Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Japanilainen NTT DoCoMo tähtää Yhdysvaltainkin operaattorimarkkinoille

Markus Lehtiniitty

Japanilainen NTT DoCoMo tähtää Yhdysvaltainkin operaattorimarkkinoille
Japanin suurin mobiilioperaattori NTT DoCoMo harkitsee vakavasti lähtemistä täysillä mukaan myös Yhdysvaltain operaattorimarkkinoille, kertovat asista perillä olevat tahot. Asiasta on kertonut muun muassa JapanToday. Kyseessä olisi DoCoMo-brändin laajentuminen ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolelle.

Tietojen mukaan NTT DoCoMo aikoo rantautua Yhdysvaltoihin ensin viruaalioperaattorina (MVNO, "mobile virtual network operator") ja aikoo vuokrata verkkokapasiteettia joko AT&T:ltä tai T-Mobilelta. Yhtiöllä on jo olemassa olevat liikesuhteet kummankin kanssa.
NTT DoCoMo tulisi tarjoamaan omia huippuluokan älypuhelimiaan sekä i-mode-palveluitaan. Tarkkaa tietoa NTT DoCoMon suunnitelmien aikataulusta ei toistaiseksi ole, mutta niiden odotetaan tapahtuvan ensi vuoden aikana.

Japanissa NTT DoCoMolla on yli 50 miljoonaa asiakasta, mutta maan mobiilimarkkinat ovat jo hyvin pitkälle kehittyneet eikä niillä ole enää merkittävää kasvua näköpiirissä. Tämä ajaa niin japanilaisia operaattoreita kuin puhelinvalmistajia laajentamaan markkina-alueitaan.

Aiemmin olemme aiemmin kertoneet muun muassa japanilaisvalmistajien laajentavan puhelimiensa saatavuutta ja japanilaisten NEC:in, Hitachin ja Casion suunnittelevan puhelinliiketoimintojensa yhdistämistä, joka myös on merkki japanilaisten kokemasta ahdingosta. Tarkoituksena olisi yhteisytyön myötä laskea uusien puhelinmallien kehityskuluja.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja