Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia seuraa iPhonea: Maemoa ei muokata operaattoreiden toiveisiin

4
Markus Lehtiniitty

Nokia seuraa iPhonea: Maemoa ei muokata operaattoreiden toiveisiin
Nokia ei tule räätälöimään Maemo-alustallisia laitteitaan eri operaattoreiden sovelluksilla ja palveluilla. Näin Nokia seuraa Applen iPhonen jalanjäljissä, mutta ottaa samalla riskin operaattorien tuen suhteen. Asiasta on kertonut uutistoimisto Reuters.

Ensimmäinen Maemolla sekä myös puhelinominaisuuksilla varustettu laite tulee olemaan N900, jota odotetaan kauppoihin lokakuun puolenvälin paikkeilla.
"Erittäin selkeästi Apple ja Android tuovat operaattoreille huomattavasti vähemmän kustomointimahdollisuuksia, jonka sijaan ne tuovat erittäin tyylikkäitä, houkuttelevia ehdotuksia loppukäyttäjille", kertoi Nokian laitteiden tuotekehityksestä vastaava johtaja David Rivas Reutersille.

Operaattorikustomoinnin poisjättämällä Nokia tavoittelee kulujensa laskemista sekä myös toivoo saavansa uudet laitteensa aiempaa nopeammin markkinoille.

"Maemon myötä meillä on mahdollisuus pelata peliä hieman enemmän edellä mainittujen alustojen tyylisesti verrattuna nykyiseen Symbian-tarjontaamme", jatkoi Rivas.

On mielenkiintoista nähdä, miten Nokia tulee onnistumaan uuden operaattoristrategiansa kanssa N900:n osalta. Laitetta on odotettu vahvasti T-Mobile-operaattorin valikoimiin niin Euroopassa kuin myös Yhdysvalloissa, mutta toistaiseksi yhteistyöstä ei vielä ole virallisia tietoja kuultu.

Nokia ja Symbian-käyttöjärjestelmä ovat viime vuosina menettäneet markkinaosuuttaan. Tämän hetkisten arvioiden mukaan Nokia aikoo jatkossa käyttää Maemoa huippumalleissaan Symbianin siirtyessä yhä edullisempiin hintaluokkiin. Maemo-alusta tarjoaa Symbiania huomattavasti edellä olevan käyttökokemuksen ja sitä käyttävä N900 on nähty Nokian ensimmäisenä Applen iPhonen todella haastavana laitteena.

Kommentit (4)

Ibanez90
Ibanez90

1

Eiköhän nokia hyvin pitkälti seuraa Applen jalanjälkiä kuten kaikki muutkin :P Vaikka ei sillä mitään merkitystä ole. Apple vain keksi kunnon kosketusnäytöllisen puhelimen ekana.

Vastaa
TapioMy
TapioMy

2

Onkohan N900 muuttunut aikaisemmista Maemo-laitteista liikaakin. Niissä kun ei ollut mitään rajoituksia minkä käyttöjärjestelmän asentaa.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

3

Eihän tässäkään ole, senkun ajat sitä minkä saat asennettua..

Uutinen oli että Nokia ei tarjoa operaattoreille (käyttökokemuksen pilaamista) kehityksen hidastamis mahdollisuutta. Ne kun on olleet lähinnä hyvien ominaisuuksien rampauttamisia ja osittain huonomman (ja kalliimman) sisällön pakosyöttämistä...

Koska simkortit leviävät myös tietokoneisiin operaattoreiden kenttä tietysti monipuolistuu mutta toisaalta kapenee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja