Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta päivitys 5800 XpressMusicille

37
Markus Lehtiniitty

Nokialta päivitys 5800 XpressMusicille
Nokia on julkaissut ohjelmistopäivityksen suositulle kosketusnäytölliselle 5800 XpressMusic -älypuhelimelleen. Päivityksen myötä tuoreimman ohjelmiston versionumero päivittyy 31.0.008:aan, kun aiempi versio oli numeroltaan 30.0.011.

Kyseessä ei ole pitkään odotettu suurempi päivitys 5800 XpressMusicin ohjelmistoon, vaan nyt julkaistu päivitys sisältää vaatimattomampia uudistuksia: esiasennettuna mukana tuleva Nokia Maps päivittyy uuteen Ovi Maps 3.01(22) -versioon, Ovi Store -sovellus päivittyy 1.05(231) -versioon ja lisäksi yleistä toimintaa on parannettu. Tietojen mukaan päivitys myös vapauttaa hieman RAM-muistia käyttöjärjestelmältä muuhun käyttöön.Totuttuun tapaan 5800 XpressMusicin voi päivittää joko puhelin- tai WLAN-verkon yli FOTA-päivityksenä tai tietokoneen kautta Nokia Software Updater -sovelluksella. Tietokoneen kautta päivityspaketilla on kokoa noin 100 megatavua ja suoraan puhelimesta ladattaessa noin kuusi megatavua. Päivityksiä pääsee etsimään muun muassa Laitepäivitykset-valikosta, joka aukeaa näppäilemällä *#0000#.

5800 XpressMusicista löytyy UDP-ominaisuus (User Data Preservation), jonka myötä käyttäjän puhelimen muistiin tallentamien tietojen ja asentamien sovellusten pitäisi teoriassa olla turvassa, mutta varmuuskopion ottaminen ennen päivittämistä on joka tapauksessa varmuuden vuoksi suositeltavaa.

Tietoa siitä, koska 5800 XpressMusicille kauan odotettu ja epävirallisten tietojen mukaan muun muassa kineettisen selauksen tuova suurempi päivitys mahdollisesti olisi tulossa, ei ole. Nokia ei myöskään ole virallisesti kommentoinut kyseistä päivitystä. N97-lippulaivamallille suuremman luokan päivitys on virallisesti tulossa ensi kuussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (37)

Anonyymi käyttäjä
ake (vahvistamaton)

1

Joo, toi mukanaan pelkästään hitaamman kääntymisen pystystä vaakaan ja toisinpäin. Hyvä Nokia.

Vastaa
pasla
pasla

4

Itellä ainakin tuntuu näin nopealla tastauksella, että nopeutu valikot ainakin. Mutta pitää tässä vielä tarkemmin testailla

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ake (vahvistamaton)

5

Nyt lähtee iPhone ostoon! Olisiko sulla Ibanez mitään vinkkejä heti alkuun? :)

Vastaa
hostige
hostige

6

@3

Olet kyllä ärsyttävä tyyppi, aina pakko vineä jostakin. Mikään floppi tämä ei ole, tasaisesti softa vaan paranee, mitä vikaa siinä on? Puhelimen kautta parin miinutin päivitys eikä kukaan sitä lataamaan pakota. Lopeta se trollaaminen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
xerox (vahvistamaton)

7

@6

Suurin osa muista valmistajista toimittaa tuotteensa sellaisena, että päivitykset tuovat uusia ominaisuuksia eikä bugikorjauksia ja uusia ongelmia.

Vastaa
hostige
hostige

8

@7

Elikkä haluat vain lisäää bugeja kun vanhojakaan ei ole korjattu? Mitäs uusia ongelmia tässä uudessa muka on?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ixerox (vahvistamaton)

10

@7

Niin muut firmat työntävät ulos vain täydellistä koodia. Ei siellä ole edes ihmisiä koodailemassa/testaamassa.

Vastaa
nessu123
nessu123

12

Hyvä päivitys. Loppui 3G yhteyksien osalta arvonta että toimiiko vai ei.
Myöskin sähköpostiohjelma käsittelee suuret määrät postia hiukkasen nopeammin

Vastaa
Massikka
Massikka

13

@11

Mielestäni siinä ei ollut mikää mikä näyttäisi vitsiltä. Käy vaikka googlailemassa, mitä kaikkea iPhoneen on tuotu niitten bugikorjausten ohjella lisää. Kerro mulle sitten yksikin uusi ominaisuus joka Nokiaan on tuoto tuollaisella päivityksellä. Äläkä muuten sitten ehdota sitä, että puhelin on korjattu toimimaan. Se ei ole uusi ominaisuus

Vastaa
hostige
hostige

14

@13

Onko Nokian pakko puskea päivityksiä ulos? Ei. Onko sinun pakko ladata niitä? Ei. Apple on Apple, Nokia on Nokia. Ole tyytyväinen äläkä valita, isompi päivitys tulee kun tulee...

Vastaa
hostige
hostige

15

Niin ja Massikka, miksi helvetissä softapäivityksen mukana pitäisi tulla uusia ominaisuuksia? Tämä on kahden minuutin pikapäivitys, ei muuta. Oli v21 päivityksessä uusia ominaisuuksia ja tulevassa päivityksessä myöskin. Apple sitä ja Apple tätä, ei kiinnosta pätkääkään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anonyymi (vahvistamaton)

17

@13

Tarkoitat varmaan niitä ihmeellisiä copy&paste ja muita ihmeellisiä "uusia" ominaisuuksia mitä tohon omppuun on nyt tullu

Vastaa
Massikka
Massikka

18

@14

Elikkäs referoituna lauseesi: jos valitat olet apple fani. Jos et, olet tarpeeksi tyhmä käyttääksesi Nokian Puhelimia.

@15

Mitäs uusia ominaisuuksia v21:ssä sitten oli? o_O Ja miksi päivitysten mukana ei kuuluisi tulla uusia ominaisuuksia. No tietysti onhan se järkevää ostaa uusi puhelin, että saa esimerkiksi natiivin Ovi Store sovelluksen puhelimeen, millä toisaalta ei tee yhtään mitään tai nopeamman selaimen.

@17

No se todellakin on ihmeellinen. En ole ikinä tavannut yhtä rajoittuneesti sekä tyhmästi toteutettua copy&pastea kuin minun omassa Nokia N79:ssa on!

Niin siis itse omistan tuolla erittäin tyhmällä, vanhalla ja hitaalla Symbian S60 käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen, joka on valmistettu Nokian toimesta (valitettavasti). Se on myös päivitetty, ja VAU! Aina päivityksissä luvattiin "uusia ominaisuuksia sekä päivitetyt ohjelmat". Uusia ominaisuuksia ei tullut, bugit pysyivät ja ohjelmat eivät päivittyneet. Vain valikot nopeutuivat hieman, mutta nyt 4kk aktiivi käytön jälkeen niistäkin on tullut järkyttävän hitaat!

Ei auta kuin toivoa, että Maemo 5 tuo uudistusta Nokia linjastoo, tai muuten mielestäni Nokia voidaan lykätä ihan peruspuhelin valmistajaksi.

Vastaa
Ddarud
Ddarud

19

Mites tohon alotusnäyttöön pystyy lisäämään pikalinkin jonku numeroon tän päivityksen jälkeen? :O! Yritin sieltä Aloitusnäyttö asetuksista säätää mutta sai lisättyä vaan netti-linkkejä tai ohjelmia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
oppa (vahvistamaton)

20

Toi mukanaan enemmän bugeja kuin korjasi. JEE NOKIA! Varmaankin kolmastoista hard reset tiedossa sitten. :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

21

"Joo, toi mukanaan pelkästään hitaamman kääntymisen pystystä vaakaan ja toisinpäin."


Minä en kyllä tollasta ole huomannut uuden päivityksen aiheuttaneen. Sitäpaitsi päivitys toi puhelimeen Ovi Maps 3.x:n entisen Nokia Maps 2.x:n tilalle. Päivitys muutti myös sitä, että nyt kartta kääntyy kun puhelimen kääntää vaaka- tai pystyasentoon, aiemmin se ei jostain syystä kääntynyt.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

22

@ibanez90

"Taas näitä nokian floppi päivityksiä..."

ja millä tavalla tuo muka oli floppi? Käsittämätöntä perusteetonta kitinää.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

23

"Miksi tuo päivitys on noin paljon isompi koneella ladattuna?
100 megaa vs. 6 megaa kuulostaa aika isolta erolta."

Se johtuu siitä, että kun lataat firmwaren tietokoneella NSU:n kautta, niin sillon puhelimeen flashataan koko firmware uudestaan. Jos taas haet firmwaren FOTA:n kautta, niin sillon haetaan vain se data mikä on muuttunut.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

24

@oppa

"Toi mukanaan enemmän bugeja kuin korjasi."

ja mitähän bukeja se muka toi? itse en ole huomannut ainuittakaan bukia, jonka tuo firmwarepäivitys olisi aiheuttanut. Itselläni 5800XM luuri toimii oikein hyvin.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

25

"Mites tohon alotusnäyttöön pystyy lisäämään pikalinkin jonku numeroon tän päivityksen jälkeen? :O! Yritin sieltä Aloitusnäyttö asetuksista säätää mutta sai lisättyä vaan netti-linkkejä tai ohjelmia."

Ihan samalla tavalla se onnistuu kuin aiemmankin firmwareversion kohdalla, ei se ole miksikään muuttunut. Valitset vaan ensin oikean tyyppisen aloitusnäytön, niitä on kolme erilaista. Eli valitse tämä:

Asetukset -> Omat asetukset -> Aloitusnäyttö -> Aloitusnäytön teema -> Osoitekirjapalkki

Nyt voit lisätä yhteystietoja.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

26

@ 18

"No se todellakin on ihmeellinen. En ole ikinä tavannut yhtä rajoittuneesti sekä tyhmästi toteutettua copy&pastea kuin minun omassa Nokia N79:ssa on! "

En tiedä N79:stä koska en sitä ole käyttänyt, mutta 5800XM:ssa copy paste toimii näin, esimerkkinä tekstin kopiointi saapuneesta tekstiviestistä muistikirjaan:

1) avaa tekstiviesti josta haluat kopioida tekstiä leikepöydälle
2) naapaa styluksella tai sormella kopioitava teksti
3) Ruudulle ilmestyy Kopioi-nappi, klikkaa sitä. Teksti on nyt kopioitu leikepöydälle.
4) Avaa muistikirja ja luo uusi muistiinpano, tai avaa vanha muistiinpano, johon teksti liitetään leikepöydältä.
5) Leikepöydällä olevan ekstin liittämiseen on kaksi tapaa:

5a) Valitse valikosta: Muokkausvalinnat -> Liitä

5b)
- Klikkaa muistiinpanon tekstikenttää jolloin avautuu näppäimistö.
- Valitse haluamasi tekstin kohta, johon haluat liittää tekstin leikepöydältä.
- Klikkaa näppäimistön valikkonappia ja valitse valikosta: Liitä.

Nyt teksti on liitetty muistiinpanoon haluamaasi kohtaan.

Jos toi on sun mielestäsi tyhnmästi toteutettu tai rajoittunut tapa, niin kerropas nyt sitten miten se muka pitäs toteuttaa? Vai onko totuus se, että lauot vain täysin typeriä kommentteja ilman mitään perusteita?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

28

@ 18

"Ja miksi päivitysten mukana ei kuuluisi tulla uusia ominaisuuksia."

Minä en kyllä alkuunkaan ymmärrä mitä sinä oikeen valitat. Esimerkiksi tämä uusin firmwarepäöivityshän nimenomaan toi mm. uuden version navigointisovelluksesta, Phelimen navigointisovellus päivittyi Nokia Maps 2.x:stä Ovi Maps 3.x:ksi. ELI TULIHAN SIINÄ PÄIVITYKSESSÄ UUSIA OMINAISUUKSIA !!


"No tietysti onhan se järkevää ostaa uusi puhelin, että saa esimerkiksi natiivin Ovi Store sovelluksen puhelimeen, millä toisaalta ei tee yhtään mitään"

Ja minkä ihmeen takia pitäisi muka ostaa uusi puhelin saadakseen Ovi Store-sovelluksen puhelimeen? Ovi Store sovelluksen voi kuka tahansa käydä hakemassa puhelimeensa jommalla kummalla näistä tavoista, jos sitä ei jo puhelimessa ole:

1)
- Käynnistä jokaisesta Nokian Symbian puhelimesta löytyvä Lataa -sovellus.
- Ovi Store sovelluksen kuvake tulee näkyviin muiden kuvakkeiden kanssa. klikkaa sitä kuvaketta ja hyväksy sovelluksen asentaminen puhelimeen.

2) Mene puhelimn webbiselaimella Ovi Storen webbisivulle ka jae heti etusivulta löytyvästä linkistä Ovi Store sovellus, asenna se puhelimeen.

Toisekseen Ovi Store -sovellus ei todellakaan ole mitenkään tarpeeton kuten sinä väität. Nokain softakaupan käyttäminen tuolla sovelluksella on erittäin helppoa ja mukavaa. Ilmaisten ohjelmien lataaminen ja kaupallisten ohjelmien ostaminen onnistuu parilla klikkauksella.

Itse olen hakenut Ovi Storesta 5800 XM puhelimelleni jo 65 sovellusta ja käyn jok päivä nuuskimassa onko tarjolle tullut jotain uutta kiinnostavaa. Ohjelmia lisätään "puskeina" sitämukaa kuin kaupassa julakstut ohjelmat on läpäissyt kaupan laadunvarmistuksen.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

29

taas typokorjaus:

'Ohjelmia lisätään "PURSKEINA" sitämukaa kuin kaupassa julkastut ohjelmat on läpäissyt kaupan laadunvarmistuksen.'

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ake (vahvistamaton)

30

@miksuh2

Talking about Nokia fanboy, eheh. Et taida tietää paremmasta. Niitä viestejä voisi myös kirjoitella yhteen.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

31

""Miksi tuo päivitys on noin paljon isompi koneella ladattuna?
100 megaa vs. 6 megaa kuulostaa aika isolta erolta."

Se johtuu siitä, että kun lataat firmwaren tietokoneella NSU:n kautta, niin sillon puhelimeen flashataan koko firmware uudestaan. Jos taas haet firmwaren FOTA:n kautta, niin sillon haetaan vain se data mikä on muuttunut."

Niinpä tietysti. Olisihan minun tuo FreeRunnerin omistajana pitänyt tajuta. :P Tosin ehkä se johtuu siitä, että päivitän kännykkäni SSH:lla.

PS. FreeRunneri sitten ostetaan ihan eri syistä kuin joku iPhone tai 5800/N97. Syyt tosin voivat olla samankaltaisia kuin N900:n kohdalla.

Vastaa
Shadown
Shadown

32

Äkkisiltään testattuna vihdoinkin minulla pelaa Wlan ihan ok sekä GPS-paikannus pelaa selkeästi ripeemmin. Tosin mielestäni todellisen sijainnin suhde puhelimen näkemykseen heittelee nyt aivan poskettomasti. Puhelin voi muunmuossa keksiä, että kävelen vierekkäistä tietä, joka on kymmeniä metrejä sivummalla kadusta, jossa oikeasti kävelen.
Junakin kulki puhelimen mukaan tiellä, kun junassa seurasin kulkua paikannuksella.

Vastaa
Massikka
Massikka

33

@28

Hmm, kuulostaa aika hyvälle. : ) Propsit tuosta. En laudo kommenttejani ihan näppituntumalta, vaan siltä tuntumalta minkälaisen laatuvaikutelman olen yleisesti saanut näistä Nokian laitteista. Mutta mihin sinä sitä stylusta siinä tarviit? o_O : )

Ja jatketaan seuraavaan

En ala viilaamaan tuosta ohjelmien päivityksestä. Mutta onko puhelimeen tullut esimerkiksi jotain mikä parantaisi musiikinkuuntelu kokemustasi? Onko tullut esimerkiksi jotain mikä parantaisi kirjoitus tuntumaa? Toisinsanoen oletko päässyt kokemaan "WAU" kokemusta päivityksen jälkeen?

Ihan tiedoksesi sinulle Ovi Storea ei saa asennettua esimerkiksi N95:seen --> osta uusi puhelin. Toki saat käytettyä storea (jossa on ryöstöhinnat) selaimen kautta, joka tosin on törkeän hidas verrattuna esimerkiksi tähän N79:sin selaimeen (tätä uutta selaintahan ei saa päivitettyä N95:seen).

Sitten Ovi storeen. Idea on hieno, mutta ei todellakaan toimiva. Ensimmäiseksi, miksi Nokia sallii minun pitää sekä Lataa! että Ovi storen puhelimessani? Ovi Store ei tunnista jo asennettuja ohjelmia, vaan näyttää ne idioottimaisesti listassani. Sitäkään en tiedä mitä pidät helppona ja nopeana käyttää, mutta N79:ssä (jossa on sama prosessori, kun sun 5800:ssa) on törkeän hidas käyttää (tätä valitettiin myös allaboutsymbian sivuilla). En myös ymmärrä miksi ne ohjelmat jotka olen poistanut näkyvät siltikin "my Stuff" osastolla? Ja kerrohan miten voikin tehä niin. Voisin vielä jatkaa tätä listaa, mutta en jaksa enään.

Jo pitkään on puhuttu siitä, kuinka Nokia ei ole osannut tehdä pätkän vertaa ohjelmia PC:lle (saati sitten Macille), mutta pikkuhiljaa alkaa minun silmiini näyttä, osaako se tehä edes puhelimille niitä softia. Mielestäni se on erittäin surullista, koska minunkin tulevaisuuden eläkemarkkani on varmasti sidoksissa jossain määrin siihen miten Nokian käy.

Haluan vielä pastettaa tähän yhden lauseen tuolta ylempää, joka on valitettavan tuttu toimenpide minullekin : "JEE NOKIA! Varmaankin kolmastoista hard reset tiedossa sitten. :)"

ps. Älä hermostu, jotenkin rivienvälistä sai lukea sellaista turhautumista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.