Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N900 nyt tulossa loka- ja marraskuun vaihteessa

20
Markus Lehtiniitty

Nokia N900 nyt tulossa loka- ja marraskuun vaihteessa
Nokian hartaasti odotettu ja ensiarvioissa paljon kehuja kerännyt N900 on tuoreiden tietojen mukaan saapumassa Suomessa markkinoille vasta viikoilla 44-45, kun aiemmat arviot markkinoilletulosta kertoivat ensin lokakuun alusta ja tämän jälkeen lokakuun puolivälistä.

Viikot 44 ja 45 ajoittuvat lokakuun 26. päivästä marraskuun 8. päivään. N900 olisi siis tulossa noin kaksi viikkoa aiempaa arviota myöhemmin. Suomessa N900 on tulossa ensimmäisenä saataville Nokian oman Nokia Online Kauppa -verkkokaupan kautta. Kaupan edustaja on kommentoinut asiaa Matkapuhelinfoorumilla ja kertoo myös, että jos oman N900-laitteensa tilaa kaupasta nyt, niin sen saa vielä ensimmäisten joukossa Suomessa.
Nokia Online Kaupassa N900:lla on hintaa 599 euroa, jonka päälle tulevat vielä 7,99 euron postikulut. Nokian oman kaupan ohella N900 on jo ennakkotilattavissa muun muassa Verkkokauppa.comista, jossa sillä on hintaan 589,90 euroa ja kuljetuksen saa edullisimmillaan 6,70 eurolla. Nokia Online Kaupan hinnoittelu on yleensä ollut muutamia kymmeniä euroja edullisimpia kauppoja kalliimpaa ja sama kaava näyttäisi toistuvan myös tässä yhteydessä. N900 on myös yleisesti varsin kilpailukykyisesti hinnoiteltu.

Yksi N900 on jo kokeiltavana Nokia Aleksanterinkatu -lippulaivamyymälässä Helsingissä. Puhelinvertailu.comin testikäyttöön N900:n piti myös saapua alkuperäisen arvion mukaan jo näinä päivinä, mutta myös tästä aikataulusta ollaan ilmeisesti perässä.

Nokia N900 on ensimmäinen puhelinominaisuuksilla varustettu, Linux-pohjaiseen Maemo-käyttöjärjestelmään perustuva laite. Maemoa on yleisesti ottaen pidetty merkittävänä hyppäyksenä eteenpäin verrattuna Nokian käytännössä kaikissa aiemmissa älypuhelimissa käytettyyn Symbian-käyttöjärjestelmään, jota erityisesti kosketuspuhelimissa on pidetty hyvin jälkeenjääneenä.

Tarjomiensa ominaisuuksien osalta, kuten viiden megapikselin kameran, 32 gigatavun sisäisen tallennusmuistin ja microSD-muistikorttipaikan, GPS-paikannuksen ja yhteysmahdollisuuksiensa osalta N900 muistuttaa hyvin pitkälti Nokian Symbian-puhelinten lippulaivamallia N97:ää. Laitteistoarkkitehtuurinsa ja prosessorinsa osalta N900 kuitenkin eroaa N97:stä melkoisesti ja on näiltä osin huomattavasti kyvykkäämpi.

Nokia on panostanut melkoisesti N97:n markkinointiin ja mainontaan maailmanlaajuisesti, mutta N900:n kohdalla ainakin näin reilua kuukautta ennen myyntiintuloa ennakkovaikutelmat ja Nokian johdon puheet luovat odotuksia pienemmästä markkinointiponnistuksesta. N900 on kuitenkin saavuttanut ehkäpä yhden positiivisimmista vastaanotoista, joita Nokian mikään laite on vuosiin kohdannut. Onkin mahdollista, että Nokia on aliarvioinut laitteen hyvyyden ja sen nostattaman kiinnostuksen.

Kommentit (20)

Ibanez90
Ibanez90

1

Miksi Näihin puhelimiin ei voi vain laittaa esim kunnon kameraa jne. Luulisi tuolla hinnalla saavan markkinoiden "parhaan" puhelimen melkein joka osalta, Niin kameralta kuin nopeudelta.

Vastaa
MaMaDoG
MaMaDoG

2

Eiköhän tuo 5Mpix riitä... Eihän siitä iPhonessakaan ole kuin 2Mpix ja siinä "paremmassa" mallissa 3,2Mpix.

Vastaa
Quiote
Quiote

3

Miksi,miksi,miksi? Odotin että saisin viikolle 43 jo puhelimen hankittua matkaa varten mutta ei ilmeisesti..

Vastaa
ViBr
ViBr

4

Paha pettymys. N900 on tilattu jo ajat sitten Nokian verkkokaupan kautta. Jos ilmestymistä lykätään jo nyt puolentoista kuukauden päähän, niin pelkäänpä, että laite on minulla vasta marraskuun loppupuolella. Ei auta kuin odotella.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

5

@1 Miksi sun pitää yleensä kommentoida näitä Nokiasta kertovia uutisia, ellet kerran ole edes hankkimassa? Ja jos hinnasta puhutaan, niin et voi tosissasi väittää että iPhone tarjoaa rahalle paremmin vastinetta, ainakaan ominaisuuksien saralla.. Esim. M-technology kauppaa lukotonta 3Gs:sää reippaasti yli tuhannen euron hintalapulla. 3,2Mpix, ei minkäänlaista kuvausvaloa tahi salamaa, ei kunnon moniajoa + monia monia muita miinuksia, joka ei tollasta hintaa sille oikeuta. Pelkkä silmäkarkki ja näytön herkkyys ei ihan vielä riitä, että olis reilun tonnin hinta kohdallaan. Eikä myöskään AppStore..

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

7

Onkohan tämä ennakkotilaus Nokialta sitova?
Verkkokaupan ennakkotilaushan ei kait oo sitova, jos ei laitetta sitten haluakaan...

Vastaa
voihitsinhitsi (vahvistamaton)

8

@5 Kommentoihan täällä jokainen Nokian julkistuksista orkkunsa saava iPhone-uutisia vaikka ei saletisti ole sellaista ostamassa. Että mene sinä onanoimaan sen Noksusi kanssa ja jätä Iphone-kommentoinnit vähemmälle.

Vastaa
akse
akse

9

eipä kyl haittaa, niin paljon muutaki hankintalistalla nyt syyskuu/lokakuu aikana et vois vähä säästelläkki välil.

Vastaa
perseen suti (vahvistamaton)

10

ensin ibanez marisi monikosketuksesta ja nokian hitaudesta.. nyt löyty sitten vinkuminen kamerasta.. mikäs seuraavaksi?
takakannen kolmas kiinnikevipu on käännetty 87 astetta vaikka se imädässä on 88 astetta.... plaa..

tua puhelin tulee hankittua sitten ko sen hinta tipahtaa hiukan..

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

12

Missä vaiheessa puhuin juuri tästä n900?? Puhuin ylipäätänsä kaikista puhelimista MYÖS IPHONESTA! Itse ainakin tarvitsen monikosketusta päivittäin mutta moni ajoa en ole tarvinnut viellä kertaakaan ja toivottavasti sitä ei tule niin ei ole kuin esim n95 että huomaa että 10 sovellusta onkin jäänyt päälle taustalle ja puhelin kaatuu kun niitä lähtee sammuttelemaan. Jos moniajo iPhoneen tulee niin toivon että se on toteutettu kunnolla tai sitten jättää sen laittamatta. Kaikki varmasti tietävät että nokian suurin osa puhelimista on todella hitaita ennen kuin niihin saadaan tarpeeksi monta päivitystä. Paitsi E71 hitaantu viimeisessä päivityksessä :O. Kyllä minäkin tämän todennäköisesti hommaan kunhan hinta hieman laskee toisin en ole väittänytkään.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

13

@8 Nokia sentään valmistaa kunnon luureja eikä mitään leluja kuten iPhonet on..

@12 No sehän kertoo sitten siitä ettet puhelimelta paljoa vaadi jos et moniajoa tarvitse. Jotkut sentään tarvitsee työssäänkin puhelinta, jolla voi tehdä muutakin kun soittaa ja viestitellä..

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

14

Kyllä nyt Nokia fanit hehkuttaa puhelinta, jossa on uus käyttis mitä kukaan ei ole vielä käyttänyt.

Vastaa
voihitsinhitsi (vahvistamaton)

15

Joo, niin ne fanit hehkutti 5800 ja N97:ää ja miten kävi, buginen paska ja rakennevikoja. Uskooko joku ihan tosissaan että jokin olisi muuttunut tässä yritelmässä? Ihan sama onko lelu vai ei, mutta kun se toimii kuin ihmisen mieli ja aina, ilman buutteja ja akkujen irrottamisia, niin mitä väliä jonkun nokian perään kuolaajan mielipiteellä?

Vastaa
ake (vahvistamaton)

17

@16 Ei ole tehokkaampi. Sama prosessori ja 3D-kiihdytys. iPhone on tosin loppujen lopuksi tehokkaampi, kun ei ole montaa turhaa ohjelmaa päällä taustalla.

Vastaa
D00mer
D00mer

18

@17
ei n900 ole pakko pitää mitään "turhaa" päällä, itellä ei oma nokia hidastu paljoa, vaikka onkin muutama ohjelma päällä samaan aikaan(valittajille vinkki: *#7370* ja suojakoodi ja ok, niin puhelin tekee soft-formatisoinin, ja yleensä puhelin ns virkistyy tuon jälkeen, joten ei enää hidastele)

Vastaa
ake (vahvistamaton)

19

@18

Siitä sitten vaan pistämään samalla kaikki asetukset uudelleen. Oikeassa, toimivassa puhelimessa noin ei tarvitse tehdä kertaakaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

@19
Kaikki ne on enemmän ja vähemmän tietokoneita nykysin ja sitä myöten uudelleen käynnistys vähintään tekee hyvää...
Oma SE W800 ei oo mikään ÄLYpuhelin, mutta sillekin sammutus kerran kuussa tms. tekee hyvää...

Mussun mussun ja silleen. Ei oo pakko ostaa jos ei halua. Ite odotan kuolaten Nokian uutuutta. N97 ei oo täydellinen, mut tältä istumalta ottasin sen ennen iPhonee tai vaikka Samsungin parasta kosketushärveliä, mikä sen malli olikaan... Ihan vaan mun mielipide. :) Niin ja kaikki oon suurin piirtein yhtä paljon tyypittäny.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja