Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kallasvuo: Nokia vastaiskuun kohti Applea

7
Markus Lehtiniitty

Kallasvuo: Nokia vastaiskuun kohti Applea
Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on Financial Timesin haastattelussa kertonut Nokian iskevän takaisin kohti Applea ja yhtiön aikovan tuottaa tehokkaasti Applen iPhonen kanssa kilpailevia älypuhelimia.

Kallasvuo myös puolusti haastattelussa Nokian tämänhetkistä N97-lippulaivamallia, joka ei ole saanut kehuja analyytikoilta ja kertoi yhtiön tähtäävän jatkossa yhä kasvavaan kilpailukykyisteen. "Olemme kilpailukykyisiä markkinoilla jo parhaillaankin ja teemme panostuksia nostaaksemme kilpailukykyä jatkossa", Kallasvuo sanoi haastattelussa.
Kallasvuo myös vakuutti haastattelussa, että Nokia tulee onnistumaan strategiassaan, joka on laajentua mobiilien laitteiden valmistajasta myös palvelutoimittajaksi, esimerkiksi karttojen ja musiikin saralla.

Nokia on viimeisen parin vuoden aikana menettänyt merkittävästi markkinaosuuttaan älypuhelinmarkkinoilla, pääasiassa markkinoille iPhonellaan saapuneelle Applelle sekä BlackBerry-laitteistaan tunnetulle RIM:lle. Älypuhelimet ovat korkeampien hintojensa ansiosta puhelinmarkkinoiden houkuttelevin osa-alue, jolta löytyvät myös suurimmat katteet. Vaikka Applen ja RIM:n yhteenlaskettukin osuus koko puhelinmarkkinasta on pienehkö, vievät yhtiöt merkittävän osan puhelinalan voitoista.

Tänään Nokia julkisti ensimmäisen miniläppärinsä, Booklet 3G:n. Lisää uutisia Nokialta on odotettavissa ensi viikolla, jolloin Nokian odotetaan julkistavan ainakin ensimmäisen puhelinominaisuuksilla varustetun Maemo-laitteensa (nimeltään mahdollisesti N900) sekä N97:n pikkuvelimallin N97 minin Nokia World -tapahtumassa.

Jatkossa Nokia tullee käyttämään Maemoa huippumalleissaan, joiden tarkoitus on haastaa Applen iPhone. Maemo-käyttöjärjestelmä perustuu Linuxiin ja tarjoaa huomattavasti Symbian-puhelimia houkuttelevamman käyttöliittymän.

Kommentit (7)

Tasu (vahvistamaton)

1

Kyllä tuo mies osaa puhua, mutta mitään konkreettista ei ole nähty vaikka ensimmäisen iPhonen julkaisusta on kulunut yli 2 vuotta. N97 on surkea ylihintainen floppi, joka huonon käytettävyytensä lisäksi naarmuttaa kameransa linssiä.

Onneksi en omista Nokian osakkeita! Heidän rönsyilynsä miniläppärimarkkinoille ei myöskään vakuuta. Mikäli Nokia haluaisi menestyä, niin ylin johto pitäisi vaihtaa.

Vastaa
vakuuttunut (vahvistamaton)

2

Olisi varmasti aika turhauduttavaa kirjoittaa näitä uutisia, kun tietää minkä tasoisia kommentteja tänne ilmestyy aina. Syrjäkylien pubien viinaanmeneviltä kanta-asiakkailtakin saisi parempia kommentteja, kuin näiltä kaikentietäviltä yksioikoisilta keskenkasvuisilta nörteiltä.

Nokia kyllä hoitaa hommansa ja on edelleen suurin puhelinvalmistaja maailmassa. Kattellaan ensin mitä on luvassa.

Vastaa
Aaabbeli (vahvistamaton)

3

Olen samaa mieltä.. Jos artikkelissa mainitaan sana 'Nokia', niin heti joku on kirjoittelemassa kuinka paska kyseinen yhtiö/ puhelin/ jokin härveli on.. Okei puolustelen tässä ehkä hieman Nokiaa, mutta ensi kerran kun pistätte Nokiaa halvalla tai haukutte sitä lyttyyn, niin miettikääs kuinka paljon Suomen valtio tienaa Nokialta perittävistä veroista, sun muusta krääsästä?

Vastaa
larson80
larson80

4

Ottamatta kantaa ensimmäisen kommentin paikkansapitävyyteen, mitä tekemistä Nokian laitteiden tasolla on sen kanssa, mitä merkitystä yhtiöllä on Suomen taloudelle?
Eli en kyllä aio ensin miettiä Nokian merkityksiä jollain asiaankuulumattomilla tasoilla, ennen kuin sanon mielipiteeni sen laitteista.
Ja tajuan kyllä, kommentin tarkoituksena lienee kritisoida turhaa/perustelematonta kitinää, mutta eipä nuo em. ominaisuudet liity siihenkään.

Vastaa
NoPrkl (vahvistamaton)

5

Pahaa pelkään, että metsään menee. Kallasvuolla ei tunnu olevan näppituntumaa markkinoihin vaan markkinoille tuupataan yhtä sun toista siinä toivossa, että jostakin tulisi hitti. Esimerkkinä nyt tämäkin markkinoita mullistava miniläppäri, joka tulee markkinoille 2,5 vuotta myöhässä. Eipä taida olla Kallasvuosta Ollilaksi.

Vastaa
Abexi
Abexi

6

@5 Itse täysin samaa mieltä, nokia tulee nykyisin pahasti myöhässä.

Tosiaan tämä erikoinen veto, miniläppäri, tulee pahasti myöhässä kun markkinoilla on jo monia monia tekijöitä samanlaisilla laitteilla.
Kosketusnäyttöpuhelimet, pahasti myöhässä.
Aina on valitettu symbianin heikkoutta (mitä en itse allekirjoita), niin nyt vasta syöstään maemoa kehiin puheominaisuuksilla varustettuun luuriin/tablettiin.

Ymmärrän että on iso yritys ja markkinoihin reagointi on ehkä melko tahmeaa (jossakin uutisessa luki että nokia valmistaa olikos se nyt 6-10 puhelinta joka sekunti), mutta on se nyt hyvänen aika ollut säälittävän hidasta. Eikö siellä kukaan seuraa mitä markkinoilla tapahtuu?

Vastaa
by Korea (vahvistamaton)

7

Nokia PITÄISI ottaa mallia Samsungista,joka on reagoinut tarpeellisen nopeasti eri markkinatilanteisiin!!!.
Tulostakin on syntynyt mm. U.S.An markkinoilla!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja