Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 3GS:ää joutuu odottamaan Suomessa tajuttoman pitkään

25
Markus Lehtiniitty

iPhone 3GS:ää joutuu odottamaan Suomessa tajuttoman pitkään
Applen iPhonea Suomessa ainoana virallisena jakelukanavana myyvä Sonera on ajautunut suuriin toimitusvaikeuksiin tuoreimman iPhone 3GS -mallin kohdalla.

Tällä hetkellä uusien iPhone 3GS -tilausten arvioitu toimitusaika on 8-12 viikkoa, joka kuulostaa uskomattoman pitkältä ajalta ottaen huomioon, että laite saapui täällä markkinoille jo 31. heinäkuuta eli noin puolitoista kuukautta sitten. Pahimassa tapauksessa iPhone 3GS:n nyt tilatessaan sen saa vasta joulukuussa.
Soneran iPhonen saatavuudesta kertovan sivun mukaan "suuren kysynnän vuoksi laitteiden saatavuudessa on aluksi niukkuutta". Soneran mukaan se toimittaa laitteet tilausjärjestyksessä.

Saatavuudesta kertovan sivun mukaan kuitenkaan edes kaikkia viimeistään 31. heinäkuuta tehtyjä enakkotilauksia ei edes olla toimitettu vielä. Soneran tavoitteena on saada kaikki ennakkotilatut iPhone 3GS:t toimitettua syyskuun loppuun mennessä ja aloittaa ennakkomyynnin jälkeen tilattujen puhelinten toimitukset lokakuussa.

Kokonaisuutena iPhone 3GS:n saatavuus on siis ollut Suomessa heikko ja sellaisena se myös tulee pysymään näillä näkymin vielä pitkään. Soneran yhä kokemat ongelmat ovat hieman yllättäviä, sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa iPhone 3GS:n saatavuus on jo parantanut huomattavasti.

Koska Sonera ei ole virallisesti kommentoinut iPhone 3GS:n myyntimääriä muuten kuin ennakkovarausten osalta, on toimitusongelmien perimmäistä syytä vaikea arvioida. Varmastikaan toimitusvaikeudet eivät ole olleet hyödyllinen asia Soneralle tai sitä paremmin Applellekaan, sillä heikko saatavuus on varmasti ajanut ainakin joitakin asiakkaita myös kilpailijoiden tuotteita kohti.

Applen antamien tietojen perusteella laskettujen lukujen mukaan heinä-elokuussa yhtiö toimitti yhteensä 3,6 miljoonaa iPhonea. Tämä tarkoittaisi, että tasaisella vauhdilla iPhonen kappalemääräinen myynti yltäisi kolmanneksellä neljänneksellä suunnilleen samoihin lukuihin huhti-kesäkuun lukujen kanssa.

Kommentit (25)

Nitrok
Nitrok

1

Tämä on kyllä aivan ihmeellistä toimintaa sekä Soneralta että Applelta.
Tuo toimittaminen tilausjärjestyksessä ei ole pitänyt aivan paikkaansa, sillä jotkut ovat saaneet luurinsa jopa ennen ennakkovaraajia.
Osa tilauksista on myös mystisesti peruuntunut ja tilaaja on joutunut jonon hännille. Osalle taas lähetetään useampi luuri vaikka on tilattu vain yksi.

Vastaa
elbac
elbac

4

Terve,

Tilasin puhelimen 27.7. Soitin elokuussa, koska tulee. Vastattiin, että elokuun lopussa/syyskuun alussa. Sanoin peruvani tilauksen (koska olin maksanut puhelimen etukäteen). Kaveri ei osannut perua sitä...Odotin eiliseen asti.

Soitin eilen uudestaan ja sanoin haluavani perua tilaukseni. Tarkistivat, ettei ole vieläkään "lähetysjonossa". Kysyin, koska saan rahani takaisin ja sieltä sanottiin, että älä lunasta puhelinta kun se joskus tulee postissa niin saat rahasi joskus takaisin!!!?!!

Sanoin, että perun tilauksen ja haluan vahvistuksen sähköpostiini. Eivät kuulemma voi tehdä sitä. Lopuksi se kirjoitti jonkun tiedon infokenttään ja sanoi, että kun seuraavan kerran soitan niin niillä on tieto edellisestä soitosta...Voi hyvä sylvi...Ei osannut sanoa koska saan rahani ja kun intin niin sanoi "ehkä kahden viikon päästä"

Repikää tuosta sitten :(

Vastaa
Lol (vahvistamaton)

5

Ite odottelin kuukaden verran ja eilen irtisanoin tilauksen. onneks kaveri lähettää puretun koneen thaimaasta tällä viikolla :P

Vastaa
Paavi (vahvistamaton)

6

Itse peruin tilaukseni, sillä en halua puhelinta enää joulukuussa. Odotan mieluummin 7kk ja ostan seuraavan iPhonen, jonka tilaan heti ensimmäisten joukossa. Seuraava iPhone poikkeaa varmaankin muotoiltuun, joten olen ihan tyytyväinen ratkaisuuni. Vittuillakseni Soneralla voisin JB:ta sen ja ottaa Saunalahden :D

Vastaa
androidi (vahvistamaton)

7

Itse olin tehnyt tilaukseni heti kun se tuli mahdolliseksi, mutta peruin sen pari viikkoa sitten, kun totesin etten enään haluakkaan moista laitetta odottaa, sillä muut valmistajat ovat jo tuoneet parempia ja mielenkiintoisempia laitteita kauppoihin.
Terveisin, iloinen android-puhelimen omistaja.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

11

Eipä taida Applea kiinnostaa muutamat suomalaiset. Puhelimet taitavat mennä paremmille markkinoille :P Itsellä on tällä hetkellä 2g mutta varmasti sitten kun tämä menee rikki tulee joko 3g tai 3gs.

Vastaa
jehu80
jehu80

12

Tuskin se on Sonerasta kiinni, että puhelimia ei ole tarpeeksi. Kyllähän operaattori haluaa toimittaa laitteet asap ja mielellään heti, koska siinä automaattisesti myydään myös Soneran palveluja. Operaattori saa niistä palveluista kuitenkin rahaa. Itse veikkaan, kuten nro 11, että moni markkina-alue vaan on Suomea tärkeämmässä asemassa ja kun tilanne joka paikassa on se, ettei ole tarpeeksi niin tänne pohjoiseen niitä ei vaan silloin anneta sitä määrää, mitä haluttaisiin. Mutta mutta, onhan se odottaminen aina ikävää, varsinkin jos on himo iskenyt. Tämä nyt ei kuitenkaan ole elämää suurempi asia, tulee sitten kun tulee - varmasti heti kun niitä on. Ps. en itse ole iPhone jonossa, tai laitetta hankkimassa näillä näkymin. Odottelen tässä Nokian X6:sta...

Vastaa
polle (vahvistamaton)

13

Sieltä se valkoinen 32GB putkahti postiin :) nyt voikin hyvin mielin siirtää vanhan 3G mallin hyllylle muiden jeesus luurien joukkoon :D

Vastaa
Teemu R. (vahvistamaton)

15

Kaikkien absurdeinta Soneran toiminnassa on se, että saadakseen mitään tietoja toimitusaikataulusta täytyy itse soittaa Soneran asiakaspalveluun! Tilasin 31.7. enkä ole saanut mitään viestiä Soneralta automaattisen tilausvahvistuksen jälkeen!

Vastaa
Samriel (vahvistamaton)

16

Ensimmäistä iPhonea odottaen...Tilasin 7.8 eikä hyvältä näytä jos heinäkuussa tilanneetkaan ei ole vielä saaneet luuria. Soneran toiminta on erittäin outoa tiedottamisen osalta, se on totta.

Vastaa
jaysire
jaysire

17

Aivan sama kävi täällä kuin ensimmäisellä kommentoijalla. Olen ollut uskollinen iPhone fanboy alusta lähtien ja toin jenkeistä ekaa mallia olevia puhelimia pari kpl (vielä vanhemmilla käytössä). Tein ennakkovarauksen varmasti ensimmäisten joukossa, kolleega teki sitten oman varauksen pari vkoa myöhemmin (samasta liikkeestä) ja sitten mystisesti hän sai puhelimen julkaisupäivänä ja minä olin joutunut jonon hännille.

1.5 kk myöhemmin sain soiton että nyt vois tulla hakemaan, silloin oli koko ajan roikkunut jonolistan nrolla 11 (kolleega näki nimeni 11 askelta omansa alapuolella kuitatessaan puhelimen, minä kävin kuukauden päästä kyselemässä ja minulle näytettiin jonolistaa, jossa olin edelleen nro 11).

Soiton tullessa ilmoitin että olin jo hankkinut toisen puhelimen (HTC Heron, johon olen älyttömän tyytyväinen). Nyt odottelen n900:sen julkaisua. Jotain rajaa Soneran pelleilyyn.

Vastaa
inkognito
inkognito

20

"Soneran toiminta on erittäin outoa tiedottamisen osalta, se on totta."

Varsinkin kun sama firma naapurimaassa tiedottaa lähes joka arkipäivä toimitustilanteen.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

22

Itse peruin oman iPhonen tilauksen ja se meni heti perille. Joskus heinäkuun lopulla peruutin ja viikko ennen tilasin. Kovasti koitti kysellä, et miks haluan peruuttaa, et iPhonet on just tulossa jne.

Vastaa
teme92
teme92

23

tilasin oman iphone 3gs 31.7 ja ne ilmotti sitte yhessä vaiheessa et pitäs tulla 14.9 eikä oo vieläkään tullu. Ei tässä nyt enää hirveen kauaa jaksa odotella. Jos sitä ei kohta kuulu ostan nokian N900.

Vastaa
Samriel
Samriel

24

Vähän on alkanu tulla sama fiilis. Tilasin 7.8 eikä oo mitään kuulunu. Eikä varmaan vähään aikaan kuulukkaan jos vielä heinäkuussakaan tilanneet ei oo kaikki saaneet luurejaan.

Vastaa
teme92
teme92

25

todella huvittavaa tuo soneran asiakaspalvelu. Olen soittanut sinne n.6 kertaa ja 4 kertaa ovat soittaneet takaisin, ja joka kerta ihan eri jutut. Eräs sanoi että puhelin lähti samantien postiin kun tilasin sen 31.7. toinen ilmoitti, että se on lähetetty 8 viikkoa sitten ja pitäisi olla postissa näillä hetkillä (2 viikkoa sitten) ja muutamilla ei ollu mitään tietoa.
Alkaa pikkuhiljaa ottamaan päähän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja