, ei se voikkaan olla hyvä. ROSKIIN!!

Vastaa
kurzheck
kurzheck

6

Järkyttävää tämä teidän kommentoinnin taso! Ette ole ko. puhelinta edes nähneet, muualla kuin kuvissa, niin se on jo aivan susi! Näppiksellä ei pysty kirjoittamaan ja varmaan haiseekin pahalle...

Omasta mielestä todella hieno uutuus parjatulta nokialta! Hieno desing, slimmi olemus ja tekniset tiedotkin näyttävät hyvältä!
Voisi olla seuraava puhelimeni. Toki pitää ensin käydä käpelöimässä. Ainiin perkeles!! Se ei olekkaan hedelmäpuhelin!! Ei se sittenkään voi olla hyvä ja vielä kun se on Mokian tekemä! HYJJJ!!

Ulkolaisilla sivuilla sisarmalli e52 saanut todella positiivista palautetta! Mielestäni kilpailijoilla ei ole vastaavaa tarjota!

Vastaa
jehu80
jehu80

7

Dummyä olen jo näprännyt ja sen perusteella näppäimistö jää QWERTY:n osalta aivan liian pieneksi. Se ei toki ole oikea puhelin, koko on oikea, tuntuma todennäköisesti ei.

Vastaa
Nojokumuu
Nojokumuu

8

Joo, varmaankin teidän on mahdotonta oppia kirjoittamaan tuollaisella näppäimistöllä, kun tuntuu olevan vaikeaa jo ihan tavallisella tietokoneen näppäimistölläkin. Varmaankin koulun teknisen tunneilla ainoa väline mitä opitte käyttämään oli vasara?
..tun etelän vetelät... miten te pystytte edes normikännyä käyttämään?

Vastaa
Abexi
Abexi

9

Hiukan itse vieroksun tuota näppäimistön asettelua (=uutta ja pelottavaa :D), mutta tosiaan en hauku ennen kuin pääsen kokeilemaan.

@5 kurzheck
"Oikeasti kannattaisiko tällainen postaaminen lopettaa. Ette ole kokeillut ko. laitetta ja haukutte sen, että sillä ei voi millään oppia kirjoittamaan.... HUOMENTA! "
Olen itse ihan samaa mieltä että tuo kommentointi on todella kummallista, yleisestikin täällä puhelinvertailussa. Joku viisaalta kuulostanu on joskus sanonut että nokiat on surkeita, niin tyrmätään ne aina ja silti kaikki vesselit niitä käyttää.

@6 kurzheck
"Näppiksellä ei pysty kirjoittamaan ja varmaan haiseekin pahalle... "
Anteeksi, oli pakko sanoa tähän :D, että yleensäkin nuo uudet luurit haisevat kyllä aika pahalle aluksi :D

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

10

Nyt Nokia on menossa oikeaan suuntaan. Mielestäni Tämä ja e52 ovat jo todella hyviä/hienoja ja mikä parasta niissä on kunnon rautaa sisällä! Minun mielestäni apple iphonea on turha verrata kaikkiin puhelimiin. Onhan se tietysti kosketusnäyttö puhelimista parhaimmistoa mutta tyhmä sitä tämmöseen on verrata. Eiköhän kaikki tuon kirjotus jutunkin opi kun viikon puhelinta käyttää.

Vastaa
akse
akse

11

"En ole puhelinta (vielä) kokeillut, mutta mielestäni kuvasta voi jo päätellä miten hyvin (huonosti) tuo voi toimia."

"Oppiiko tuollaisella koskaan kirjoittamaan. ½Qwerty on tuhoon tuomittu idea."

Joo eipä taida oppia jos on yhtä kyvytön ku te.

Mun mielestä toi vaikuttaa hyvältä idealta, saa isommat näppäimet pienempään puhelimeen.

Vastaa
Ripe10
Ripe10

13

Olen päässyt kyseistä mallia kokeilemaan, ja voin kertoa, että olemus on todella hyvä: puhelin on erittäin kevyt ja mukava kädessä, näppäimistö toimii myös T9-sanakirjan avulla, mikä helpoittaa ja nopeuttaa huomattavasti kirjoittamista.

Vastaa
jehu80
jehu80

14

Pari kaveria on näköjään hajonnut kommenttiini, niin selvennänpä hieman sitä.

Paljon kirjoittavan kannattaa mielestäni valita sellainen puhelin jossa on oikea QWERTY. E55:n tyylinen näppäimistö on nopeampi kirjoittamisessa, kuin tavallinen, sehän on selvää. En siis ole sitä mieltä, ettei puhelimella voi kirjoittaa - se on vain hieman hitaampaa normaaliin QWERTY:yn verrattuna.

Pitäisi itsekin laittaa luuri (E71) vaihtoon, mutten tiedä mihin? Pitää olla iso näyttö nettiä varten ja mielellään oikea QWERTY. Hankalaa on... :)

Vastaa
UnoToller
UnoToller

15

Omasta mielestäni vanhassa E70:ssä oli näppärin QWERTY. Ostin nyt E75:n ja olen tyytyväinen, mutta en yhtä tyytyväinen kuin E70:iin.
Kun on kerran erehtynyt tottumaan kunnon näppikseen, niin ei oikein ole paluuta pienempään tilaan sullottuihin piperryksiin. :P

Vastaa
jehu80
jehu80

16

Palatakseni vielä tuohon näppäimistöön...

Nyt olen puhelinta testannut ja mielestäni osuin oikeaan. Näppäimistö on liian pieni sujuvaan kirjoittamiseen. Tulisipa N900 pian myyntiin, se kiinnostaisi erittäin paljon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja