Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uutiskommentti: Yli 80 miljoonaa iPhonea kaupaksi vuonna 2012?

15
Markus Lehtiniitty

Uutiskommentti: Yli 80 miljoonaa iPhonea kaupaksi vuonna 2012?
Analyytikoilla on kovat odotukset Applen tulevan iPhone-myynnin suhteen. Tuoreiden arvioiden mukaan vuonna 2011 kaupaksi kävisi 50 miljoonaa iPhonea ja vuonna 2012 jo yli 80 miljoonaa.

Viime vuonna kaupaksi meni 13,7 miljoonaa iPhonea. Tämän vuoden iPhone-myynti tullee asettumaan karkeasti noin 20 miljoonaan kappaleeseen. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä myytiin 3,7 miljoonaa iPhonea ja toisella neljänneksellä 5,2 miljoonaa. Analyytikoiden ennusteet kuitenkin kuulostavat ensikuulemalla melko suurilta nykyisiin lukemiin verrattuna - iPhone-myynnin tulisi noin nelinkertaistua kolmessa vuodessa.
Bernstein Researchin analyytikko Tony Sacconaghi odottaa Applen myyvän vuoden 2011 syyskuussa päättyvällä tilikaudellaan yli 50 miljoonaa iPhonea. Älypuhelinmarkkinoiden kokonaiskasvuksi Sacconaghi ennustaa 27 prosenttia sekä vuonna 2010 että 2011. Tämä tarkoittaa sitä, että hän ennustaa iPhonen siis voittavan markkinaosuutta tulevaisuudessa.

Sacconaghin mukaan hän perustaa arvionsa iPhonen myynnin kasvusta sen laajamittaisemmalle saatavuudelle useilta operaattoreilta samalla markkinalla. Vielä nykyään useimmilla markkinoilla iPhone on saatavissa yksinoikeudella vain yhdeltä operaattorilta.

RBC Capital Marketsin analyytikko Mike Abramsky puolestaan ennustaa Applen nappaavan iPhonellaan 5,7 prosentin osuuden koko puhelinmarkkinoista ja 16,3 prosentin osuuden älypuhelinmarkkinoista vuonna 2012 myymällä 82,1 miljoonaa iPhonea. Vaikka yli 80 miljoonan iPhonen myynti kuulostaakin kovalta, niin 16,3 prosentin markkinaosuus ei enää kuulostakaan yhtä vaikeasti saavutettavalta.

iPhonen tulevan kasvun osalta merkittävä kysymys onkin, että pystyykö Apple pysymään mukana älypuhelinten tulevassa ennustetussa kasvussa. Menneellä vuoden 2009 toisella neljänneksellä Applen markkinaosuudeksi älypuhelimissa raportoitiin 13,3 prosenttia, johon suhteutettuna 16,3 prosentin osuus kolmen vuoden kuluttua kuulostaa jopa maltilliselta analyytikkoarviolta.

Kiistatta voidaan sanoa, että älypuhelinten osuus kaikista myydyistä puhelimista tulee tulevaisuudessa kasvamaan - kysymys onkin näin ollen lähinnä, että kuinka paljon. Analyytikoiden esittämät lukemat kuitenkin vaikuttavat mahdollisilta. Aluksi uskomattomilta kuulostavat ennusteet tulevasta iPhone-myynnistä ovatkin lopulta hyvinkin realistisia nykyhetken näkökulmasta. Lukemilla on hyvä mahdollisuus toteutua, jos Apple pystyy säilyttämään nykyistä vastaavan kiinnostuksen iPhonen ympärillä myös tulevaisuudessa.

Kommentit (15)

mikox (vahvistamaton)

1

Analyytikot on keksineet ikiliikkujan. Kun muilla valmistajilla laskee vanhojen mallien myynti, Applella kasvaa.

Itse ennustan että 2010 myynti laskee kun apple fanit on ostaneet omansa

Vastaa
keke (vahvistamaton)

2

@1: Olet ymmärtänyt applefanin väärin. Applen myynti nousee, koska applefanit ostavat oman rinnalle vielä yhden työpuhelimeksi, yhden baaripuhelimeksi, yhden reissuun ja pari varalle.

Vastaa
jartar
jartar

3

Siinä vaiheessa kun analyytikot laittavat päänsä pantiksi ennustusten suhteen niin voidaan olettaa että niissä on jotain tolkkua.

Ennustuksiin on mahdoton arvioida uusia kännyjulkistuksia ja muiden valmistajien hinnanalennuksia.

Yksi kaunis päivä joku valmistaja julkaisee todelisen huippupuhelimen jonka jälkeen vaan paatuneet apple fanit ostavat iphonen. Siinä vaiheessa voidaankin etsiä niitä analyytikkoja jotka päästivät sammakoita suustaan...

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

4

Idiootteja ne ovat jotka ovat keksineet jotkut helvetin Apple fanit. Yhtään ei ole tullut viellä vastaan. Kutsutte porukkaa vain apple faneiksi sen takia että he eivät ole ostaneet nokiaa mutta miksi ostaisikaan jos iphone on parempi kuin n97? Htc:n tulen varmasti ostamaan mutta nokiaan en enää palaa.

Vastaa
hohhoijjaa (vahvistamaton)

5

Eiköhän sulle iba vielä äippäliini osta sen puhelimen tai iskä, aina välillä tulee sen tasoista juttua.

Vastaa
jartar
jartar

6

@4

Ja paikan pahin fanaaja tuli väittämään että apple faneja ei ole.
Kannattaa katsoa peiliin niin sieltä löytyy yksi fani. Sitten on sekin ihme nähty.

Kukaan ei ole keksinyt applefaneja vaan ne ovat kyllä kehittyneet itsestään.

Ei fanaus edes liity ostamiseen vaan siihen miten toimii. Selkeä juttu.

Aika mustavalkoista on elämä kun luulet että kaikkien haaveissa on iphone tai n97.

Itse en kelpuuttaisi kumpaakaan.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

7

@ 6

Mistäs keksit että tarkoitin että kaikilla olisi jompikumpi noista?
Mielestäni se vaan on tyhmää että haukutaan faniksi jos omistaa iphonen ja kommentoi vähänkin jotain n97 tai 5800 (muita nokialla ei ole joten pakko niitä kommentoida) HTC on mielestäni applen kanssa nykysin ne jotka tekevät hyvät KOSKETUSNÄYTÖLLISET puhelimet. Vertaan aina iphonea vain kosketusnäytöllisiin puhelimiin en mihinkään muuhun vaikka jotkut ovat saattaneet toisin käsittää.

@5 repesin sun lauseelle :D mulla on jo iphone enkä sitä vaihda ennen kuin samanveroinen taskukonsoli on tehty. Itse olen omistanut Psp:n sekä ds:sän sekä iphonen ja mielestäni iphone on näistä paras. Kai täällä sentään mielipiteensä saa sanoa jos olisin jotain väärää sanonut minut olisi jo bannattu.

Eniten nauroin sitä kun iPhone 3gs voitti N97 niin Nokian fani joukot hyökkäsi itkien kommentoimaan että artikkelin tekijä on apple fani

Vastaa
MasterDAN
MasterDAN

8

Vi..u et ootte lapsellista porukkaa! Morkkaatte vaan päivät pitkät toisianne! Vi..uako sillä on väliä jos jollain on Nokian puhelin ja jollain Applen. Kaks samanlaista run..arifirmaa!! Kaikilla on omat mielipiteet ja ajatukset. Molemmat puhelimet on täyttä manipuloivaa pas.aa! Ja tuo oli sitten minun mielipiteeni. Keksin muuten hyvän puhelimen: kyr.än ympärille kierrettävä puhelin ja pill.n sisälle työnnettävä puhelin. Molemmissa on 15 Gigapikselin kamera ja radio. Ostakaa semmoiset. Ja muuten Kaikki teknologiafirmat ovat samanlaisia runk.aripas.oja!

Vastaa
jartar
jartar

9

@7

Jos et oman kirjoittamasi tekstin jälkeen tajua sitä että olet fanaattinen apple fani niin toivo on jo menetetty.

Ja mikä järjettömintä. Nokia ei liity mitenkään aiheeseen ja siltikin mollaat sitä niinkuin aina. Säälittävää.

Vastaa
abcdefg (vahvistamaton)

10

@8

Miten niin Nokia ei liity millään tavalla aiheeseen? Et tullut ajatelleeksi, että Apple parhaillaan syö Nokian markkinaosuutta?

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

11

Lukekaa kolme ekaa kommenttia ja sanokaa ketkä on niitä pahimpia faneja. Kaikki nuo 3 ovat todennäköisesti nokia faneja. Parempi kai olla hiljaa kun täällä on niin lapsellista porukkaa.

Vastaa
jartar
jartar

12

@10

Muitakin älypuhelinvalmistajia on kuin Nokia. Analyyseissa ei ole ennustettu sitä miten Nokian käy.

Jospa siis keskityttäisiin uutiseen joka on täyttä roskaa. Analyysi puhelinmarkkinoista 2012 vuoden loppuun asti on täyttä roskaa. Muuttujia on niin paljon että kukaan ei sinne asti pysty ennustamaan.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

13

@3

"Ennustuksiin on mahdoton arvioida uusia kännyjulkistuksia ja muiden valmistajien hinnanalennuksia."

Näinpä, matkapuhelinmarkkinat ovat edelleenkin niin kovasti muuttuva ala, että yli vuoden mittaisiin ennustuksiin vaaditaan jo melko kovia meedion taitoja. Muutama vuosi takaperin ennusteltiin vielä Motorolasta nousevan uusi matkapuhelinten mahtivalmistaja, sitä odotellessa :D.

"Yksi kaunis päivä joku valmistaja julkaisee todelisen huippupuhelimen jonka jälkeen vaan paatuneet apple fanit ostavat iphonen."

Sen verran vaikuttavaa työtä Apple on iPhoneillaan tehnyt, etten jaksa uskoa minkään valmistajan pystyvän Applen tulosta mahdottoman suuria määriä pudottamaan pelkän yhden puhelinmallin voimin. Puhelimien kehitys on kuitenkin yhä sen verran hurjaa, etten kuitenkaan uutisen analyytikoidenkaan hurjiin ennustuksiin usko.

Varmasti Apple tulee vielä myymään uskomattomat määrät iPhonejaan , mutta kosketusnäyttöisten älypuhelinten tarjonta on kuitenkin lähi aikoina kiristinyt niin paljon, etten jaksa uskoa enää mihinkään iPhonien mahdottoman kookkaisiin myynnin kasvuihin.

Vastaa
Demus
Demus

14

Analyysit tehdään nykyisen tiedon pohjalla ja tulevaisuusanalyysien avulla arvioidaan nykyisiä markkinoita ja niiden nykyistä kehityssuuntaa. Tarkoituksena on siis luoda visio siitä, mitä seuraa, jos kukaan ei tee mitään, meteoriitti ei törmää maahan ja meret ei kuivu.

Nämä monet muuttujat ovat siis tiedossa ja ne on tarkoituksella otettu pois analyysistä, koska muuten analyysi olisi pelkkää arvailua. Yleensä käytetään myös useampaa skenaariota, joissa on muutama mahdollinen ja oleellinen muuttuja mukana.

...ja sitten itse aiheeseen ja omiin arvailuihini. En usko, että Apple pystyy ratsastamaan "vanhalla" tuotteella näin pitkälle, minkä olemme huomanneet Applen uusien mallien kohdalla (samaa vanhaa vähän kiiltävimmissä kuorissa). Applen on siis tuotava markkinoille jokin merkittävä uudistus/innovaatio, jos se meinaa pysyä mukana älypuhelinmarkkinoilla - älypuhelinten elinkaari kun ei ole kovin pitkä. Vaikka ratkaisu olisikin toimiva kuluttajat helposti kyllästyvät vanhaan.

Nokialla vaikeudet taas johtuvat ihmeellisistä käyttöjärjestelmäsekoiluista ja tylsästä designistä. Nokian on siis tehtävä nopeasti jotain käyttöjärjestelmälle, jos se meinaa säilyttää markkinaosuutensa. Uskoisin kuitenkin, että nimenomaan Nokialta tullaan tulevaisuudessa syömään sitä markkinaosuutta, koska sen puljun reagointinopeus ei ole kovin kehuttava. Sekä Applelle, että Nokialle on turmioksi suljetut käyttöjärjestelmät ja sovelluspolitiikka... jossa tosin Applen osittain pelastaa hyvin toteutettu sovellusjakelu.

Uskoisin, että puskan takaa tulee vielä nousemaan lähitulevaisuudessa Android-pohjaiset älypuhelimet, kunhan saavat sovellusjakelunsa kuntoon ja jonkun mesevän/toimivan designin. Alusta kun ottaa vasta ensiaskelia ja Googlen toimintatavat tietäen ne tulevat pyrkimään puskemaan järjestelmä vaikka väkisin.

Windows -puhelimia pidän tässä kehityksessä melko marginaaleina ja uskon, että Windows tulee jopa katoamaan jossain vaiheessa puhelimista, koska MS pyrkii keskittymään ydinosaamisalueelleen. MS ei onnistunut saavuttamaan sellaista suosiota kuin mitä ne olivat ehkä odottaneet ja alalla Windows ei ole standardi. Tähän mielestäni viittaa mm. MS:n viimeaikaiset yhteistyösopimukset.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja