Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Haluatko ilmaisen N-Gage-pelin tai musiikkikappaleen? Kierrätä vanha puhelimesi

9
Markus Lehtiniitty

Haluatko ilmaisen N-Gage-pelin tai musiikkikappaleen? Kierrätä vanha puhelimesi
Nokia tiedotti tänään käynnistäneensä tällä viikolla kolmannen puhelinten kierrätyskampanjansa Suomessa. Nokia tekee kampanjan osalta yhteistyötä Itellan kanssa. Käytöstä poistetut vanhat puhelimet voi palauttaa postitse kierrätyskirjekuoressa, jonka postimaksu on jo maksettu. Vanhan puhelimen kierrätys onnistuu siis täysin ilmaiseksi ja kierrätettyä puhelinta vastaan luvataan jopa pieni Nokian palvelulahja.

Postin myymälöissä kierrätyskampanja on voimassa kuukauden eli 4.10.2009 asti. Tänä aikana kaikista Postin omista myymälöistä Suomessa saa kierrätyskuoria, kuten myös Nokia Care -huoltoliikkeistä. Näiden lisäksi kierrätyskuoria voi noutaa Helsingissä myös Nokia Aleksanterinkatu -liikkeestä. Kierrätyskampanjaan voi osallistua myös netin kautta osoitteessa www.nokia.fi/kierratyspalkitsee lokakuun loppuun asti. Puhelimen voi palauttaa maksutta myös tavallisessa kirjekuoressa, jolloin lähettäjä itse kirjoittaa lähetyksen päälle palautusosoitteen ja vastauslähetysmerkinnät (tarkemmat ohjeet saatavilla kampanjan nettisivuilta).
Korvauksena kierrättämästään puhelimesta saa oman valintansa mukaan paluupostissa joko seitsemän päivän Ovi Kartat -navigointilisenssiin, yhteen N-Gage-peliin tai yhteen Nokia Musiikkikauppa -kappaleen hankintaan oikeuttavan etusetelin. Kierrätystempauksen yhteydessä Nokia siis tuo esille omia palveluitaan. Aiempina vuosina Nokia on lahjoittanut jokaisesta kierrätetystä puhelimesta rahaa ympäristöjärjestö WWF:lle.

"Nokian tavoitteena tässä kampanjassa on tukea ympäristöystävällistä elämäntapaa tarjoamalla kuluttajille mahdollisuuden toimittaa vanhat ja tarpeettomiksi käyneet matkapuhelimet helposti asianmukaiseen kierrätykseen. Eri tutkimusten mukaan käyttämättömiä laitteita löytyy monen kuluttajan pöytälaatikoista. Vaikka tällaiset matkapuhelimet saattavatkin vaikuttaa arvottomilta, on niissä paljon arvokasta ja uudelleen hyödynnettävää materiaalia. Matkapuhelin voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen sekä materiaalina että energiana niin, ettei mitään päädy kaatopaikalle. Jos jokainen Nokia-laitteen käyttäjä kierrättäisi vain yhden tarpeettoman puhelimensa, säästäisimme yhdessä lähes 80 000 tonnia raaka-aineita", kuvailee johtaja Markus Terho Nokian Environmental Affairs -tiimistä.

"Jotta kierrätyksestä tulisi normaali tapa toimia, on tärkeää tietää mitä matkapuhelimen kierrättäminen käytännössä tarkoittaa ja kuinka helppoa se on. Haluamme osaltamme vähentää kierrätykseen liittyviä esteitä ja annamme ohjeita esimerkiksi siitä, miten puhelimessa olevat tiedot, kuten puhelinnumerot tai valokuvat on helpointa ottaa talteen ennen kuin palauttaa laitteen kierrätettäväksi", jatkaa Terho. "Nokialla on lähes 5 000 Nokia Care -huoltoliikettä ympäri maailmaa, ja niistä jokaiseen voi palauttaa mobiililaitteita ja lisälaitteita. Vaihtoehtoisesti puhelimen voi viedä mihin tahansa Nokian lippulaivamyymälään tai valikoiduille jälleenmyyjille tai kysyä ohjeita oman paikkakunnan kierrätyksestä vastaavalta taholta."

Itella hoitaa hoitaa suurten puhelinmäärien kuljetukset valtakunnallisessa postiverkossaan. Puhelimen sisältävän kuoren voi jättää mihin tahansa Postin keltaiseen kirjelaatikkoon.

Kampanjan ulkopuolella matkapuhelimia voi aina palauttaa kaikkiin Nokian huoltoliikkeisiin, jotka löytyvät osoitteesta www.nokia.fi/huolto. Elektronisia laitteita otetaan aina vastaan erilliskeräyksessä, lähimmät pisteet löytyvät osoitteesta www.elker.fi.

Kommentit (9)

Marsa (vahvistamaton)

7

Miksi siitä vanhasta puhelimesta pitäisi ylipäätään saada jotain? Minulle niitä on ainakin kerääntynyt jo sellainen kasa että haluaisin päästä niistä jotenkin ekologisesti eroon. Ja te vaan valitatte, että viikon navigointilisenssi on liian pieni "korvaus". Oikeasti Nokia tekee meille suuren palveluksen että se ylipäätään suostuu ottamaan niitä takaisin, siitäkin nimittäin tulee sille yhtiölle ylimääräistä työtä siihen verrattuna kuin ne vaan käyttäisi niitä uusia raaka-aineita.

Vastaa
kittap
kittap

9

Sitten jos olis puhelimet rikki, niin ne raaskisi tuonne pistää, mutta mun noksut on olleet hyvää tekoa ja ne on pois käytöstäni vain koska olen halunnu uudemmat ominaisuudet.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja