Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä on LG:n ensimmäinen Android-puhelin

15
Markus Lehtiniitty

Tässä on LG:n ensimmäinen Android-puhelin
Eteläkorealaiselta LG:ltäkin on tulossa jatkossa Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettuja älypuhelimia. Näistä tiettävästi ensimmäinen tunnetaan ainakin toistaiseksi Etna-nimellä.

Etna on varustettu sivusta esiin liukuvalla, viisirivisellä QWERTY-täysnäppäimistö ja noin kolmen tuuman kosketusnäytöllä. Lisäksi tulevan puhelimen ominaisuuksista tiedetään sen verran, että viiden megapikselin kamera sekä Bluetooth- ja USB-yhteydet pitäisi löytyä.

Toistaiseksi ei ole tietoa, tuleeko LG rakentamaan Androidin päälle jonkinlaisen oman käyttöliittymänsä HTC:n ja Motorolan esimerkin mukaisesti. Oheisessa kuvassa esillä on vain Androidin vakiokotinäyttö. Muotoilultaan LG Etna on varsin tyylikäs ja elegantti. Näytön alapuolelta löytyisi kuvan perusteella vain suuntaohjain eikä aiemmista Android-puhelimista tuttuja useampia näppäimiä.

LG:n tuleva Etna on ollut esillä IFA 2009 -messuilla Vodafonen osastolla Berliinissä, Saksassa. Asiasta on kertonut muun muassa Chip.de-sivusto. Etna on tämän valossa tulossa markkinoille Vodafonen kautta sen markkinoilla. Tietoa markkinoilletulosta Suomessa ei toistaiseksi ole.



Engadget on raportoinut LG:n kertoneen Etnan saapuvan markkinoille Saksassa "ennen joulua".

Aiemmin olemme heinäkuussa kertoneet LG:n GW620-nimellisestä puhelimesta, josta myös pitäisi löytyä Android ja esiin liukuva täysnäppäimistö. Toistaiseksi on epäselvää ovatko GW620 ja nyt julkisuuteen ponnahtanut Etna yksi ja sama malli.

Olemme myös kertoneet LG:n tavoitteesta nousta maailman toiseksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi Samsungin ohi. Tähän mennessä LG:n puhelinmallisto ei ole sisältänyt kovinkaan monia älypuhelimia, mutta jatkossa niitä on luvassa merkittävissä määrin - alustana käyttöön tulee Google Androidin lisäksi Microsoftin Windows Mobile.


LG Etna, suurempikokoinen kuva


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
annod (vahvistamaton)

2

Ja Android 2.0 mieluummin niin sitten voin edes harkita.

Vastaa
J85
J85

5

@ 4. Milläköhän eväillä uskot Samsungin saavuttavan Nokian ja milloin? Saa Nokia laittaa koneiston pitkälle lomalle jotta tämä toteutuisi. Markkinaosuus voi pudota kilpailun vain kovetessa, mutta ei Samsung tule puhelimissa Nokiaa ohittamaan, ainakaan nykyisillä eväillä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ake (vahvistamaton)

6

@5

Nykyisillä eväillä. Alle viidessä vuodessa. Riittikö vastaus?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tutkaillaan tilannet (vahvistamaton)

8

Samsung tulee olemaan -2011-2012 jo maailman suurin matkapuhelimien valmistaja,jos Nokia jatkaa nykyistä tahtia (Samsung on jo monella osa-alueilla mennyt Nokian OHI)!.Myös LG menee Nokian ohi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
asd (vahvistamaton)

9

Täällähän on tosi tietäjät liikkeellä. Minkä takia olisi toivottavaa, että Samsung olisi maailman suurin kännyköiden valmistaja?

Vastaa
Riuska77
Riuska77

10

Ainakin Samsungin Windows Mobile puhelimet ovat yrityskäytössä käyttökelvottomia (synkka, laitehallinta, kryptaus). HTC:n toivoisin nostavan kovasti päätänsä, koska niillä on ollut pari ihan lupaavaakin tekelettä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kalle76 (vahvistamaton)

11

Vaikka kommentti ei mitenkään uutiseen liity niin markkinajohtaja Nokia myy vuodessa enemmän puhelimia kuin 3 seuraavaa yhteensä...

Mutta ihan on komia puhelin muuten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eki (vahvistamaton)

12

Kannattaisi kuitenkin muistaa, että matkapuhelimia on myyty kunnolla vasta noin kymmenen vuotta, ja Samsung sekä LG on myynyt puhelimia vasta muutamia vuosia. Ei siitä montaa vuotta ole kun Nokian osuus oli reilusti enemmän mitä nykyään. Ala muuttuu todella nopeasti, ei vaadi montaa vuotta, että sijat muuttuu.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

13

On kyllä ihmeellistä soopaa tääläkin sillon tällön.

A) @4 Miksi ihmeessä olisi toivottavaa, että Samsung ohittaisi Nokian?

B) @8 Jos Nokia jatkaa nykyistä tahtiaan ja väsää, mitä 7 vai 8 puhelinta sekunnissa niin ei se ihan heti tipu mihinkään. Ja varsinkin nykysen kurssin muutoksen kanssa, mitä vikaa nyky tahdissa on? Iso laiva on hidas, mutta voi kuulkaas käydä juurikin toisin kuin kuvittelette.

C) @12 En tiedä kumpaan suuntaan koitit viitata, mutta toki Nokian osuus on pienentynyt, kun on uusia kilpailijoita tullut ja jäänyt markkinoille. Nokian saavuttaminen ottaa kuitenkin aikansa. Ihan jo Nokian malliston leveyden ja tuotanto kapasiteetin takia.

Oikeesti ihmiset. Nokia on, jos ei enää niin Suomalainen, niin Suomesta lähtösin. Miksi kaikkea Suomalaista pitää aina mollata, pitääkö meidän oikeesti korostaa statustamme pirun kateellisena kansana?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
annod (vahvistamaton)

14

@13

Onko Nokiasta pakko pitää vain sen takia, että kyseinen monikansallinen yritys on Suomesta lähtöisin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.