Applen App Storen huikea menestys jatkuu

7
Markus Lehtiniitty

Applen App Storen huikea menestys jatkuu
Applen eilen järjestämä tilaisuus keskittyi lähinnä yhtiön uudistuneisiin iPod-laitteisiin sekä iTunes-ohjelmaan, mutta myös iPhone-puhelimeen sekä sen App Store -sovelluskauppaan liittyen kuultiin muutamia uusia asioita.

Tärkein uutinen oli tietenkin iPhone-käyttöjärjestelmän 3.1-päivitys, josta kerroimmekin jo eilen illalla. Sen tuomiin tärkeimpiin uudistuksiin kuuluvat muun muassa Genius-toiminto App Storessa auttamaan mahdollisesti sopivien sovellusten löytämistä, iTunesista ladattavat soittoäänet sekä uudet kamerarajapinnat, jotka mahdollistavat laajennetun todellisuuden ("augmented reality") sovellukset sekä kolmansien osapuolten videoiden muokkaussovellukset.



Applen perustajan ja pääjohtajan Steve Jobsin mukaan yhtiö on myynyt hieman yli kahdessa vuodessa jo yli 30 miljoonaa iPhonea.

iPhonen ja samaa käyttöjärjestelmää käyttävän iPod touchin App Store -sovelluskaupan menestys jaksaa myös yhä hämmästyttää: reilun vuoden auki oltuaan kaupasta löytyy yli 75 000 sovellusta ja latauksia on tehty jo yli 1,8 miljardia. Nokian Ovi Storen raportoitu 10 miljoonaa latausta ensimmäisenä kolmena kuukautena kalpenee Applen App Storen lukujen rinnalla täysin.

Genius-toiminnon lisäksi Apple lisäsi eilen App Storeen myös uuden Top Grossing -osion, joka nostaa esiin eniten liikevaihtoa tuottaneet sovellukset. Aiemmat top-kategoriat ovat perustuneet vain latausmääriin, jonka myötä esiin ovat nousseet lähinnä edullisemmat sovellukset. Uuden top-osion myötä myös kalliimmilla ja laadukkaammilla sovelluksilla on mahdollisuus päästä paremmin esiin. Asiasta on kertonut tarkemmin muun muassa TechCrunch-sivusto. Suomessa Top Grossing -listaa hallitsevat parhaillaan erilaiset navigointisovellukset.

Video Applen eilisestä tilaisuudesta on myös nyt tullut saataville yhtiön verkkosivuille. Katselu vaatii Quicktimen uusimman version.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
xbax (vahvistamaton)

7

@6

No ei todellakaan. Oletko yksinkertaisesti tyhmä vai lapsi?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.