Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple tutkii iPhone-räjähdyksiä

6
Markus Lehtiniitty

Apple tutkii iPhone-räjähdyksiä
Apple on ilmoittanut Euroopan komissiolle tutkivansa väitettyjä, yhtä tai useampaa, iPhonen "räjähtämistä". Asiasta on kertonut muun muassa uutistoimisto Reuters.

Applen mielipide ainakin toistaiseksi on, että kyseessä ovat yksittäistapaukset eikä kyse ole suuremmasta ongelmasta. Applen mukaan se on tietoinen muun muassa Ranskassa sattuneesta tapauksesta, jossa nuori mies loukkaantui, kun iPhone pirstoutui hänen kasvoilleen. Sirut iPhonen näytöstä lensivät uhrin silmään. Ennen varsinaista "räjähtämistä" ja pirstoutumista iPhone oli pitänyt sihisevää ääntä. Tämän tapauksen lisäksi viime aikoina on sattunut myös ainakin kaksi vastaavaa Applen tuotteisiin liittyvää tapausta.
"Apple on ottanut yhteyttä meihin ja heidän mielipiteensä on, että kyseessä ovat yksittäiset tapaukset. Heidän mielestään kyse ei ole yleisestä ongelmasta. He yrittävät saada lisätietoa raportoitujen tapahtumien yksityiskohdista ja tulevat suorittamaan tarpeellisia kokeita ongelmien syyn selvittämiseksi", sanoi komission edustaja Helen Kearns. Kearns on kuluttajansuojasta vastaavan komissaarin Meglena Kunevan edustaja.

Kearns kertoi myös EU:n kuluttajansuojaviranomaisten ottaneen yhteyttä EU-maiden kansallisiin viranomaisiin antaakseen asiasta varoituksen. Samalla tiedusteltiin myös tietoja vastaavista tapauksista, mutta sellaisia ei löytynyt.

Apple Europen edustaja puolestaan kommentoi asiaa Reutersille: "Olemme tietoisia mediassa esiintyneistä tiedoista ja odotamme vastaanottavamme kyseiset iPhonet tutkimuksiimme. Ennen kuin meillä on täydet tiedot asiasta, emme kommentoi asiaa tarkemmin".

Viime aikoina on raportoitu myös iPhonea pitkälti vastaaviin iPod touch -laitteisiin liittyneistä ongelmista. Isossa-Britanniassa Apple yritti salata yhden tapauksen julkisuudelta taannoin.

Kommentit (6)

kamrat (vahvistamaton)

1

Hyvä Apple. Muilla valmistajilla tuskin on aikaa tutkia omien laitteidensa räjähdyksiä.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

2

@1
Eiköhän se oli pakko tutkia jos kerran kuluttajansuojaviranomaiset jo varoittelevat laitteesta.

Vastaa
kamrat (vahvistamaton)

5

@4

Muun muasssa Nokialla on akut päässyt räjähtelemään.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

6

Ah, totta...

...tosin osa(?) näistä varsinaisesti räjähtäneistä akuista on ilmeisesti ollut kolmansien osapuolten akkuja...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja