Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

RAY vie Pajatson iPhonelle kopioineen käräjille?

14
Matti Vähäkainu

RAY vie Pajatson iPhonelle kopioineen käräjille?
Raha-automaattiyhdistys RAY on tulistunut ikonisen Pajatso-pelin kopioimisesta iPhonelle ja uhkaa suomalaistekijää jopa oikeustoimilla, mikäli peliä ei poisteta myynnistä. Suomalaisen Elias Pietilän tekemä kolikkopeliklassikon klooni löytyy Pajatzo-nimellä Applen App Storesta, josta sen voi ostaa omakseen 79 sentillä.

RAY vetoaa muun muassa tavaramerkki- ja tekijänoikeuslakeihin, vaikka yhdistyksellä ei ole voimassa olevaa tavaramerkkiä Pajatsolle, kertoo Helsingin Sanomat. Lisäksi RAY väittää Pajatzo-peliä sopimattomaksi menettelyksi elinkeinotoiminnassa, millä tarkoitetaan Pajatso-tuotteen aineettoman arvon ja maineen loukkaamista.
Pietilä myy peliään App Storessa omalla nimellään, jonka lisäksi pelin alkuteksteissä käy ilmi pelin tekijä. Kiistan ratkaisemiseksi Pietilä on tarjoutunut myymään pelinsä RAY:lle, mutta neuvotteluja tästä ei olla käyty.

Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta pyrkii parhaillaan ratkaisemaan tapausta, mutta se ei sido kiistaa oikeustoimiin.

Kommentit (14)

Ibanez90
Ibanez90

1

Ray perkele! Vie ihmisten rahat muutenkin. Tekee paskoja koneita johon jää koukkuun eikä ne anna koskaan mitään. Kokemusta on. Toivottavasti ray saa turpaansa ja kovaa! Pajatso k-18 niin ku muutki pelikoneet ;)

Vastaa
... (vahvistamaton)

2

Ibanez90:
Täytyy olla aika säälittävä jos jää koukkuun johonkin peliin! Jos se on paska kone, ÄLÄ KÄYTÄ SITÄ!!!
Eikö älykkyys riitä siihen? Minullakin on kokemusta ettei ne koskaa kummiskaa anna mitää, ja sen takia en pelaakkaa niitä. Ehkä 1€/kk menee, siin se.
Toivottavast toi Pietilä saa suuret sakot!

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

En tarkoittanut että olisin koukussa johonkin kännykkä peliin vaan pelikoneisiin. Tai en enää ole mutta joskus olin. Kyllähän noita peliriippuvaisi on TODELLA paljon. Itsekkin tiedän about 50 tyyppiä.

Vastaa
Teku007
Teku007

4

Eikä ne silloin ole juuri hyviä (eikä paskoja) koneita jos niihin niin helposti koukkuun jää ;). Mutta hyvään tarkotukseen rayn rahat menee ja saa 'lahjoittajakin' iloa pelaamisesta. Hyvä että Ray estää toisia rahastamasta heidän keksinnöllään.

Vastaa
jartar
jartar

5

RAY:n pelit eivättä ole missään nimessä hyväntahdon pelejä vaan "hyväntekeväisyyttä" tehdään toisten ahdingoilla ja tappioilla.

RAY:n toiminta on kaikinpuolin niin lain vastaista että on ihme ellei siihen kohta puututa. RAY:lle annettu monopoli asema kun perustuu siihen että RAY:n pitäisi pyrkiä siihen että ihmiset pelaisivat vähemmän ja pyrkisi vähentämään peleistä aiheutuvia haittoja.

Ja kuten kaikki tietävät niin yritys pyrkii mainonnalla saamaan kokoajan lisää pelaajia...

Sietäisi saada nenilleen RAY tässä tapauksessa. Nimi on eri ja pajatso nimelle ei ole edes tavaramerkkiä niin asian pitäisi olla täysin selvä ohjelman tekijän hyväksi.

Suuret yrityksetpyrkivät polkemaan muiden oikeuksia...

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

7

Jartar puhui täyttä asiaa! Peliriippuvaisena tiedän kuinka vaikea pelaamista on lopettaa ja kuinka monta kertaa on vituttanut kun on rahat mennyt. Joskus on hyvällä säkällä jopa voittanut mutta nekin rahat menee yleensä korkojen kera takaisin :/

Vastaa
muppis
muppis

8

RAY:n peleistä saa ilmeisesti tehdä kopioita, ellei yritä tienata niillä? Ei tarvitse kummoisia googlenkäyttötaitoja, että löytää RAY:n peleistä kopioita repullisen.

Vastaa
zacksa
zacksa

9

Omaa tyhmyyttähän sitä on pelata jos tietää jäävänsä siihen koneen eteen pitkäksi aikaa. Silloin tällöin euro tai kaksi koneeseen, niin tulee harrastettua hyväntekeväisyyttä. En sääli hiukkaakaan niitä eläkeläisiä jotka tuhlaa omat rahansa koneisiin.

Vastaa
EeroKakko
EeroKakko

10

Hymyilyttää kyllä hieman lukea näitä kommentteja.

Uutisena iPhonen pajatso, keskustelun aiheena peliriippuvuus ja pilalle mennyt elämä. ;)

Pakko yhtyä zacksan kommenttiin.

Vastaa
jartar
jartar

11

@9

Edelleenkin RAY:n on monopoliaseman mukaan PAKKO toimia siten että ihmiset pelaisi vähemmän ja sen pitäisi pyrkiä siihen että ihmisille ei tule peli ongelmia.

Ray pyrkii kokoajan siihen että ihmiset pelaisi enemmän. Eikö tässä ole pieni ristiriita?

Jos joku luulee tekevänsä hyväntekeväisyyttä siten että pelaa pelikoneita niin huonosti menee. RAY:n propaganda on vienyt ihmiseltä kyvyn järkevään ajatteluun. Hyväntekeväisyyttä?!?

Yhtä "hyvää" hyväntekeväisyyttä voi tehdä syömällä McDonaldissa. Harrastaahan sekin hyväntekeväisyyttä Ronald mcdonald taloilla.

RAY tekee ns. "hyväntekeväisyyttä" mutta ikinä ei kerrota kuinka suuri osa tuotosta laitetaan hyväntekeväisyyteen. Jokainen osaa päätellä että miksi...

Olisi myös kiva tietää kuinka monta elämää RAY on tuhonnut "hyväntekeväisyydellään"...

Vastaa
Teku007
Teku007

12

"RAY tekee ns. "hyväntekeväisyyttä" mutta ikinä ei kerrota kuinka suuri osa tuotosta laitetaan hyväntekeväisyyteen. Jokainen osaa päätellä että miksi... "

Ai ei kerrota vai: http://www.ray.fi/raytietoa/ray/tuotot_08.jpg Erittäin hyvännäköinen summa menee sinne minne RAY alunperin perustettiin rahaa tahkoamaan. Kyseessähän on hyväntekeväisyys järjestöjen perustama yhtiö jonka tarkoitus ei ole tuottaa voittoa sijoittajille niin kuin mainitsemasi Mäkkäri.

Vastaa
jartar
jartar

13

@12

Mitä hyväntekeväisyyttä on tehdä toisten ahdingolla rahaa ja toimia vastoin lakia?

Eikä tuossa kerrota paljonko rahaa menee hyväntekeväisyyteen. Avustukset ja valtionkonttori oli samassa sarakkeessa ilmeisesti "vahingossa".

Vastaa
robsku
robsku

14

Mitä ihmettä, onko kommenttini sensuroitu... Tein joskus 92 Potti 5 kloonin pelinä Pascalilla DOS:ille... Se tosin on kadonnut kun lerput eivät säily ikuisuuksia, taisi tulla tunnetuksi vain yläasteen atk-luokassa (joiden koneiden taso pakotti rajoittamaan EGA grafiikan käyttöön), mutta olisikohan tuosta PD softasta voinut joutua oikeuteen...

Taidanpa protestina tehdä Potti5 pelistäni uuden version, jos RAY kokee tosissaan sen loukkaavan oikeuksiaan niin katsotaan mitä voivat köyhältä viedä - ja GPL julkaisuna sen leviämistä eivät voi estää...

Pitäisikö tehdä jokeripokerikin... Monta vastaavaa on tehty mutta ei RAY ennen ole älähtänyt!

Sitäpaitten, ei RAY pajatsoa, edes sitä nykymuotoa joka Suomessa on tuttu, ole keksinyt, miten heillä siihen on oikeus (eettisesti tarkoitan, lainopillisista naurettavuuksusta en tiedä).
****************************
"RAY vetoaa muun muassa tavaramerkki- ja tekijänoikeuslakeihin, vaikka yhdistyksellä ei ole voimassa olevaa tavaramerkkiä Pajatsolle,"
****************************
Että näin....

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja