Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin sovelluskauppa kohta auki ensimmäisillä markkinoilla

1
Markus Lehtiniitty

Samsungin sovelluskauppa kohta auki ensimmäisillä markkinoilla
Samsung on tiedottanut avaavansa Samsung Application Store -nimeä kantavan, puhelimilla käytettävän sovelluskauppansa ensimmäisillä Euroopan markkinoilla 14. syyskuuta.

Kauppa aukeaa syyskuun pulivälin tienoilla Isossa-Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa. Yli 30 maan tiedetään jo seuraavan ja näiden joukossa ovat ainakin Saksa ja Espanja. Aikataulusta Pohjoismaiden, mukaan lukien Suomi, osalta ei kuitenkaan toistaiseksi ole minkäänlaista tarkempaa tietoa.
Aluksi kauppa tulee saataville i900 Omnialle i8910 Omnia HD:lle. Näistä Omniassa käytetään Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmää, kun taas Omnia HD:ssä käytössä on Symbian S60. Myöhemmin tuen kerrotaan laajenevan käsittämään myös muun muassa mallit i8000 Omnia II ja B7300 OmniaLITE.

Tarjolle tulee sekä ilmaisia että maksullisia sovelluksia. Samsungin mukaan kauppa näyttää automaattisesti käyttäjän puhelimeen sopivaa sisältöä ja toimii sekä puhelin- että WLAN-verkon yli. Lisäksi se tukee niin luottokortti- kuin myös mobiilimaksamista. Mobiilimaksaminen on mahdollista myös rekisteröitymättömille asiakkaille. Markkina-, kieli- ja laitetuen ohella myös kaupan ominaisuudet laajenevat jatkossa.

Verkossa kauppa tulee löytymään osoitteesta samsungapps.com. Omnia-käyttäjien tulee ladata kauppasovellus kyseiseltä sivustolta, kun taas Omnia HD -käyttäjät saavat sovelluksen asennettua latausvalikon kautta.

Samsungin mukaan kaupan avautuessa sisältöä tulee olemaan tarjolla 300 natiivin sovelluksen verran. Määrän odotetaan kasvavan kahteen tuhanteen vuoden 2009 loppuun mennessä. Muun muassa Gameloft, Electronic Arts, Handmark, TAITO, Paragon SW, Capcom, Com2us, Prompt, Pearson Longman, Bokan Tech ja Diotek löytyvät sovelluskehittäjien joukosta.

Apple aloitti laitteesta löytyvien sovelluskauppojen buumin iPhonen App Storellaan. Tämän jälkeen käytännössä kaikki ovat seuranneet esimerkkiä: Nokialla on Ovi Storensa, Android-alustalla Android Market, Samsungilla nyt Application Store, LG:llä myös Application Store, Sony Ericssonilla Playnow arena, Microsoftilta on tulossa Windows Marketplace for Mobile ja RIM:illä on App Worldinsä.

Olemme kertoneet alustavia tietoja Samsungin sovelluskaupasta aiemminkin. Samsung on myös aiemmin kertonut avaavansa useiden eri käyttöjärjestelmien yhteydessä käyttämänsä TouchWiz-käyttöliittymänsä widget-kehittäjille.

Jutun kuvassa on Samsung i8000 Omnia II.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

safy
safy

1

Miksei voida tehdä yhtä sovelluskauppaa minne pääsee useimmilla merkeillä ja alustoilla? Rupeaa jo nyt vituttamaan kun toisen puljun sovelluskaupassa on tuo sovellus ja tuolla toinen, vaikka en ole ikinä käyttänytkään mitään storea.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja