Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Philipsin Androidilla varustettua V900-puhelinta esiteltiin

Markus Lehtiniitty

Philipsin Androidilla varustettua V900-puhelinta esiteltiin
Myös Philipsiltä on tulossa Googlen Android-käyttöjärjestelmään perustuvia puhelimia - ainakin Kiinaan. Philipsin Kiinaan suunnatun uutuusmallin mallinimi on V900.

Pari päivää sitten kerroimme Dellin ensimmäisestä puhelimesta, jonka nimi on Mini 3i. Kyseessä on Philipsin V900:n tavoin Kiinan markkinoillelle China Mobilelle suunnattu malli. Molemmat käyttävät vahvasti muokattua Android-alustan versiota, joka tunnetaan nimellä Open Mobile System (OMS).
V900:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 megapikselin kamera, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä ja 1450 milliampeeritunnin akku. Lisäksi siitä löytyy WAPI-yhteys, joka on kiinalainen vastine täällä päin tutummalle WLAN:ille. V900:sta on kertonut muun muassa kiinalainen 163.com-sivusto, jonka artikkelista löytyy myös lisää kuvia puhelimesta.

Philipsin ja Dellin ohella OMS-puhelimia odotetaan aluksi Lenovolta ja Dopodilta, joka on HTC:n tytäryhtiö. China Mobilen OMS-alusta eroaa Androidista muun muassa käyttöliittymältään sekä kiinalaisen 3G-standardin, TD-SCDMA:n, tuella. Lisäksi mukana on China Mobilen oma ohjelmistokauppa, nimeltään yksinkertaisesti Mobile Market. Ensimmäisten OMS-puhelinten odotetaan saapuvan Kiinassa kauppoihin ensi kuun aikana.

Philips V900 on yhtiön ensimmäinen älypuhelin. Aiemmin yhtiö on ollut tunnettu lähinnä Xenium-puhelimistaan ja siitä, että useimmat yhtiön puhelimista tarjoavat todella pitkät valmisajat. Olemme aiemmin kertoneet muun muassa Xenium X830:sta, joka tarjoaa 1,5 kuukauden valmiusajan sekä Xenium X600:sta, jonka valmiusaika yltää jopa kahteen kuukauteen.

V900:n ohella Philipsiltä odotetaan Kiinan markkinoille myös V808-nimistä Android-puhelinta, josta olemme kertoneet aiemmin. Läntisen Euroopan markkinoilla Philipsin uutuuksia tuskin tullaan näkemään, koska yhtiö keskittyy nykyisin lähinnä Aasian ja Venäjän markkinoille.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja