Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft kertoi: ensimmäiset Windows Mobile 6.5 -puhelimet saataville 6. lokakuuta

2
Markus Lehtiniitty

Microsoft kertoi: ensimmäiset Windows Mobile 6.5 -puhelimet saataville 6. lokakuuta
Microsoft on tänään lehdistötiedotteella (suomi, globaali) kertonut ensimmäisten uudella Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä varustettujen älypuhelinten saapuvan laajasti markkinoille ja kauppojen hyllyille 6. lokakuuta 2009. Jatkossa Windows Mobilella varustetut puhelimet tullaan yhteisesti tuntemaan Windows phone -nimikkeen alla.

"Windows phone -puhelimen käyttäjä ei tarvitse kuin yhden matkapuhelimen, jonka avulla hän voi olla yhteydessä ihmisiin ja informaatioon, jotka ovat hänelle kaikkein tärkeimpiä kussakin tilanteessa yhdistäen tietokoneen, matkapuhelimen ja verkkoselaimen", Microsoftin Suomen mobiilista vastaava liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen kertoo tiedotteessa.
Microsoftin tiedote listaa Windows Mobile -yhteistyökumppaneita. Euroopassa Windows Mobile 6.5:lla varustettuja puhelimia odotetaan markkinoille Acerilta, HTC:ltä, LG:ltä, Samsungilta, Sony Ericssonilta sekä Toshibalta. Lisäksi mukana kuvioissa ovat operaattorit Orange, Deutsche Telekom (T-Mobile) sekä Vodafone.

"Koska uusi Windows Mobile 6.5 tarjoaa merkittäviä hyötyjä Samsungin asiakkaille Suomessa, tuomme markkinoille luonnollisesti täysin suomenkielisiä Windows phone -matkapuhelimia sekä kosketusnäytöllä että skandinaavisella täysnäppäimistöllä varustettuna", Samsungin matkapuhelinten Suomen myyntipäällikkö Mika Engblom toteaa.

Tarkkaa tietoa siitä, mitä puhelimia lokakuussa saataville on tulossa, ei toistaiseksi ole. Lisätietoja odotetaan lähiviikkoina suoraan valmistajilta julkistusten myötä. Windows Mobile 6.5:llä varustettuihin puhelimiin tulevat kuitenkin kuulumaan esimerkiksi Samsung i8000 Omnia II sekä Sony Ericsson XPERIA X2, jonka julkistuksen pitäisi aiempien tietojen mukaan tapahtua kuluvalla viikolla.

Windows Mobile 6.5:n tärkeimpiin uudistuksiin nykyiseen Windows Mobile 6.1:een verrattuna kuuluvat uudistunut, paremmin sormikosketuskäyttöön soveltuva käyttöliittymä, parannettu Internet Explorer Mobile -verkkoselain (mukana myös Flash Lite -tuki), Windows Marketplace for Mobile -ohjelmistokauppa sekä ilmainen, puhelimen sisältämät tiedot verkkoon varmistava, Microsoft My Phone -palvelu.

Kommentit (2)

aqu
aqu

2

Voisiko joku selvittää että koska niitä puhelimia saa? Microsoftin "maailmanlaajuisesti saatavilla" ei taida koskea Suomea kun ensimmäiseksi win6.5 puhelimeksi mainostettu samsung omniaII tulee vasta torstaina, perjantaina tai ensi viikolla markkinoille nettikauppojen "ilmestyy" mukaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja