Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia myönsi N97-lippulaivamallinsa kameran linssinsuojuksen viallisuuden

13
Markus Lehtiniitty

Nokia myönsi N97-lippulaivamallinsa kameran linssinsuojuksen viallisuuden
Nokia on myötänyt rakenteellisen vian N97-lippulaivamallinsa kameran linssinsuojuksessa. Viallisuuden myötä kameran linssi voi naarmuuntua. Olemme kertoneet asiasta aiemmin jo elokuun alussa.

Nokian kommenteista kertoi ensimmäisenä Iltalehti, jolle Nokian viestintä oli vastannut, myöntänyt ongelman ja antanut käyttäjille toimintaohjeita.
"Tietoomme on tullut joitakin tapauksia, joissa kameran linssi naarmuuntunut esimerkiksi hiekanmurujen takia. Olemme pahoillamme siitä, että näin on sattunut. Näissä tapauksissa käyttäjä voi ottaa yhteyttä Nokian asiakaspalveluun", kerrottiin Nokian viestinnästä Iltalehdelle.

Nokian viestinnän mukaan ongelmat aiheutuvat siitä, että joissain tapauksissa kameran linssi on asennettu liian lähelle linssinsuojusta, jolloin niiden väliin jää liian vähän tilaa ja esimerkiksi hiekka voi aiheuttaa naarmuja linssiin. Nokian mukaan kyse ei ole laajasta ongelmasta, mutta tarkempaa tietoa ongelmien laajuudesta ei kuitenkaan ole.

Käyttäjiä neuvotaan pyyhkimään linssiä ongelmien ilmetessä pehmeällä kankaalla. "Jos se ei auta tai jos ongelma toistuu, puhelimen voi viedä huoltoon. Siellä linssi vaihdetaan ja varmistetaan, että tilaa linssin ja suojalasin välissä on riittävästi."

Linssinsuojusongelman lisäksi N97:ää ovat vaivanneet myös GPS-paikannusongelmat. Puhelimen on kerrottu kadottavan GPS-signaalin helposti ja paikannuksen olevan myös yleisesti epätarkka.

Nokia onkin vetänyt Ovi Maps 3 -sovelluksen S60 5th Edition -kosketuspuhelimille tarkoitetun version väliaikaisesti pois saatavilta, koska siihen tehdään säätöjä. Nokian mukaan se ei olisi näin tehnyt, jollei sovelluksen kanssa olisi ilmennyt ongelmia.

N97:llä on hintaa parhaillaan edullisimmillaan hieman vaille 600 euroa. Kyseessä on myös vielä toistaiseksi Nokian lippulaivamalli. Markkinoille N97 tuli Suomessa heinäkuun alkupuolella.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Nokia SUCKS!! (vahvistamaton)

1

Aika SUURI tappio rahallisesti tulossa Nokialle:
"Jos se ei auta tai jos ongelma toistuu, puhelimen voi viedä huoltoon.Siellä linssi vaihdetaan ja varmistetaan, että tilaa linssin ja suojalasin välissä on riittävästi."
Linssinsuojusongelman lisäksi N97:ää ovat vaivanneet myös GPS-paikannusongelmat.
Puhelimen on kerrottu kadottavan GPS-signaalin helposti ja paikannuksen olevan myös yleisesti epätarkka.

Vastaa
jake (vahvistamaton)

2

...hmmm... tota miks linssi pitää vaihtaa, jos edessä oleva suojalasi naarmuuntuu? Luulis sen suojalasin vaihtamisen riittävän... Sitähän se liu'utettava luukku naarmuttaa. Kameran linssi on 'siellä syvemmällä' liukuluukun ulottomattomissa.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

3

Taas aika pahoja virheitä nokialta. Mutta onneksi nokia on kuitenkin aina valmis tekemään jotain asia eteen eikä vain korjaa asiaa tuleviin puhelimiin.

Vastaa
ake (vahvistamaton)

5

eräällä toisella yrityksellä ei olisi vastaavia vikoja syntynyt...

Vastaa
ake (vahvistamaton)

8

Tietääkseni käyttäjät ovat syypäitä iPhonen räjähdysongelmiin. ;)

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

11

N97. Ekaks softa joka pitää päivittää päivittäin (melkein) ja sit linssin suoja joka naarmuuntuu. Hienoa! Mä sain oman 97 takaisin huollosta, softapäivitettynä (ja resetoituna omista asetuksistani) mutta vaikka se olikin korjattavana 20 päivää huomaan ettei kukaan viittiny kattoa että ahaa, linssikin on naarmuttunu ja että vaihdetaanpas se... Onneksi en vielä jaksanu -taas- siirtää vanhasta ja luotettavasta N95 8GBstäni tietoja uuteen epäluotettavaan N97 joten veinpä sen uudestaan huoltoon linssin vaihtoon. Ne tietysti páivittää sen sen päivän päivityksellä -_-' ja menettäisin kuitenkin kaiken. Voiko táällä kiroilla? :O LOL

Vastaa
ake (vahvistamaton)

12

Ehheh, nyt Nokioissa ne akutkin on päässyt räjähtelemään.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

13

Räjähtänyt akkutyyppi oli sellanen jonka nokia oli ilmoittanut vialliseksi aikoja sittten. Sen sai myös vaihtaa uuteen ilmaiseksi.
Mitäs ei ollut vaihtanut?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja