Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n uudessa Touch HD:ssä Android-käyttöjärjestelmä?

1
Markus Lehtiniitty

HTC:n uudessa Touch HD:ssä Android-käyttöjärjestelmä?
Epävirallisten tietojen mukaan HTC:n tuleva päivitysversio nykyisestä Touch HD -mallista tulee perustumaan Google-taustaiselle Android-käyttöjärjestelmälle. Alkuperäisestä Touch HD:stä löytyy Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmä. Tietoja tulevasta, luultavasti Touch HD2 -nimen saavasta, älypuhelimesta on kertonut brittiläinen Register Hardware -sivusto.

Käyttöjärjestelmävaihdoksen ohella Touch HD2:n lupaillaan olevan alkuperäistä huomattavasti nopeampi, joka samalla tarkoittaa sen olevan useimpia HTC:n nykyisiä puhelimia vikkelämpi. Kun HTC:n nykyisistä huippumalleista löytyy 528 megahertsin kellotaajuudella pyörivä Qualcommin prosessori, tulee Touch HD2:n sisältä tietojen mukaan löytymään vastaava prosessori 628 megahertsiin kellotettuna.
Mitä luultavimmin Touch HD2:ssa tullaan käyttämään HTC:n omaa Androidin päälle rakennettua Sense-käyttöiittymää. Ensimmäistä Sense-käyttöliittymää käyttänyttä puhelinta, HTC Heroa, on moitittu hienoisesta tehon puutteesta, joten prosessoriparannus tullee tarpeeseen.

Näyttönsä osalta Touch HD2 tulee pysymään Register Hardwaren mukaan edeltäjänsä kaltaisena. Alkuperäisestä Touch HD:stä löytyy 3,8 tuuman kosketusnäyttö 480x800 pikselin tarkkuudella. Kosketusnäyttötekniikka kuitenkin saattaa kokea päivityksen yhteydessä muutoksen resistiivisestä kapasitiiviseen, sillä HTC:n aiemmat Android-puhelimet ovat sisältäneet juuri kapasitiivisen näytön.

Tietoa tulevan HTC Touch HD2:n julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei toistaiseksi ole, mutta ainakin myyntiintulo ajoittunee ensi vuoden puolelle. Myöskään ominaisuuksista ei toistaiseksi ole yltä löytyvää tarkempaa tietoa.

Jo julkistettuja HTC:n kakkossarjan malleja ovat muun muassa HTC Touch2, HTC Touch Diamond2 ja HTC Touch Pro2. Niissä kaikissa HTC on kuitenkin päätynyt samaan käyttöjärjestelmään kuin edeltäjissään, eli Windows Mobileen.

Jutun kuvassa esiintyy alkuperäinen Touch HD.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja