Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin XPERIA X2 ensikatsauksessa

2
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin XPERIA X2 ensikatsauksessa
Sony Ericssonin viime viikolla julkistama XPERIA X2 on jo vähemmän yllättäen päätynyt myös Mobile-review'n käsiin. Sivusto on julkaissut puhelimesta runsaalla kuvamäärällä varustetun ensikatsausartikkelinsa.

XPERIA X2 on suora seuraaja aiemmalle XPERIA X1 -mallille. Vaikka XPERIA X1 oli teknisiltä ominaisuuksiltaan melko mallikas laite, niin se ei onnistunut saavuttamaan suurta suosiota kalliin hintansa sekä markkinoilletulon viivästymisen myötä. Uusi XPERIA X2 kulkee perusrakenteeltaan edeltäjänsä linjoilla.
Myöskään XPERIA X2:n menestyksen Mobile-review'n Eldar Murtazin ei odota muodostuvan kovin suureksi. Syitä tähän ovat laitteessa käytössä oleva Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmä sekä edelleen myös hinta. Murtazin kertoo kuitenkin XPERIA X2:ssa parannetun merkittävästi näytön alta löytyvien toimintonäppäinten sekä esiin liukuvan QWERTY-täysnäppäimistön käyttömukavuutta.

Murtazinin kommenteista saa sellaisen käsityksen, että XPERIA X2 voisi jäädä jopa Sony Ericssonin viimeiseksi Windows Mobile -laitteeksi ja jatjossa tultaisiin laajemmin käyttämään Google-taustaista Android-käyttöjärjestelmää. Toistaiseksi tiedetään ainakin tulevan XPERIA X3:n perustuvan Androidille - kyseessä tulee olemaan Sony Ericssonin ensimmäinen Android-puhelin.

Edeltäjäänsä verrattuna uutta XPERIA X2:ssa on ominaisuuksien osalta muun muassa hieman kooltaan kasvanut kosketusnäyttö, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera edeltäjän 3,2-megapikselisen sijaan sekä käyttöjärjestelmän vaihtuminen tuoreeseen Windows Mobile 6.5 -versioon.

XPERIA X2:n on luvattu tulevan markkinoille vuoden 2009 neljännen neljänneksen aikana. Hinnasta ei toistaiseksi ole virallista arviota, mutta se tullee asettumaan 550-600 euroon.

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja