Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin ja Nokian allianssi ajaa Quickofficen nurkkaan - tässä kommentit

4
Markus Lehtiniitty

Microsoftin ja Nokian allianssi ajaa Quickofficen nurkkaan - tässä kommentit
Microsoft ja Nokia julkistivat aiemmin tällä viikolla aloittavansa yhteistyön mobiileissa tuottavuussovelluksissa ja -palveluissa. Yhteistyön myötä myös Microsoftin omat Office-toimistosovellukset tulevat Nokian älypuhelimiin.

Tällä hetkellä Nokian Symbian-älypuhelinten mukana toimitetaan Quickoffice-toimistosovelluspaketti, joka tukee Office-dokumentteja. Eseries-sarjan puhelinten mukana toimitetaan myös dokumenttien muokkaamisen mahdollistava versio, kun muiden mukana ilmaiseksi tulee vain Word-, Excel- ja PowerPoint-dokumenttien katselun mahdollistava versio. Jatkossa Quickoffice kuitekin korvautunee kaikissa Nokian laitteissa Microsoftin omalla toimistopaketilla. Aikaa tähän kuitenkin menee vielä jopa puolitoista vuotta.
Nokian tuleva yhteistyö Microsoftin kanssa asettaakin Quickofficen melko tukalaan asemaan. Quickoffice on kuitenkin kommentoinut asiaa ja vakuuttaa, että asiat eivät loppupeleissä kuitenkaan ole aivan niin heikosti kuin nopeasti voisi olettaa:
  • Symbian-liiketoiminta muodostaa Quickofficen liikevaihdosta vain osan, ei enemmistöä
  • Microsoftin ja Nokian julkistus korostaa mobiilien tuottavuussovellusten tarvetta
  • Quickoffice löytyy jo 100 miljonasta puhelimesta ja ennen Microsoftin sovellusten saapumista toimitetaan vielä 200 miljoonaa Quickofficella varustettua puhelinta lisää
  • kehitystyö ja innovointi uusien ominaisuuksien osalta jatkuu ja tulossa on uusia tuotteita
Koko Quickofficen antama lausunto löytyy muun muassa ZDnetin sivuilta.

Toistaiseksi toiminta jatkuu siis entiseen tapaan. Jatkossa Quickoffice tulee panostamaan aiempaa enemmän Applen iPhonelle ja Googlen Android-käyttöjärjestelmälle tarkoitettujen sovellusten kehitystyöhön. Vaikka Quickoffice vakuuttaakin, että tulevalla Microsoftin ja Nokian yhteistyöllä ei tule sille suurta vaikutusta, tulee sillä todellisuudessa luultavasti olemaan. Nokia hallitsee kuitenkin yhä älypuhelinmarkkinoita yli 40 prosentin markkinaosuudella, joten Quickofficen kannalta kyseessä on merkittävä menetys.

Kommentit (4)

Mikael (vahvistamaton)

1

"Eseries-sarjan puhelinten mukana toimitetaan myös dokumenttien muokkaamisen mahdollistava versio, kun muiden mukana ilmaiseksi tulee vain Word-, Excel- ja PowerPoint-dokumenttien katselun mahdollistava versio."

Ei todellakaan pidä paikkaansa! Ainakaan talvella hankkimassani 5800:ssa ei tullut mukana quickofficea, vaan se piti ladata lataa-valikosta. Ja jos olisi halunnut tehdä sillä ohjelmalla jotain, olisi pitänyt maksaa lisenssistä. Sinänäsä ihan hauskaa, että Nokia sivuillaan kertoi ominaisuuslistassa, että puhelimella voi lukea erinäisiä tiedostomuotoja, mutta todellisuudessa pitää erikseen ladata ohjelma, joka on vieläpä maksullinen. Kysyin Nokian aspasta asiasta ja sieltä vastattiin vain, että Nokia voi tehdä yhteistyötä eri ohjelmistovalmistajien kanssa ja siksi listata myös sellaisia formaatteja yms., jotka ovat maksullisia.

Vastaa
Analyytikko (vahvistamaton)

2

Tottakai he sanovat näin, jotta saisivat vielä jatkossakin rahoitusta. Kannattaa lukea pikkusen kriittisemmin uutisia ja tarkastella kokonaisuuksia.

Vastaa
LoBer
LoBer

4

"Tällä hetkellä Nokian Symbian-älypuhelinten mukana toimitetaan Quickoffice-toimistosovelluspaketti, joka tukee Office-dokumentteja."

Tuo antaa ja on antanut ennenkin ymmärtää että kaikkien älypuhelinten mukana tulisi. Ei ole yhdessäkään ollut, ei 5300, N70, 5800 yms. Kaikki symbianpohjaisia. Tosin 5300 ei kyllä älypuhelin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja