Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen Kiina-saaga päättyi: China Unicom virallisti markkinoilletulon

3
Markus Lehtiniitty

iPhonen Kiina-saaga päättyi: China Unicom virallisti markkinoilletulon
China Unicom on tulosjulkistuksensa yhteydessä virallisesti kertonut solmineensa Applen kanssa tänään kolmivuotisen sopimuksen iPhonen tarjoamisesta Kiinan markkinoilla. Toistaiseksi sekä China Unicomin että Applen asian tiimoilta tarjoamat tiedot ovat erittäin niukkoja. Se kuitenkin on kerrottu, että iPhone tulee rantautumaan Kiinaan vuoden 2009 neljännellä neljänneksellä. Hinnoittelusta ei vielä ole virallista tietoa.

Kiinasta voidaan odottaa merkittävää lisää iPhone-myyntiin. Apple myi huhti-kesäkuussa yhteensä 5,2 miljoonaa iPhonea, joten Kiinasta aiemmin odotettu ehkä noin viiden miljoonan iPhone-vuosimyynti toisi merkittävän, noin viidenneksen kasvun iPhone-myyntiin.
Toki iPhonen Kiinan menestyksestä voi toistaiseksi esittää vain veikkauksia: niitä voidaan myydä paljon enemmänkin kuin viisi miljoonaa tai sitten myynnissä voidaan epäonnistua, kuten on käynyt muun muassa Venäjällä ja Intiassa.

iPhonesta on Kiinassa tulossa myyntiin kaksi versiota. Kiinassa aluksi myyntiin tulevasta iPhonesta puuttuu WLAN-yhteys ja se perustuu iPhone 3G:hen. Uudempaa iPhone 3GS:ää odotetaan myös Kiinaan lähiaikoina. iPhone 3G tulee Kiinassa myyntiin kahdeksan ja 16 gigatavun tallennusmuistimäärillä varustetut versiot. Muilla markkinoilla se on tarjolla enää vain kahdeksangigaisena. China Unicomin mukaan iPhone "tulee tarjoaamaan käyttäjillä täysin uuden viestintä- ja tietokokemuksen".

China Unicomilla oli 141 miljoonaa asiakasta heinäkuun 2009 lopussa. iPhone tulee Kiinassa myyntiin juuri China Unicomin kautta, koska kyseinen operaattori tulee rakentamaan oman 3G-verkkonsa jo valmiiksi iPhonessa käytössä olevalla WCDMA-tekniikalla. China Unicom on Kiinan toiseksi suurin mobiilioperaattori - ykkönen on China Mobile 498 miljoonalla käyttäjällään.

iPhonesta ja Kiinasta on puhuttu pitkään - tiivisti jo loppuvuodesta 2007 alkaen. Nyt viralliseksi muuttunut sopimus China Unicomin ja Applen välillä lopettaa vihdoin pitkään jatkuneet spekulaatiot. Muun muassa Wall Street Journal listaa artikkelissaan iPhonen Kiina-suhteen edistymistä.

Kommentit (3)

pena (vahvistamaton)

2

Löytyy sieltä Kiinasta kuitenkin aika paljon niitä varakkaita nykyään. Eri asia miten markkinointi onnistuu. On se kumma kun Nokia väittää, että vain resistiivisellä onnistuu kiinalaisten merkkien teko. Miksi iPhonessa toimii sitten kapasitiivisella aivan yhtä hyvin?

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Kuten jossain foorumilla joskus sanottiin että kaikki iphone kloonien tekijät käyttää aitoa iphonea koska heillä on niin paljon rahaa :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja