Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomessa lähetetään yli 100 tekstiviestiä joka sekunti

3
Markus Lehtiniitty

Suomessa lähetetään yli 100 tekstiviestiä joka sekunti
Viestintävirasto on julkaissut vuoden 2009 ensimmäistä puoliskoa käsittelevän markkinakatsausraporttinsa.

Vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla matkapuhelinliittymien määrä kasvoi Suomessa seitsemällä prosentilla ja nousi jo 7,3 miljoonaan. Suomessa on siis jokaista asukasta kohden noin 1,4 matkapuhelinliittymää. Elisa ohitti alkuvuonna TeliaSoneran ja nousi matkapuhelinliittymissä Suomen ykköseksi 38 prosentin markkinaosuudella. TeliaSoneran osuus on 36 ja DNA:n 23 prosenttia.
Keskimääräinen matkapuhelimella soitetun puhelun pituus oli nyt 3 minuuttia 4 sekuntia. Puheluiden määrä kääntyi jo kahden prosentin laskuun, mutta puheluminuuttien määrä kasvoi silti kaksi prosenttia.

Lähetettyjen tekstiviestien määrä ylsi jo lähes 1,85 miljardiin kappaleeseen noin 10 prosentin kasvun myötä vuodentakaiseen nähden. Tämä tarkoittaa, että Suomessa lähetetään joka sekunti reilusti yli 100 tekstiviestiä. Multimediaviestien suosio on huomattavasti pienempi: niitä lähetettiin vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla vain 20 miljoonaa kappaletta. Kasvua tässä oli 13 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Multimediaviestit ovatkin jäämässä melko marginaaliseksi ilmiöksi.

Matkapuhelinverkon datakäyttö on lisääntynyt reilusti: kasvua oli vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla yli 70 prosenttia edelliseen puolivuotiskauteen nähden. Yhteensä dataa siirrettiin jo 6 100 teratavua ja datapalveluita käytettiin 2,5 miljoonasta liittymästä.

Kytkykauppasopimuksia oli kesäkuun 2009 lopussa voimassa 1,2 miljoonaa kappaletta, mikä edustaa noin 16 prosenttia koko matkapuhelinliittymämäärästä. 3G-laitteita, mukaan lukien puhelimet ja datamodeemit, löytyy Suomesta käytöstä jo 2,5 miljoonaa kappaletta.

Numeronsiirtojen määrä kasvoi 40 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna vuoden 2009 alkupuoliskolla. Yhteensä numeroita siirrettiin 310 000 kappaletta, joka edustaa 4,2 prosenttia liittymäkannasta verrattuna vuodentakaiseen 3,4 prosenttiin. Kilpailu matkapuhelinliittymien markkinoilla on siis koventunut.

Kommentit (3)

liittymäkauppias (vahvistamaton)

1

Tekstiviestihän on teknologiana kaikkien rahastusten äiti. Jos ilman mitään datapakettia megatavu maksaa yleisesti noin 1,5 euroa, niin tekstiviestimegan hinnaksi tulee suomen hinnoilla n.500 euroa (http://www.techcrunch.com/2008/07/01/atts-text-messages-cost-1310-per-megabyte/). Eipä ihme että tosta kivikautisesta teknologiasta operaattorit ja kännykkävalmistajat haluavat pitää kynsin ja hampain kiinni.

Vastaa
Ddarud
Ddarud

2

"1.liittymäkauppias (vahvistamaton) @ 9.9.2009 13:48

Tekstiviestihän on teknologiana kaikkien rahastusten äiti. Jos ilman mitään datapakettia megatavu maksaa yleisesti noin 1,5 euroa, niin tekstiviestimegan hinnaksi tulee suomen hinnoilla n.500 euroa (http://www.techcrunch.com/2008/07/01/atts-text-messages-cost-1310-per-megabyte/). Eipä ihme että tosta kivikautisesta teknologiasta operaattorit ja kännykkävalmistajat haluavat pitää kynsin ja hampain kiinni."

ABSOLUTELY AGREE! Lähiaikoina oli joku uutinen että Saksassa halutaan kieltää lailla joku Nokian puhelin joka mahdollistaa internetpuhelut. Siis öö lol kunnon Mafiapaskaa. Aivan saman kuulosta touhua ku levyteollisuudella.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

@2
No ei kait se kovin ihmeellistä ole, jos operaattorit koittavat taistella omasta markkina-alueestaan? Tietenkin internetpuhelut tiputtais operaattorien tuloja. Varsinkin ulkomaanpuheluiden osalta.

Toki on asia erikseen, että pitäisikö muiden sallia moinen muutosvastaisuus...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja