Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mallinimi varmistui: ensimmäinen virallinen kuva Nokian N900:sta vuoti julkisuuteen

13
Markus Lehtiniitty

Mallinimi varmistui: ensimmäinen virallinen kuva Nokian N900:sta vuoti julkisuuteen
Nokian ensi viikolla julkistettavasta N900:sta on vuotanut ensimmäinen virallinen lehdistökuva julkisuuteen. Samalla myös laitteen mallinimi on varmistunut N900:ksi - vaikka alusta asti laitteesta on puhuttu juuri N900:na, niin vasta nyt asialle saadaan varmistus. N900-nimen ohella laite tunnetaan myös RX-51-mallikoodilla sekä Rover-kehitysnimellä.

Uuden kuvan esiin toi ranskalainen Be Geek -sivusto, joka kertoi vastaanottaneensa kuvan sähköpostissa.
Julkisuuteen vuotaneessa lehdistökuvassa laitteen näytöllä näkyy puhelun aikainen käyttöliittymä, joka vaikuttaa selkeältä mutta ehkä hieman toimintoköyhältä. N900:n Maemo-käyttöjärjestelmä perustuu pääosin näytön vaakatilaan, mutta ainakin puhelintoiminnot ovat käytettävissä myös pystynäytöllä.

N900 tulee olemaan ensimmäinen myös puhelinominaisuuksilla varustettu Maemo-käyttöjärjestelmällinen laite, jonka vuoksi siihen kohdistuu niin paljon huomiota. Monien toive on, että Maemo-käyttöjärjestelmä tarjoaisi vihdoin kunnollisen käyttökokemuksen - ensimmäistä kertaa Nokian kosketusnäyttölaitteessa. Varsinaisten ominaisuuksien, kuten kameran, tallennusmuistimäärän, yhteyksien, osalta N900 ei tarjoa kovinkaan merkittäviä uudistuksia esimerkiksi Nokian nykyiseen lippulaivaan, N97:een, verrattuna.

N900:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö 800x480 pikselin tarkkuudella, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka sekä 3G-, HSPA- Bluetooth- ja WLAN-yhteydet. Myös ainakin osalle Nokian Ovi-palveluista tulee olemaan tuki laitteessa - muun muassa tämän osalta tarkemmat tiedot kuitenkin puuttuvat vielä ja niistä tullaan kuulemaan lisää ensi viikon tiistaina, 2. syyskuuta, Nokia World -tapahtuman ensimmäisenä.

Olemme kertoneet N900:sta useasti aiemminkin. Maemo-käyttöjärjestelmän ja siinä sivussa myös N900:n harteille on kasattu paljon odotuksia ja N900 lieneekin Nokian vuoden 2009 ehdottomasti tärkein julkistus. N900:n lisäksi Nokia Worldissä odotetaan julkistettavan ainakin N97 mini. Jo eilen ja tänään Nokia on purkanut uusien tuotteiden jonoa julkistamalla Booklet 3G -miniläppärin sekä edullisen 5230-kosketusnäyttöpuhelimen.

Kommentit (13)

larppa9
larppa9

5

@4 Ehkä olisi aika tajuta että sekä kapasitiivisessa että resistiivisessä näytössä on hyvät puolensa, ja pohjimmiltaan se kumman näytön valitsee on täysin makuasia.

Ja aiheeseen, todella mielenkiintoinen uutuus Nokialta... Mielenkiinnolla odotan jos tuota pääsis jossakin kokeilemaan.

Vastaa
kerbo
kerbo

6

"näytöllä näkyy puhelun aikainen käyttöliittymä, joka vaikuttaa selkeältä mutta ehkä hieman toimintoköyhältä."

Niin justiinsa... Mitähän muuta tuohon näytölle puhelun ajaksi olisit halunnut näkyvän? Kyllä siitäkin luultavasti pääsee kalenteriin yms. muita toimintoja näpelöimään puhelun aikana.

Luuri vaikuttaa kyllä hillityn siistiltä. Taitaa lähteä hankintaan kun hinta on kohdillaan. Minkäs verran tuon on arvioitu maksavan?

Vastaa
msly
msly

8

Hintaa lienee varmaan yli 600 euroa aluksi edullisimmillaan Suomessa. Jos alle niin laite on aika aggressiivisesti hinnoiteltu

Vastaa
jehu80
jehu80

9

Tästä voisi tulla minulle seuraava luuri. Ehdot täyttyy aika hyvin, iso näyttö ja QWERTY pitää olla (E71 siis korvautumassa, E75 tai N97 eivät kiinnosta).

Vastaa
jake (vahvistamaton)

11

Vaikuttaa todella hienolta ja näyttää hyvältä!
Nokia on herännyt horroksestaan ...vai pitäiskö sanoa koomastaan...

Tää on mun puhelin heti kun kaupan tulee!

Vastaa
grinx
grinx

12

Kannattaa varmaan vähän odottaa, koska huhujen mukaan nokialta olisi tulossa kapasitiivinen kosketusnäyttö puhelin joka EHKÄ voi olla maemo käyttiksellä.

Edit: Ja mahdollisesti tulosssa vuoden lopussa tai ens vuoden alussa, mutta nämä on vat vain huhuja.

Vastaa
Lamma
Lamma

13

Artikkelista: "Monien toive on, että Maemo-käyttöjärjestelmä tarjoaisi vihdoin kunnollisen käyttökokemuksen - ensimmäistä kertaa Nokian kosketusnäyttölaitteessa. Varsinaisten ominaisuuksien, kuten kameran, tallennusmuistimäärän, yhteyksien, osalta N900 ei tarjoa kovinkaan merkittäviä uudistuksia esimerkiksi Nokian nykyiseen lippulaivaan, N97:een, verrattuna."
<br/>
<br/>90% puhelimen "ominaisuuksista" on minusta softaa. <a href="http://fin.afterdawn.com/laitteet/valmistaja.cfm/nokia" class="forum_link" target="_blank">Nokia</a> sen ehti vuosien mittaan unohtamaan. Aikoinaan, NMT- ja GSM-aikakaudella, Nokia erottui edukseen nimenomaan käyttöliittymällä, käytettävyydellä. Sitten poljettiinkin pitkään paikoillaan: S60 ei paljon 90-luvun lopun kapuloista eronnut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja