Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkaisi N97-lippulaivamallilleen päivityksen

4
Markus Lehtiniitty

Nokia julkaisi N97-lippulaivamallilleen päivityksen
Nokia on julkaissut N97-mallilleen ohjelmistopäivityksen. Päivitys on myyntiintulon jälkeen järjestyksessään toinen kyseiselle mallille.

Ensimmäiset Suomessa toimitetut N97:t olivat varustettuja 10.0.12-ohjelmistoversiolla. Aiemmin on julkaistu 11.0.21-päivitys, ja nyt julkaistun päivityksen versionumero on puolestaan 12.0.024.

Päivitys on jo saatavilla myös suomalaiselle N97-versiolle. Toistaiseksi päivityksestä ei ole löydetty selkeitä, käyttäjälle näkyviä eroja aiempaan verrattuna. Aiempi 11-sarjan päivitys toi N97:een merkittäviä bugikorjauksia ja vakausparannuksia. Samaa lienee tarjolla myös uudessa päivityksessä, joten päivittäminen on suositeltavaa.

Päivitys on saatavilla tietokoneella Nokia Software Updater -ohjelmiston kautta. N97 tukisi myös matkapuhelin- tai WLAN-verkon yli tapahtuvia FOTA-päivityksiä, mutta jostain syystä Nokia ei ole tätä mahdollisuutta käyttänyt edellisen eikä nytkään julkaistun ohjelmiston kanssa.


N97:stä löytyy UDP-ominaisuus (User Data Preservation), jonka myötä käyttäjän puhelimen muistiin tallentamien tietojen ja asennettujen sovellusten pitäisi säilyä päivityksen yhteydessä koskemattomina. Varmuuskopion ottaminen on tästä huolimatta kaiken varalta suositeltavaa ennen päivittämistä.

Jos joku huomaa joitain eroja aiemman ja uuden ohjelmiston välillä, niin kommenteissa olisi mukava kuulla asiasta!
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
jake (vahvistamaton)

1

Olis kyll enemmän kuin suotavaa, että Nokia sais ton päivityssoftansa toimimaan muillakin järjestelmillä/alustoilla kuin wintoosalla, jota en halua pelkästään näiden päivitysten takia hankkia. Sen hankkiminen olisi jopa kohtuuton taloudellinen rasite tietoturva-lisineen ja muutenkin melkoinen rasite ylläpitonsa vuoksi, vain Nokian päivitysten saamiseksi, koska käytän vallan muuta OS:ää.
<br/>Tai sitt ottais käyttöön myös sen OTA-vaihtoehdon, koska meillä joillain/monillakin (ehkä) on suht nopeet yhteydet suoraan kännykästä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

2

Jos tuki muille järjestelmille tulee niin tule korkeintaan Ovi Suiten valmistumisen jälkeen...

Linuksellekin saattaa tukea herua jos yleistyy. Jos uudempi Mac on niin mahdollisuuksiahan löytyy...

Noi FOTA päivitykset alkaa yleensä toimimaan melko nopeasti joten voi olla että sen saa OTA:na muutaman viikon sisään.

Mutta olen samaa mieltä saisi olla sitäkin kautta jaossa heti. Puuroutuu tietty verkot mutta onhan se wlan vaihtoehto...

Ainahan voi sitten viedä huoltoon päivitettäväksi...

Vastaa
EmDzei
EmDzei

3

Nokia Software Updater voisi ilmoittaa kätevästi uusista ominaisuuksista, korjauksista tai poistetuista ominaisuuksista (tätäkin tapahtuu joskus). Tosin näistä saa tiedon myös foorumeilta.

Tuki eri käyttöjärjestelmille on Nokialla aika hidasta. Ei ole tukea vielä Vistallekaan ja Win7 ilmestyy jo lokakuussa.

Vastaa
keskju
keskju

4

Kyllä mä löysin jotai eroja... Esim kun meet sinne hmm vasemmalla alhaalla olevalla napilla menuun missä on kansiot jne jne niin ei enää muutu fontin koko itsestään suuremmaksi ja muutenki on vakaampi vaikkei vielä täysin vakaa... Nyt ei tarvi enää ottaa akkua irti 1-3 kertaa päivässä kun puhelin jumittelee

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja