Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia World 09 käyntiin huomenna - tässä ennakko-odotukset

6
Markus Lehtiniitty

Nokia World 09 käyntiin huomenna - tässä ennakko-odotukset
Huomenna käynnistyvä Nokia World -tapahtuma järjestetään tänä vuonna Stuttgartissa, Saksassa. Tapahtuma on kaksipäiväinen: huomenna keskityttäneen enemmän laitteisiin ja torstaina puolestaan palveluihin. Palvelujulkistuksia kyllä saatetaan nähdä jo huomennakin. Nokia World on perinteisesti ollut Nokian vuoden ehdottomasti tärkein yksittäinen tapahtuma.

Nokia World 09:n potkaisee käyntiin Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo huomenna kello 10:00 Suomen aikaa "Welcome to Nokia World 09" -otsikon alla. Kallasvuon osuuden pitäisi kestää 20 minuuttia, jonka jälkeen lavan ottaa haltuunsa Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki ja "The Future of Consumer Driven Mobile Solutions" -esitys. Vanjoen osuuden pitäisi kestää 10:50 asti, johon mennessä myös kaikkien huomisten julkistusten pitäisi tapahtua.
Nokia on poikkeuksellisesti ennakkojulkistanut viime viikolla useita Nokia Worldin suuria uutisia. Viime viikon maanantaina julki tuotiin Booklet 3G -minikannettava, tiistaina edullinen 5230-kosketuspuhelin, keskiviikkona Nokia Money -palvelu ja torstaina Maemo-laite N900.

Sen sijaan, että Nokia olisi julkistanut kaikki edellä mainitut tuotteet kerralla Nokia Worldissä, Nokia on onnistunut kätevästi vangitsemaan mobiilimaailman huomioon laajalti itseensä parin viikon ajaksi. Osasyynä ennakkojulkistuksiin on saattanut olla myös lisävuotojen pelko - Nokia halusi kertoa asiat ensimmäisenä itse. Yksi vaihtoehto toki on myös se, että julkistettavaa yksinkertaisesti oli liikaa ja "julkistusjonoa" piti purkaa hieman jo ennen tapahtumaa.

Nokia Worldissä on odotettavissa mielenkiintoisia lisätietoja edellä mainituista tuotteista: muun muassa Booklet 3G:n saatavuus ja hinnoittelu pitäisi paljastua ja mahdollisesti tietoa on luvassa lisää myös N900:n markkinoilletulon aikataulusta, muun muassa Suomessa. Lisäksi kaikista edellä mainituista on odotettavissa paljon lisää tietoa, kokemuksia ja live-kuvia.

"Vanhojen", jo julkistettujen laitteiden ja palveluiden ohella kahdelta Nokia World -päivältä on vielä varaa odottaa paljon uuttakin. Erittäin varmana voidaan pitää N97 minin julkistusta. Kyseessähän on N97:n mallin pikkuvelimalli melko pienin eroin ja vähän halvemmalla hintalapulla varustettuna.

Sen sijaan arviot muista Nokia Worldin uusista laite- ja palvelujulkistuksista ovat lähinnä veikkauksien tasolla vasta. Itse henkilökohtaisesti kuitenkin uskon, että Nokia tulee julkistamaan huomenna uuden Cseries- ja Xseries-sarjat sisältävän puhelinten nimeämisjärjestelmänsä sekä ensimmäiset uusiin sarjoihin kuuluvat laitteet. Näiden joukkoon saattaa kuulua myös huhuttu 5800 XpressMusicin seuraajamalli.

Odotuksia uusista laitteista sekoittavat myös Alvin-kehitysnimellinen puhelinmalli, josta kerroimme aiemmin tänään, sekä Eldar Murtazinin Twitter-palvelun kautta lähettämä viesti, jonka mukaan Nokialta on tulossa huomenna "viileä julkistus", joka "hämmästyttää". Unohtaa ei sovi myöskään tätä.

Palvelupuolelta Nokia Worldin ennakko-odotuksissa ovat Nokian pitkään huhuttu videokauppa sekä uudistukset musiikkikauppaan. Nokialta odotetaan ilmoitusta DRM-kopiosuojauksista luopumisesta. Samassa yhteydessä musiikki- ja uusi videokauppa saatetaan kytkeä aiempaa tiiviimmin myös osaksi Ovi-palvelua. Torstain Nokian Services-yksikön johtajan Niklas Savanderin esityksen otsikko "Delivering on People & Places" antaisi odottaa uusia julkistuksia myös verkosto-, paikannus- ja karttapalveluiden saralla.

Huomenna ja torstaina sitten nähdään, miten yllä olevat ennustukset osuvat. Puhelinvertailu.com tulee uutisoimaan Nokia World -julkistukset kattavasti sekä mahdollisimman nopeasti. Huomenna aamupäivällä, kello kymmenestä eteenpäin, alkaa juttuja tippumaan. Nokian tapahtumasivuilla tulee myös olemaan live-verkkolähetykset tapahtuman esityksistä.

Alta löytyy YouTubesta liitettynä kaksi Nokia World -ennakkovideota:Kommentit (6)

LaruX (vahvistamaton)

1

Julkaisevat nyt sitten vaikkapa tekoälyllä varustetun ufon, se ei enää allekirjoittanutta hetkauta. Nimittäin tilasin hetki sitten N900 puhelimen Nokian verkkokaupasta! Kotimainen ennakkomyynti on alkanut tänään iltapäivällä.

Nyt sitten odotellaan, odotellaan..

Vastaa
ake (vahvistamaton)

2

Miten laitteet oikein esitellään tuossa ajassa? Puolen tunnin pohjustus puheen alkuun ja sitten ehkä pari minuuttia per laite käydään läpi?

Vastaa
keke (vahvistamaton)

3

@2: Jos Nokia tekee sekunnissa 13 puhelinta, ei muutaman mallin esittely puolessa tunnissa pitäisi olla mikään ongelma;)

Vastaa
ake (vahvistamaton)

4

@3

Mitä tekemistä tuolla asialla on yhtään tämän kanssa?

Vastaa
amtiainen
amtiainen

5

Nyt voisi tokaista "Mutta missä on Nokia 5530"?

N900 nopean julkaisun nyt ymmärtää kun Nokialla oli varmaan kiire julkaista ensimmäinen iPhonen varteenotettava kilpailija. Nyt vain puhutaan jostain miniläppäristä (joka tuskin tulee kovan hintansa takia edes myymään hyvin) ja jostain surkeasta Nokia 5800 mallin halppisversiosta (Nokia 5230).

Mutta missä on keskiluokan tyylikäs, pieni ja kevyt Nokia 5530 puhelin? Edes 5800 sarjan jatkajakaan ei varmasti kiinnosta yhtä monia kuin Nokia 5530. Nokialla puuttuu pieni kosketusnäyttöpuhelin jota 5530 malli edustaa.

Toivon mukaan tulee Nokia 5530 tulee myyntiin piakkoin, vaikkei sen myyntiin tuloa ole paljoa hehkutettu.

Vastaa
ca9
ca9

6

uskon ett n900 tulee olee menestys nokialle. n900 tehot on kohallaan ja jopa tehokkaampi ku iphone 3gs. uuden ARM Cortex-A8 prossun ansiosta. ja linux käyttöjärjestelmät on aina toiminu hyvin ja nopeasti PC ssä. Paljon parempi ku windows ainaki. ite oon omistanu ipod touch heti tultuaan markkinoille josta oon ollu kyl tosi ylpee mut isoin miinus ipod/iphone on se et voit käyttää vaan ja ainoastaan yhtä sovellusta kerrallaan. ja nyt edellisen puol vuotta oon halunnu ostaa iphone 3gs mut onneks tää nokia tuli. 3.9.09 Nokia Flagship Store aleksanterin katuun kattoo n900.

tilasin verkkokaupasta n900 heti tultuaan ennakkoon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja