Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson julkisti XPERIA X2:n

10
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson julkisti XPERIA X2:n
Sony Ericsson on julkistanut pitkään odotetun ja huhuissa pyörineen XPERIA X2 -älypuhelimen. Kyseessä on seuraaja yhtiön aiemmalle XPERIA X1 -puhelimelle. Edeltäjänsä linjoilla perusrakenteensa osalta pysyttelevän XPERIA X2:n käyttöjärjestelmä on Microsoftin Windows Mobilen tuore 6.5-versio.

Aiemman XPERIA X1:n tavoin Sony Ericsson on kustomoinut Windows Mobile -käyttöliittymää omalla paneelikäyttöliittymällään - valmiina mukana toimitetaan 14 erilaista paneelia ja toistaiseksi niitä on ladattavissa 16 kappaletta lisää. Tarjolla ovat esimerkiksi Skype-, Google- ja Windows Live -paneelit.
Uutta käyttöliittymässä on SlideView, jonka pitäisi tarjota nopea pääsy käytettyimpiin toimintoihin. Lisäksi täysin uutena ominaisuutena tietyt toiminnot ja -sovellukset voi määritellä ilmestymään näytölle päällimmäiseksi tiettyihin vuorokaudenaikoihin. Näin esimerkiksi uusimmat uutisotsikot voi asettaa näkyville puhelimen näytölle aina aamuisin.

"Meidän on voitava luottaa matkapuhelimeemme asioiden hoidossa, kun olemme työmatkalla ja pois toimistolta. XPERIA X2:ssa on ensimmäisenä maailmassa Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmä, jonka ansiosta työskentely on liikkeelläkin ollessa nopeaa ja tehokasta. XPERIA X2:ssa on uudenlaiset interaktiiviset käyttöpaneelit sekä SlideView-toiminto, joka avaa käytetyimmät toiminnot nopeasti. Näin saapuneet puhelut, viestit ja postit voi tarkistaa yhdellä silmäyksellä", kertoo Sony Ericssonin Suomen ja Viron myynnistä vastaava Jon Grundström Sony Ericssonin tiedotteessa.

XPERIA X2:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,2 tuuman kosketusnäyttö (tarkkuus 480x800 pikseliä), esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, 8,1 megapikselin kamera automaattitarkennuksella, kosketustarkennuksella, kuvanvakaimella sekä LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, kiihtyvyysanturi, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, stereo-Bluetooth, stereokaiuttimet, WLAN-yhteys, tuki 3D-peleille, TV-ulostulo, PlayNow arena -sisältöpalvelu sekä kaikki tutut Windows Mobile -sovellukset. Lisäksi XPERIA X2:sta löytyy tuki myös muun muassa XviD-videotoistolle ja Google Maps tulee mukana esiasennettuina

Sisäistä käyttäjälle vapaata tallennusmuistia XPERIA X2:sta löytyy 110 megatavua ROM-muistin koon ollessa 512 megatavua ja RAM-muistin 256 megatavua. Lisäksi tarjolla on microSD-muistikorttipaikka ja mukana toimitetaan neljän gigatavun kortti.

XPERIA X2 tukee neljää GSM-taajuutta (850/900/1800/1900 MHz) GPRS- ja EDGE-datayhteyksien kera sekä kolmea 3G-taajuutta (WCDMA 900/1900/2100 MHz) HSPA-yhteyksin. XPERIA X2:n mitat ovat 110 x 54 x 16 millimetriä ja painoa sillä on 115 grammaa. Puheaikaa uutuus-XPERIA:lle luvataan 6-10 tuntia ja valmiusaikaa 500-640 tuntia. Musiikin pitäisi toistua yhteen putkeen maksimissaan 20 tunnin ajan.

Markkinoille XPERIA X2 on tulossa vuoden 2009 neljännen vuosineljänneksen alussa, eli mitä luultavimmin lokakuussa. Saataville on tulossa kaksi värivaihtoehtoa, joiden nimet ovat Elegant Black ja Modern Silver. Hinnasta ei toistaiseksi ole virallista arviota.

XPERIA X2:n yhteydessä tarjolle tulee myös XPERIA Services -palvelu, jonka luvataan auttavan kaikissa XPERIA X2:een liittyvissä asioissa. Sony Ericssonin mukaan palvelussa toimii erikoiskoulutettu tekninen henkilöstö, joka auttaa puhelimen käytössä ja opastaa siihen mahdollisesti liittyvissä ongelmissa. Lisäksi jos XPERIA X2 menee epäkuntoon ulkomailla, XPERIA Services voi korvata puhelimen uudella vain yhdellä puhelinsoitolla.

Sony Ericsson julkisti tänään myös paneelisovellusten kehitysympäristön (SDK), joka sisältää Panelizer-työkalun, jonka avulla olemassa olevien Flash-, Java- ja Windows Mobile -sovellusten paneeleiksi muuttamisen pitäisi olla helpohkoa.

Aiemmin tänään kerroimme myös toisen Windows Mobile 6.5 -puhelimen, HTC Touch2:n, julkistuksesta.

Kommentit (10)

Meetio
Meetio

2

Mun mielestä tuo X2 näyttää oikein hyvältä ja ostaisin jos ei olisi matti kukkarossa :( mutta kai tässä on takana monien vuosien hyvä kokemus SE:stä

Vastaa
730 (vahvistamaton)

3

Ihan se näyttää toimivan niin kuin htc.Testeissä tulee saamaan varmasti hyvät arvosanat.

Vastaa
annod (vahvistamaton)

4

Julkaisisivat jo sen X3:n! Sitä todella odotan kuin kuuta nousevaa.

Vastaa
jebulis benjamin (vahvistamaton)

6

Tämä on tarkoitettu siperian markkinoille.
Siitä eksoottinen mallinimi xi[si]peria

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

7

SE kyllä tekee hyviä tuotteita, mutta ongelmana on, että projektit tuntuvat venyvän sen verran että muut kirivät ohi (esim X1 aikaan). Videoiden pohjalta tämä näyttää aika hyvältä tämäkin, tosin itseä epäilyttää tuo wm vakaus ja toimivuus. Koon ja ominaisuuksien puolesta aika liki N900, joten ihan mielenkiintoinen taistelupari.

Itsekin kyllä odotin myös Rachaelia ja harmistuin, kun ei tullut. Jos siinä on kapasitiivinen näyttö, niin on varsin vahvoilla seuraavaksi luuriksi (ei kyllä taida andoideja resistiivisellä olla, joten siinä mielessä todennäköinenkin jopa).

Vastaa
niko207
niko207

9

Verkkokauppa.com:in sivuilla ennakkotilauksia otetaan vastaan ja siellä luki et resistiivinen :/ ei näin SE ei näin..

Vastaa
Zuha (vahvistamaton)

10

Onkohan suomenkielisstä valikkoa saatavilla kuinka pian. Tai ääkkösiä näppäimistöön??

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja