Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti N900-Maemo-puhelimen

35
Matti Vähäkainu

Nokia julkisti N900-Maemo-puhelimen
Nokia on juuri virallistanut yrityksen ensimmäisen Maemo-puhelimen, joka tottelee nimeä N900. 3,5 tuuman ja 800x480 resoluution kosketusnäytöllä, QWERTY-näppäimistöllä, 32 gigatavun muistilla ja Linux-pohjaisella Maemo-alustalla varustettu N900 on ollut tiedossa jo pitemmän aikaa, mutta julkistus tuli silti nopeammin kuin odotettiin. Nokian odotettiin julkaisevan Internet Tablet -sarjan jatkaja vasta ensi viikon Nokia World -tapahtumassa.

Nokia kertoo lehdistötiedotteessa, että ARM Cortex-A8 -suorittimella, 1 gigatavun sovellusmuistilla, OpenGL ES 2.0 grafiikkakiihdytyksellä ja Maemo 5 -käyttöjärjestelmällä varustettu N900 tuo puhelimiin tietokonetasoista tehoa ja toiminnallisuutta.
Erityistä huomiota julkaisussa saa myös Mozillan kehittämä selainteknologia, joka viittaa erittäin todennäköisesti Fennec-selaimeen, sekä Adobe Flash 9.4 -tuki.

Nokia N900 tulee olemaan esillä ensi viikon Nokia World -tapahtumassa ja tulee myyntiin lokakuussa 500 euron verottomaan hintaan. Lisää tietoa Maemosta sekä N900-esittelyvideo löytyy osoitteesta http://maemo.nokia.com

Tarkemmat tekniset tiedot myös tälle puhelimelle löydät vertailustamme!Kommentit (35)

Orppa
Orppa

1

No ei tuo N900 juuri tuo puhelimiin mitään, tehoa tai Maemota. Se lähinnä pitää artikkelissakin mainituissa Internet Tablet malleissa aina olleet ominaisuudet ja käyttöjärjestelmän, ja tuo siihen puhe-ominaisuuden.

Kyseessähän on Nokian Internet Tablet sarjan uutukainen, ei kyseisen firman puhelinuutuus.

Vastaa
mydawn
mydawn

2

@Orppa
<br/>
<br/>Ai ei vai?
<br/>
<br/>Katsopas tämä esittely:
<br/><a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=RP5R-5NX1BE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RP5R-5NX1BE</a>
<br/>
<br/>Lisätietoja myös:
<br/><a rel="nofollow" href="http://maemo.nokia.com" target="_blank">http://maemo.nokia.com</a>

Vastaa
dRD
dRD

3

@1: Niinno, jos puhelin on fyysisiltä mitoiltaan käytännössä samankokoinen kuin N97, tarjoaa samat puhelinominaisuudet kuin N97 ja eroaa lähinnä käyttiksen, prossun ja näytön tarkkuuden perusteella N97:sta, niin eihän se silloin voi olla puhelin?-) Eli jos N97 on puhelin ja N900 ei, niin sen täytyy olla tuo kolmas numero tuossa N:n perässä mikä muuttaa sen puhelimesta nettitabletiksi ;-)

Vastaa
ppp (vahvistamaton)

8

@7: Niinpä :/ on kyllä muuten ihan hyvältä kuulostava ja näyttävä puhelin

Vastaa
kamrat (vahvistamaton)

9

Kuvissa näyttää hyvältä, mutta laatuvaikutelma ainakin live-videossa näytti todella halvan oloiselta. Ja resistiivinen näyttö... ei ei ei ei ei! Tehoakaan ei tunnu riittävän, tuntuu hidastelevan. Ja tuollainen video vielä laitetaan esille. Surkeeta.

Vastaa
asdfasrtgas (vahvistamaton)

10

ohhoh! Oli kyllä siistein tuotevideo ikinä tuo tuolla maemo.nokia.comissa. Odotan innolla. Hienoa nokia!

Vastaa
ake (vahvistamaton)

12

Kestäisin ehkä resistiivisen näytön juuri ja juuri, mutta täytyykö sen olla vielä TFT! Nokia elää menneessä.

Vastaa
Miguel (vahvistamaton)

13

@12
Vaikea ymmärtää miksi aina mangutaa sen kapasitiivisen näytön perään kun se ei kuitenkaan tuo mitään maata mullistavaa. Nokialla resistiivinen on varmaan käytössä tuon käsialan tunnistuksen tarpeen takia, kun sitä taas tarvitaan kaikilla isoilla markkinoilla(Kiina, Venäjä ja Intia)
Toiseksi oman kokemuksen perusteella TFT on etenkin auringon valossa paljon parempi kun tuo AMOLED.

Vastaa
ihmettelevä (vahvistamaton)

14

Sama akku tuossa on kuin 5800:ssa, ja sen akku kestää ehkä maksimillaan 1,5-2 päivää. Tämä kestää ehkä saman verran kuin iPhone, puoli päivää?

Vastaa
Orppa
Orppa

15

@mydawn

Jos nyt tarkoitat ominaisuuksia, joo onhan niitä. Kyse nyt ei ollut siitä, vaan lähinnä laitteen leimaaminen puhelimeksi. Sivusto itsekin tituleeraa tuon Nokia N900 - a high-performance mobile computer.

Vastaa
neon8
neon8

17

@16 Kyl 5800 akku kestää juuri ja juuri päivän jos käyttää vähänkin enemmän nettiä.. viimeeksi tuli Jyväskylässä ralleissa huomattua kun juuri ja juuri riitti koko päiväksi kun seurasi aikoja netistä..

Mut kyl tämä vaikuttaa lupaavalta laitteelta ja onneksi en ostanut n97 vaan taidan rahani laittaa tähän laitteeseen :)

Vastaa
annod (vahvistamaton)

18

Itse pidän todella huonoa puolena sitä, ettei puhelinta voi käyttää pystyasennossa muuta kuin itse puhuessa. Vaikea hallita ja muutenkin huono ratkaisu. Ensisijaisesti tämän pitäisi kyllä olla puhelin, ei nörttilaite. Vieläpä reilun puoli senttiä paksumpi kuin 5800 ja yli 30 grammaa painavampi kuin N97. Nou guud.

Vastaa
DeeGeeFi
DeeGeeFi

19

Annod: Kukas väittää että sitä ei pystyssä pystyisi käyttämään? Uskoisin että tuossa kuitenkin sama toiminto kuin Nokia symbian luureissakin, eli ruutu osaa vaihtaa tilaa sen mukaan missä asennossa puhelinta pidetään.

Vastaa
Haikkari (vahvistamaton)

21

Jos oikein käsitän niin ensisijaisesti tämä ei ole puhelin, vaan tasku-PC, johon nyt on laitettu myös puheominaisuudet.

Vastaa
annod (vahvistamaton)

24

@22

Tuotahan juuri sanoin, eli vain puhelintoiminnot toimivat pystyssä. Se on minusta vai huono puoli.

Vastaa
Jep_ (vahvistamaton)

25

Ei pystyasento ole muuta kuin pala historiaa, ajalta jolloin näytön alla oli erillinen näppäimistö. Toki se on vieläkin luonnollinen kun puhelinta käytetään puhumiseen, kaikessa muussa vaaka-asento antaa mahdollisuuden käyttää näytön koon tehokkaammin hyväksi.

Vastaa
ViBr
ViBr

26

Nyt rupesi tuntumaan, että loka-/marraskuussa, täytyy lähteä puhelinkauppaan. N900:ssa näyttäisi olevan paljon hyvää, ja hyppäys eteenpäin lienee suurin ainakin Symbianin tulon jälkeen. Negatiivisiakin puolia on toki havaittavissa. Puhelin on aika paksu ja raskas. Lähes pelkästään vaakakäyttö tuo myös ongelmia, koska käyttäminen yhdellä kädellä vaikeutuu huomattavasti. Laatuvaikutelmasta ei videon perusteella uskalla mennä sanomaan mitään lopullista. Sen on kuitenkin syytä olla huippuluokkaa, jos Nokia aikoo N900:lla pelastaa maailman taloustaantumasta... Näppäimistömekanismin toimivuutta ei kokeilematta voi arvioida, mutta N97:n kaltainen ratkaisu olisi mielestäni houkuttelevampi. Suurin kysymysmerkki on kuitenkin Nokian perisynti. Päästääkö se taas huippumallin keskeneräisenä markkinoille? E90:ssa näyttö naarmuuntuu ja mikrofonit särkyy, N97:ssa kameran linssi naarmuuntuu ym. Sellaisia ongelmia ei yksinkertaisesti saa olla. Sellaisten ilmeneminen lienee ainoa syy, mikä estää minua investoimasta N900:een. Onnea Nokialle uudesta perheenjäsenestä!

Vastaa
Fornjotr (vahvistamaton)

27

"Erityistä huomiota julkaisussa saa myös Mozillan kehittämä selainteknologia, joka viittaa erittäin todennäköisesti Fennec-selaimeen"
<br/>
<br/>Mahtaakohan tuohon Fennec:iin saada asennettua samoja lisäosia mitä normaaliin Firefoxiinkin?
<br/>
<br/>Adblock olis aika kova juttu, nimittäin.

Vastaa
asd (vahvistamaton)

31

Se on hienoa kun täällä taas mangutaan jostain proto-puhelimen laatuvaikutelmasta ja hitaudesta videoiden ja kuvien perusteella.. Get real!

Ja sekin vielä, että resistiivisestä näytöstä jaksetaan jauhaa. Mikä sillä nyt ei onnistu mikä taas kapasitiivisella onnistuu? Multitouchkin on vaan softasta kiinni.
http://www.engadget.com/2009/02/19/stant...rface-on-video/

Vastaa
kehveli (vahvistamaton)

33

Hassua, ihan missä vaan puhutaan nokian uutuuksista niin paikalla on myös apple?fanboy kommentoimassa resistiivisen ja kapasitiivisen näytön eroista 8-) Jos en väärin arvaa niin Mass243 joka taannoin sai bannit matkapuhelinfoorumilta =) Mainitaan nyt kuitenkin että resistiivinen on tarkempi, kapasitiivinen puolestaan herkempi, myös virhepainalluksille - oikeastaan ainoa asia mikä iphonessa mättää. Tulevaisuuden teknologia ei noista ole kumpikaan.

Vastaa
Lestola (vahvistamaton)

34

Muuten hyvä puhelin, mut mul on niin rumii kavereita, et ku ne soittaa ja niitten pärstä pamahtaa toho näytölle, ni ei tee enää miel vastata..

Vastaa
harharhar (vahvistamaton)

35

@34
Taidat itsekin olla ruma, kun rumia kavereita kerran on.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja