Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tätä on odotettu: Nokian X6:ssa on kapasitiivinen kosketusnäyttö

17
Markus Lehtiniitty

Tätä on odotettu: Nokian X6:ssa on kapasitiivinen kosketusnäyttö
Nokia julkisti tänään uuden X6-musiikkipuhelimen edullisemman X3-mallin ja N97 minin rinnalla. Kyseessä on Nokian ensimmäinen kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu puhelin.

Ensimmäiset tiedot eivät maininneet X6:n näytössä käytetystä kosketusnäyttötekniikasta mitään puoleen taikka toiseen. Näytön kerrottu lasipäällyste ja tämänkin jutun lopusta löytyvällä videolla nähty herkkyys kuitenkin viittasivat kapasitiiviseen näyttöön. Toisaalta Nokian uskottiin yhä tyytyneen vain resistiiviseen näyttöön kaikkien aiempien mallien mukaisesti ja myös Nokian viestintä vahvisti tiedon resistiivisestä näytöstä Puhelinvertailu.comille asiasta kysyttyämme.
Asiat kuitenkin kääntyivät päälaelleen, kun Nokian viestintä myöhemmin oma-aloitteisesti palasi asiaan ja pahoitteli kertoneensa väärää tietoa. "Nokia X6-musiikkilaitteessa todellakin on kapasitiivinen näyttö", kertoi Nokian viestintäpäällikkö Eija-Riitta Huovinen tällöin.

Kapasitiiviset kosketusnäytöt vastaavat resistiivisä herkemmin kosketukseen, mutta vaativat koskettamista sormella. Esimerkiksi hanskojen läpi tai styluksella ei kapasitiivista näyttöä siis voi käyttää. Yleisesti ottaen kapasitiivisia kosketusnäyttöjä on kuitenkin alettu pitämään resistiivisiä parempina, vaikka molemmilla onkin sekä omat vahvuutensa että heikkoutensa. Monista muiden valmistajien huippukosketuspuhelimista, kuten Applen iPhonesta ja HTC:n Herosta, löytyy juuri kapasitiivinen kosketusnäyttö.

Nokian resistiivisten näyttöjen suosiminen on kerännyt ankaraakin kritiikkiä laajalt, ja Nokialta on odotettu kapasitiivisella näytöllä varustettua kosketuspuhelinta pitkään. Nyt ensimmäinen sellainen on siis X6:n myötä nähnyt päivänvalon.

Valitettavasti Nokian huippumalleissa, mukaan lukien paljon kiitoksia kerännyt N900, käytössä ovat yhä resistiiviset kosketusnäytöt. Myös resistiiviset näytöt kuitenkin kehittyvät jatkuvasti, ja N900:n näyttöä on ennakkoarvioissa kehuttu paljon esimerkiksi N97:n näyttöä herkemmäksi. Tästä huolimatta Nokian huippumalleihin kapasitiivisia kosketusnäyttöjä kuitenkin tultaneen kaipaamaan yhä kiivaasti. Nokia X6 kuitenkin muuttui juuri näyttötietojen myötä kokonaisuudessaankin paljon positiivisemmaksi uutuudeksi.

Esittelyvideo Nokia X6:sta:

Kommentit (17)

Akasori
Akasori

2

Ja mitä tulen tällä 5800:lla enää tekemään? Heitänkö vesilintua?
Kaipa tämän kanssa pitää vielä kärsiä (muutama) vuosi.

Vastaa
poppah
poppah

3

Meneeköhän Nokia massalla ohi muista? Onhan niillä varmaan resursseja. Jos on esim 20 tuoretta mallia tarjolla kilpailukykyiseen hintaan (Nokialla lienee yhä halvimmasta päästä valmistuskustannukset) niin väkisinkin tarjonta lisää kysyntää.

Vastaa
nojo (vahvistamaton)

6

Oudon paksun näköiseksi saaneet muotoiltua, oma vanha 3110 classic on juuri saman paksunen mutta näyttää ja tuntuu silti laihalta. Ilmeisesti milliä vaille sama paksuus iPhonessakin.

Vastaa
TYYT (vahvistamaton)

7

Siis wow, ei voi olla totta! AIVAN USKOMATONTA.
wohoo wii wiii wiiii wiiii!!

Vastaa
hostige
hostige

8

Ei tuo todellakaan mikään halko ole. Kuvissa tosiaan näyttää melko paksulta, mutta 13,8 mm ei kovin paljon ole, ainakin verrattaessa 15,5 millin 5800:aan.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

11

@Ibanez90

N900:seen resistiivisen näytön laittamisella on ehkä järkeä käytännössä enemmän...ajatellen, jos laitteella halutaan tehdä jotain enemmän kuin esim. "maalata sormiväreillä" varsinkin, kun rauta näyttäisi mahdollistavan jotain vekkulimpaa ja tarkkuutta vaativaa juttua...

Vastaa
akse
akse

12

Juuh ja sen yhen arvostelun mukaan se N900:n resistiivinen on jo todella hyvin toteutettu(herkkä).

Vastaa
EmDzei
EmDzei

13

Vihdoinkin se kapasitiivinen luuri tuli sieltä. Vielä AMOLED näyttö, tuki XviD ja DivX:lle videoille ja miksei suoraan myös Matroskalle, 3D grafiikkakiihdytys, grafiittilasi ja 1 GHz prosessori, niin hyvähän siitä tulee. Niin ja käyttikseksi tietenkin joko Maemo5 tai WinMobile7. Mieluummin WinMobile7; windowssovellukset, Office, Messenger, Flash jne jne. toimivat heittämällä.

Vastaa
nirb (vahvistamaton)

14

Monikosketusta saadaan varmaankin odottaa vielä vastaava aika mitä kapasitiivistä odotettiin.

Vastaa
sarse (vahvistamaton)

15

Videon perusteella puhelimessa on tosi himmeä näyttö, joten sitä voi käyttää sisällä ja varjossa.. jes!

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

16

Ja vielä nyt hieman tuosta koosta iPhone 3G s:n verrattuna.. 4,5mm lyhyempi, 11,1mm kapeampi ja kokonaista 1,5mm paksumpi. Että onpas tosi halko. Tuo 1,5mm paksuudessa ei tunnu yhtään missään. Sen sijaan yli sentti leveydessä ja melkeen puoli senttiä pituudessa kyllä tuntuu, eikä mitenkään iPhonen eduksi. Ihan vaan Ibanezille ja muille tiedoksi, jotka tätä halkona pitää..

Vastaa
Nalise
Nalise

17

Halolta se näyttää sen hetken ku sitä kuvataan läheltä.
Aikamoinen vääristys tulee mutta kun katsoo "normaaleissa mittasuhteissa" olan yli niin johan näyttää paremmalta :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja