Japanilainen NTT DoCoMo tähtää Yhdysvaltainkin operaattorimarkkinoille

Markus Lehtiniitty

Japanilainen NTT DoCoMo tähtää Yhdysvaltainkin operaattorimarkkinoille
Japanin suurin mobiilioperaattori NTT DoCoMo harkitsee vakavasti lähtemistä täysillä mukaan myös Yhdysvaltain operaattorimarkkinoille, kertovat asista perillä olevat tahot. Asiasta on kertonut muun muassa JapanToday. Kyseessä olisi DoCoMo-brändin laajentuminen ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolelle.

Tietojen mukaan NTT DoCoMo aikoo rantautua Yhdysvaltoihin ensin viruaalioperaattorina (MVNO, "mobile virtual network operator") ja aikoo vuokrata verkkokapasiteettia joko AT&T:ltä tai T-Mobilelta. Yhtiöllä on jo olemassa olevat liikesuhteet kummankin kanssa.

NTT DoCoMo tulisi tarjoamaan omia huippuluokan älypuhelimiaan sekä i-mode-palveluitaan. Tarkkaa tietoa NTT DoCoMon suunnitelmien aikataulusta ei toistaiseksi ole, mutta niiden odotetaan tapahtuvan ensi vuoden aikana.

Japanissa NTT DoCoMolla on yli 50 miljoonaa asiakasta, mutta maan mobiilimarkkinat ovat jo hyvin pitkälle kehittyneet eikä niillä ole enää merkittävää kasvua näköpiirissä. Tämä ajaa niin japanilaisia operaattoreita kuin puhelinvalmistajia laajentamaan markkina-alueitaan.



Aiemmin olemme aiemmin kertoneet muun muassa japanilaisvalmistajien laajentavan puhelimiensa saatavuutta ja japanilaisten NEC:in, Hitachin ja Casion suunnittelevan puhelinliiketoimintojensa yhdistämistä, joka myös on merkki japanilaisten kokemasta ahdingosta. Tarkoituksena olisi yhteisytyön myötä laskea uusien puhelinmallien kehityskuluja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.