Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti X3- ja X6-musiikkipuhelimet

25
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti X3- ja X6-musiikkipuhelimet
Nokia julkisti tänään Nokia World 09 -tapahtumassa X3- ja X6-nimiset musiikkipuhelimet. Näin Nokia siis toi uuden Xseriesin julkiseksi.

X6:n (vasemmalla kuvassa) musiikintoistoajaksi kerrotaan 35 tuntia, sisäistä tallennusmuistia on 32 gigatavua muistia ja kosketusnäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa (vastaava kuin 5800 XpressMusicissa). Lisäksi laitteesta löytyy viiden megapikselin kamera Carl Zeissin linssillä ja kaksois-LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus ja TV-ulostulo. Mukana toimitetaan myös Spore, DJ Mix Tour ja Asphalt4. Paksuutta X6:lla on alle 14 millimetriä.
X6 on luonnollisesti Symbian-käyttöjärjestelmään ja S60 5th Editioniin perustuva älypuhelin. Uutuus voidaan myös nähdä myös 5800 XpressMusicin eräänlaisena seuraajana, muttei korvaajana. X6 tukee neljää GSM-taajuutta ja kolmea 3G-taajuutta (WCDMA 900/1900/2100 MHz). X6:n tekniset tiedot löytyvät myös Puhelinvertailu-osiostamme!

Suuri juttu X6:ssa on myös sen kanssa toimitettava Comes with Music -palvelu. Lisäksi kotinäytölle voi tuoda 20 ystävän pikavalintakuvakkeet sekä sosiaalisen verkostopalvelu Facebookin.

"Nokia X6 -musiikkilaite ja Comes With Music -palvelu tarjoavat yhdessä pääsyn valtavaan musiikkivalikoimaan, josta käyttäjä varmasti löytää mieleistään musiikkia - nopeasti, helposti ja maksutta. Uutuuslaitteen kosketusnäyttö tuo musiikkikokemukseen uuden ulottuvuuden", sanoo johtaja Jo Harlow Nokian Devices-yksiköstä Nokian lehdistötiedotteessa.

X6 on mitä luultavimmin eilen julkisuuteen vuotanut Alvin-kehitysnimellä tähän asti tunnettu malli. Eldar Murtazin on jo henkilökohtaisessa blogissaan julkaissut X6:sta useita live-kuvia.

X3 puolestaan perustuu Nokian omalle Series 40 -peruspuhelialustalle ja on ensimmäinen Ovi Storen sisältävä puhelin kyseisellä alustalla. Lisäksi ominaisuuksiin kuuluu 3,2 megapikselin kamera, 2,2 tuuman näyttö, stereokaiuttimet, Bluetooth-yhteys stereotuella ja FM-radio. Kyseessä on liukukansirakenteinen puhelin. X3:n tekniset tiedot löytyvät myös Puhelinvertailu-osiostamme!

X6:n veroton hinta-arvio on 450 euroa ja X3:n 115 euroa. Molemmat saapuvat markkinoille vuoden 2009 neljännellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa. X6:n hintaan sisältyy Comes with Music -palvelu.

X3 ja X6 jakavat saman tyylin ja tulevat molemmat saataville sekä punaisena että sinisenä väriversiona.


Nokia X3


Nokia X3 takaa


Nokia X6


Nokia X6 takaa ja sivulta

Kommentit (25)

Abexi
Abexi

3

Mielestäni varsin tyylikkäiltä näyttävät, eivät ole perinteisen nokian näköisiä. Oikea suunta ainakin osittain.

Vastaa
mikkis1
mikkis1

5

Hyvältä näyttävät ja myyvät kuin häkä.
Uuden sarjan mallien nimeämisjärjestelmäkin tuntuu raikkaalta.

Tuo X6 vaan tuntuu olevan ominaisuuksiltaan identtinen N97:n kanssa näppäimistöä lukuunottamatta, mutta liikkumatilaahan ei todellisuudessa ole kovin paljon ominaisuuksien suhteen, jos sen pitää olla parempi kuin 5800.

X3 taas on nuita joka kuukausi eri näköisinä ulos suollettavia halpismusiikkimalleja, mutta sehän myy myöskin.

Vastaa
kerbo
kerbo

8

Nyt on Nokialla puhelimien nimet kohdillaan. Lyhyt ja ytimekäs, paljon parempi kuin esim. 5800 expressmusic.

X6 näyttää todellä hyvältä, aika kallis tosin...

Vastaa
Superi79
Superi79

9

Edestä ihan fiksun näköisiä. Taustapuolelta vähän vaisuja ja muovisen oloisia, mutta on molemmat silti tyylikkäämpiä kuin 5800XM. Mutta mutta... onpa ne paksuja möhköjä! Kai sitä vähän sleekimpi ulkonäkökin olisi onnistunut. Promokuvat otettu taiten sellaisista kulmista, ettei paksuus käy ilmi. Sit en ymmärrä noita Nokian blogivideoita vai mitä lie. Miksi nuorisollekin kohdennettuja puhelimia esittelee aina joku 40-kymppinen tantta tai setä. Vaikka tilanne olisi ihan lavastettu, miksei puhelinta voi esitellä vähän menevämmin jonkun nuoren kädessä tyyliin "kuunnellaan musaa, surffataan, päivitetään FB:tä ja sovitaan siinä sivussa treffit illaksi".

Vastaa
kanada
kanada

12

Todella kauniin näkösiä vehkeitä,jos en olisi juuri ostanut 5630xp niin tuo x6 olisi varmasti ollut seuraava puhelimeni.

Vastaa
seppo (vahvistamaton)

14

X6:ssa on Nokian ensimmäinen kapasitiivinen näyttö. Mutta prosessoriteho ja muisti on taas sen verran pieni, että ei tule riittämään. Todella hienon näköinen tuo puhelin on.

Vastaa
msly
msly

15

http://www.symbian-freak.com/news/009/09/nokia_x6_video_intro.htm

Nokia X6:ssa ei ole kapasitiivista kosketusnäyttöä, vaikka toisin väitetäänkin (muun muassa siis yllä olevassa linkki).

Olemme varmistaneet asian Nokialta, alla suoraan saamamme vastaus:

"Nokia X6 uses resistive touch screen technology.
Our consumer research showed that many consumers preferred a device they can type on while walking around and in various mobile usage situations. Resistive screens don't require as great precision in interaction and are highly suitable for such scenarios.
Text input is key for a social internet experience. The resistive screen enables the optional use of a stylus for handwriting recognition, which is considered as a plus in several Asian markets and gives additional options to 3rd party developers Consumers can choose between stylus for Asian languages or QWERTY keyboard."

Vastaa
msly
msly

17

Korjaan lausuntoani. Nokia X6:ssa on kapasitiivinen kosketusnäyttö.

Nokia palasi asiaan:

"Pahoittelen, annoin sinulle kiireen keskellä aivan väärää tietoa. Nokia X6-musiikkilaitteessa todellakin on kapasitiivinen näyttö."

Vastaa
r7g6 (vahvistamaton)

18

"The resistive screen gives additional options to 3rd party developers"

Jos näin on, niin miksi Ovi Storen valikoima on niin surkea verrattuna Applen App Storeen?

Vastaa
grinx
grinx

19

Kukaan kuullut kentso koodinimellisestä puhelimesta? Mahdollinen kosketusnäyttö känny pitäisi kai olla.

Vastaa
NokiaX-Series (vahvistamaton)

21

Joo, kyllä mäkin aattelin ton X6 puhelimen käydä ostamas kun tulee myyntiin. =)

Vastaa
nikkelinakkelikakkal (vahvistamaton)

25

semmosta kiina paskaaa kute samsung en osta kun niillä ei tee yksin kertaisesti mitään nokia on juuri se merkki joka kannattaa ostaa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja