Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lisävauhtia myyntiin: China Unicom osti viisi miljoonaa iPhonea

2
Markus Lehtiniitty

Lisävauhtia myyntiin: China Unicom osti viisi miljoonaa iPhonea
Applen iPhone ei ole vielä toistaiseksi rantautunut Kiinan markkinoille. Huhuja asiasta on kuultu jo pitkään ja nyt asiasta on jälleen saatu lisätietoa International Business Timesin välityksellä. Vieläkään lopullista sopimusta Applen ja iPhonen myyntiin tuovan China Unicomin välillä ei kuitenkaan liene solmittu - ainakaan yhtiöt eivät ole siitä tiedottaneet.

Uusimpien tietojen mukaan China Unicom -operaattori olisi ostanut Applelta viisi miljoona iPhonea yhteensä 10 miljardilla juanilla eli noin 1,02 miljardilla eurolla. Markkinoille iPhonen pitäisi Kiinassa tulla tulevan syyskuun aikana. Tietoa siitä, kuinka pitkäksi ajaksi China Unicom uskoo viiden miljoonan iPhonen riittävän, ei ole.
Viittä miljoonaa iPhonea voidaan suhteuttaa Applen huhti-kesäkuun neljännekseltä raportoimaan 5,2 miljoonan iPhonen kokonaismyyntiin. China Unicomin tilaus on siis erittäin merkittävä, vaikka se jakautuisikin pidemmälle ajanjaksolle.

Tarkkaa tietoa myöskään siitä, millainen iPhone Kiinassa on myyntiin tulossa, ei vielä toistaiseksi ole. Puhelin saattaa perustua joko iPhone 3G:hen tai iPhone 3GS:ään, joista on tiputettu WLAN-tuki pois. Saataville on ilmeisesti tulossa kahdeksan ja 16 gigatavun tallennusmuistitilalla varustetut versiot. Kiinassa myyntiin tuleva malli on jo kuitenkin käynyt Kiinan viranomaisten testeissäkin ja saanut hyväksynnän.

Tietojen mukaan China Unicom tulee myymään kahdeksan gigatavun mallia 2400 juanilla (246 euroa) ja 16 gigatavun mallia 4800 juanilla (491 euroa). 10 miljardin juanin ja viiden miljoonan iPhonen perusteella China Unicom itse maksaa iPhoneista keskimäärin 2000 juania (205 euroa) kappaleelta.

iPhone tulee Kiinassa myyntiin juuri China Unicomin kautta, koska kyseinen operaattori tulee rakentamaan 3G-verkkonsa iPhonessa nykyisin käytettävällä WCDMA-tekniikalla. Kiinan, ja tilaajamäärissä mitattuna koko maailman, suurin operaattori China Mobile puolestaan tulee käyttämään oman 3G-verkkonsa rakentamiseen TD-SCDMA-tekniikkaa ja China Telecom CDMA-tekniikkaa. iPhonea aiotaan myydä Carrefourin ja China Unicomin omien myymälöiden kautta.

Kommentit (2)

Tomppa12
Tomppa12

1

Olisi kyllä voitu kertoa tuossa miksi Wlan-tuki olisi tiputettu pois... Itse en ainakaan syytä tiedä, mutta Kiinan 'tuntien' en kyllä ihmettele jos ovat kieltäneet sen.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

2

En jaksa luke juttua mutta Kiinassa ei tuota wlania ole yleensäkään kun paikalliset operaattorit eivät sitä halua. Aika iso Black market...

Ison riskin operaattori tietty ottaa vaikka markkinat on suuret. Viimeksi Venäjällä kolme operaattoria kärsi aika kivat tappiot moisesta kaupasta Applen kanssa.

Niin Venäjältä saa 3Gtä nyt tosi halvalla...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja