Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Japanilaiset puhelinvalmistajat yhdistävät voimansa

4
Markus Lehtiniitty

Japanilaiset puhelinvalmistajat yhdistävät voimansa
Aiemmin epävirallisten tietojen perusteella raportoitu NEC:in liittoutuminen Casion ja Hitachin kanssa puhelinliiketoiminnassa on nyt sinetöity ja virallisesti julkistettu. Uuden yhtiön nimeksi on tulossa NEC CASIO Mobile Communications.

Casio, Hitachi ja NEC muodostavat yhteenlaskettuna Japanin toiseksi suurimman puhelinvalmistajan Sharpin pysyessä yhä ykköspaikalla. Hitachi ja Casio ovat yhdistäneet puhelimiin liittyvän liiketoimintansa jo aiemmin yhteisyritykseen, jonka osakkaaksi NEC nyt tulee ja ottaa yrityksestä lopulta 70,74 prosentin enemmistöosuuden. Casiolle jää 20 prosentin ja Hitachille 9,26 prosentin osuus. Uuden yhtiön liikevaihto olisi noin 505 miljardin jenin eli neljän miljardin euron luokkaa.
Yhdistymisellä yhtiöt tavoittelevat asemansa vahvistamista niin Japanin kasvultaan pysähtyneillä tai jopa hiipuvilla kotimarkkinoilla sekä myös vahvempaa jalansijaa muilla markkinoilla. Yhdistymisen myötä voidaan lisäksi karsia kuluja tuotekehityksestä sekä myös komponenttien ostosta parempien neuvotteluasemien myötä.

Yhdistyvien yhtiöiden yhteenlaskettu markkinaosuus Japanissa on viimeisempien tietojen mukaan ollut noin 20 prosenttia, kun markkinajohtaja Sharpin osuus markkinoista oli noin 22 prosenttia. Yhtiöistä NEC on aiemmin keskittynyt WCDMA-tekniikan ja Casion ja Hitachin yhteisyritys CDMA-tekniikan puhelimiin.

Yhdistymisen pitäisi olla valmis huhtikuuhun 2010 mennessä. Lisätietoa asiasta löytyy yhtiöiden asiaa käsittelevästä lehdistötiedotteesta.

Japanilaiset puhelinvalmistajat eivät ole pystyneet murtautumaan menestyksellisesti kotimarkkinoidensa ulkopuolelle, joita ne puolestaan hallitsevat käytännössä täysin. Suurimmista puhelinvalmistajista ainoastaan japanilaisruotsalainen Sony Ericsson on merkittävä peluri myös Japanin markkinoilla. Sen sijaan esimerkiksi maailman suurin puhelinvalmistaja Nokia on vetäytynyt Japanin markkinoilta kokonaan.

Kommentit (4)

limp (vahvistamaton)

1

USA yli 300 miljoonan asukkaan talousalue, Japani noin 130 miljoonan? Miksi Nokia ei osaa hyödyntää niitä?

Vastaa
iJapan (vahvistamaton)

2

Japani on monelle muullekin aika vaikea markkina-alue. Nokia ei ole ainut ei japanilainen firma, joka on kohdannut ongelmia siellä.

Vastaa
Malboro
Malboro

3

Tietääkseni japanissa puhelimet ovat niin erilaisia, joka on varmasti vaikuttanut ettei esim nokia ole pärjännyt siellä.

Taitaa myös japanissa olla hieman kehittyneempiä puhelimia kuin täällä? Vai olenko ihan väärässä?

Vastaa
velikulta
velikulta

4

Japani osoittaa sitä isänmaallisuutta jota odottaisi myös suomalaisilta.
Oli tuote kuinka hyvä tahansa ei japaniin ole helppo myydä.
Useimmissa tapauksissa mahdotonta.

Japanilaiset puhelimet ovat pääsääntöisesti melko kuppaisia.
Kameroihin satsataan ja megapixseleitä lisätään vaikka se
kuvanlaatu ei siitä yhtään paranekaan, tunnetuista syistä.

Tämä on kuitenkin pakottanut operaattorit luomaan todella
nopeita mobiiliyhteyksiä jotta kuvat ja video siirtyvät.
Myös oheispalveluita on joka lähtöön, pienirintainen
japanilaisteini voi tilata mm. rintoja kasvattavan soittoäänen.. ;D

Verkoissa japani on edelläkävijä, ei puhelimissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja