Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti N97 minin - pienempi ja edullisempi painos N97:stä

16
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti N97 minin - pienempi ja edullisempi painos N97:stä
Nokia julkisti tänään odotetusti Nokia World 09 -tapahtumassa N97 minin. Kyseessä on hieman pienempi ja edullisempi versio N97-lippulaivamallista. Perusrakenteeltaan N97 mini vastaa N97:ää, sisältäen muun muassa samanlaisen liukusysteemin.

N97 minin tärkeimmät erot isoveljeensä nähden ovat pienempi fyysinen koko, pienempi kosketusnäyttö (3,2" vs. 3,5"), kameran linssinsuojuksen puuttuminen, suuntaohjaimen korvautuminen erillisillä suuntanäppäimillä sekä pienempi tallennusmuistikapasiteetti. N97 minissä tallennusmuistia tulee olemaan 8 gigatavua, kun N97:stä sitä löytyy 32 gigatavua.
N97 mini tulee olemaan ensimmäinen laite, jonka mukana toimitetaan uusi Lifecasting with Ovi -sovellus, joka mahdollistaa Facebookin käytöön suoraan kotinäytöltä. N97 minin ensimmäinen ohjelmistoversio tukee heti kineettistä selausta sekä muita tuoreita parannuksia ja uusia kotinäytön widgettejä. Vastaava ohjelmistopäivitys on tulossa N97:lle lokakuussa.

Isoveljensä tapaan N97 minikin perustuu Symbian-käyttöjärjestelmän ja S60 5th Editionin yhdistelmään ja sisältää muun muassa QWERTY-täysnäppäimistön, viiden megapikselin automaattitarkenteisen kameran kaksois-LED-kuvausvalolla ja Carl Zeissin linssillä, GPS-paikannuksen, musiikkisoittimen, FM-radion, 3,5 mm:n standardin kuulokelitännän, TV-ulostulotuen, internetselaimen, microSD-muistikorttipaikan sekä 3G-, HSDPA-, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet. Pienemmästä koostaan huolimatta N97 mininkin näytön tarkkuus on 360x640 pikseliä ja toteutustekniikka TFT. N97 minin tekniset tiedot löytyvät myös Puhelinvertailu-osiostamme!

N97 minin mitat ovat 113 x 52,5 x 14,2 millimetriä, kameran kohdalla paksuutta on kuitenkin 16,4 millimetriä. Painoa N97 minillä on 138 grammaa.

Musiikintoistoaikaa N97 minille luvataan 28 tuntia offline-tilassa. N97 minin akku on kapasiteetiltaan 1200 milliampeerituntia - N97:stä löytyy 1500 milliampeeritunnin akku.

Markkinoille N97 mini on tulossa lokakuussa 2009 ja verottomaksi hinta-arvioksi Nokia kertoi 450 euroa.

Nokia N97 mini on vuotanut erittäin pahasti julkisuuteen jo ennen sen tämänpäiväistä julkistusta. Mobile-review-sivusto on muun muassa julkaissut siitä jo laajan ensikatsausartikkelin ja myös yksi lehdistökuva löysi tiensä julkisuuteen jo viime viikolla.Kommentit (16)

ake (vahvistamaton)

1

Nopeesti sä kirjotat, tais valmiina olla jo artikkeli. :) Mielenkiintoista nähdä mitä 2.0-ohjelmistopäivitys tuo N97:lle.

Vastaa
Miguel (vahvistamaton)

3

Jos hinta on 450e ilman veroja, niin tuntuisi että ero tuohon N900 malliin jää aika pieneksi. Siihen väliin pitäisi kuitenkin kait vielä mahtua normi N97. Voisin kuvitellla että jos myynti hinnat on noin lähellä toisiaan niin suuri osa ostajista kallistuisi N900 kannalle, joka tosin on hiukan isompi mutta muuten kuullostaa paljon paremmalta.

Vastaa
mikkis1
mikkis1

5

Vaikka nyt varmaan moni miettii miksi moinen julkistus, niin kyllähän varmaan moni E-sarjan käyttäjä ostaa tuon mieluummin kuin isomman.

Vastaa
Miguel (vahvistamaton)

6

@4.

Jotenkin on vaikea uskoa että kukaan ostaisi N97:n, jos se olisi hinnaltaa kalliimpi kuin N900(joka siis pitäisi olla uusi lippulaiva malli). En tietysti ole N97:a omistanut, mutta odotuksethan on että tuo uusi N900 olisi selkeästi N97:n yläpuolella.

Oma "fiilis" olisi että tuo normaali N97 voisi jäädä pois valikoimasta melko nopeasti, mutta tuo on vaan veikkaus. Varmasti tilanne selviää melko nopeasti kun nuo mallit on myynnissä mikä niistä myy ja mikä ei.

Vastaa
Axefield
Axefield

9

@6.

Onhan tuo hyvä pointti, mutta haluaako Nokia julistaa hinnoittelulla massatuote Symbianin huonommaksi kuin marginaalituote Maemon? Aikalailla samat speksit N97 ja N900 on käyttistä lukuunottamatta. Ja tuon Maemon ylivertaisuuden/huonouden tiedämme vasta muutaman kuukauden myynnissä olon jälkeen.
Väittäisin, että N97 paranee vielä huomattavasti uusilla firmware päivityksillä.

Vastaa
Maemo (vahvistamaton)

10

@6

Jotenkin on vaikea uskoa että kukaan ostaisi N97:n, jos se olisi hinnaltaa kalliimpi kuin N900(joka siis pitäisi olla uusi lippulaiva malli). En tietysti ole N97:a omistanut, mutta odotuksethan on että tuo uusi N900 olisi selkeästi N97:n yläpuolella.

N900:en voi jo ennakkotilata nokian sivuilta hintaan 599e
..eli luultavasti kauppoihin tullessa ~550e hintaan ja tämä mies lähtee ostoksille!

Vastaa
Maemo (vahvistamaton)

11

@6

Jotenkin on vaikea uskoa että kukaan ostaisi N97:n, jos se olisi hinnaltaa kalliimpi kuin N900(joka siis pitäisi olla uusi lippulaiva malli). En tietysti ole N97:a omistanut, mutta odotuksethan on että tuo uusi N900 olisi selkeästi N97:n yläpuolella.

N900:en voi jo ennakkotilata nokian sivuilta hintaan 599e
..eli luultavasti kauppoihin tullessa ~550e hintaan ja tämä mies lähtee ostoksille!

Vastaa
Axefield
Axefield

13

@12

Raudassa on isoja eroja, mutta tarkoitan lähinnä speksejä, jotka valmistaja ilmoittaa mainoksissaan, speksejä jotka merkitsevät valtaosalle ostajakunnasta. Tavallista tallaajaa ei juurikaan kiinnosta esim. kännykän prosessorin kellotaajuus?.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

14

Vaikka mun N97 on ollut enemmän huollossa kuin käytössä ja siksi olen juuri nyt vähän herkistynyt Nokian hienoihin (?) uutuuksiin... Oli kivä nähdä kun samana julkistuspáivänä (02.09) sain My Nokialta mainosviestit tuttavallisen henkilökohtaistetusti että "Hei Antti. Ole ensimmäinen saamassa N900", ja heti perään tuli toinen samaan sávyyn että ole ensimmäinen onnellinen N97 minin omistaja... Vanhana oppii ja takuulla en ole ensimmäisten joukossa ryntäämässä ostamaan mitään Nokian uutuutta lukematta ensin esim. Puhelinvertailu.commia ja sen kommentteja!

Vastaa
einosiev
einosiev

15

Ostin N97 puhelimen elokuun 10 päivä.Vein sen huooltoon kaksi päivää myöhemmin.Kaijutintoiminnan mikrohvoni ei toiminut, se pätki kovasti
vasttaanottajalle.Laite lähetettiin huoltoon,se oli matkalla n.kuukauden
ei tullut kuntoon.Soitin nokian huoltoon, asialle ei kuulema voi tehdä mitään.Ei ole ominaisuus niin väitetään.

Vastaa
einosiev
einosiev

16

Ostin N97 puhelimen elokuun 10 päivä.Vein sen huooltoon kaksi päivää myöhemmin.Kaijutintoiminnan mikrohvoni ei toiminut, se pätki kovasti
vasttaanottajalle.Laite lähetettiin huoltoon,se oli matkalla n.kuukauden
ei tullut kuntoon.Soitin nokian huoltoon, asialle ei kuulema voi tehdä mitään.Ei ole ominaisuus niin väitetään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja